این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۸، شماره ۱۴۷، صفحات ۱۶۱-۱۷۲
عنوان فارسی
اثر استفاده از مولتی آنزیم بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، جمعیت میکروبی روده و وضعیت دستگاه گوارش مرغهای مادر گوشتی در سنین ۶۰-۴۵ هفتگی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه بررسی استفاده از مولتیآنزیم بر عملکرد، قابلیت هضم، جمعیت میکروبی روده، ویسکوزیته و pH دستگاه گوارش مرغهای مادر گوشتی60-45 هفتگی میباشد. برای این منظور، تعداد 260 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار (13 مرغ و یک خروس در هر تکرار) مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) گروه شاهد مثبت (جیره پایه با انرژی و فسفر استاندارد و بدون مولتیآنزیم)، 2) گروه شاهد منفی (جیره پایه که از نظر انرژی 5 درصد و فسفر 50 درصد کمتر از استاندارد بود)، 3) گروه شاهد منفی حاوی یک گرم در کیلوگرم مولتیآنزیم و 4) گروه شاهد مثبت حاوی یک گرم در کیلوگرم مولتیآنزیم بودند. نتایج نشان داد که گروه شاهد منفی باعث کاهش معنیداری درصد تخمگذاری و وزن تخممرغ نسبت به گروه شاهد مثبت شد. استفاده از مولتیآنزیم در جیره شاهد منفی، پارامترهای یادشده را بهبود بخشید به طوریکه تفاوت معنیداری با تیمار شاهد مثبت نداشت. جیره شاهد مثبت حاوی مولتیآنزیم باعث افزایش قابلیت هضم ماده خشک، کلسیم و فسفر نسبت به سایر تیمارها شد (05/0>P). جیره شاهد منفی حاوی مولتیآنزیم ویسکوزیته محتویات ژژنوم را نسبت به تیمار شاهد منفی کاهش داد (05/0>P). به طور کلی تغذیه مرغهای مادر گوشتی با جیره 5 درصد انرژی و 50 درصد فسفر کمتر از استاندارد باعث کاهش عملکرد، قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام و فسفر و افزایش ویسکوزیته محتویات روده شد که با افزودن مولتیآنزیم پارامترهای یادشده بهبود یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پلیساکاریدهای غیر نشاستهای،قابلیت هضم،مرغ مادر گوشتی،مولتیآنزیم،ویسکوزیته،
عنوان انگلیسی
The effect of using multi-enzyme on performance, digestibility of nutrients, intestinal microbial population and digestive system condition of broiler breeders at the age of 45-60 weeks
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study is to investigate the effects of using multi-enzyme on performance, digestibility, intestinal microbial population and viscosity and pH of the digestive system of broiler breeders aged 45-60 weeks. For this purpose, 260 broiler breeders of Ross 308 strain were used in a completely randomized design with four treatments and five replications (13 hens and one rooster per replication). Experimental treatments include: 1) positive control (diet with standard energy and phosphorus and without multi-enzyme), 2) negative control (diet with 5% energy and 50% less phosphorus than standard and without multi-enzyme), 3) negative control diet with 1 g/kg multi-enzyme and 4) positive control diet with 1 g/kg multi-enzyme. The results showed that the negative control diet caused a significant decrease in egg laying percentage, egg weight and mass, and increased feed conversion ratio. Using 1 g/kg of multienzyme in the negative control diet made the above parameters similar to the positive control treatment. The positive control diet containing multi-enzyme increased the digestibility of dry matter, calcium and phosphorus compared to other treatments (P<0.05). The negative control diet containing multi-enzyme reduced the viscosity of jejunum contents compared to the negative control treatment (P<0.05). In general, feeding old broiler breeders with a diet of 5% energy and 50% phosphorus less than the standard caused a decrease in performance, digestibility of dry matter, crude protein and phosphorus, and an increase in intestinal viscosity, which were improved by adding multi-enzyme to the aforementioned parameters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پلیساکاریدهای غیر نشاستهای,قابلیت هضم,مرغ مادر گوشتی,مولتیآنزیم,ویسکوزیته
نویسندگان مقاله
پیام پناهی مقدم |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
یحیی ابراهیم نژاد |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
ناصر ماهری سیس |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
حبیب اقدم شهریار |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
ابوالفضل آقاجانزاده گلشنی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
ابوالفضل قربانی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_134333_af88d5774b706aaccf92e0e04866b513.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات