این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۶، شماره ۳، صفحات ۴۷۹-۴۸۷
عنوان فارسی
ارزیابی سطوح مختلف لسیتین سویا بر نگهداری برون تنی اسپرم بوقلمون
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور بررسی سطوح مختلف لسیتین سویا در رقیق کننده منی بر ویژگیهای کیفی اسپرم بوقلمون نژاد برنز فرانسه در شرایط نگهداری برونتنی انجام شد. نمونههای منی از پنج قطعه بوقلمون سنگین وزن نژاد برنز فرانسه در سن 36 هفتگی جمعآوری شدند. پس از ارزیابیهای اولیه(جنبایی بالای 70 درصد) با یکدیگر مخلوط و به چهار قسمت مساوی تقسیم شده و هر قسمت با یکی از رقیقکنندههای زیر رقیق شد: 1) رقیقکننده شاهد( 10% زرده تخم مرغ)، 2) رقیقکننده حاوی 1% لسیتین، 3) رقیق کننده حاوی 2% لسیتین، 4) رقیقکننده حاوی 3% لسیتین. فراسنجههای مختلف اسپرم شامل جنبایی کل و پیشرونده، یکپارچگی و فعالیت غشای پلاسمایی 3 ساعت پس از نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد ارزیابی شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، رقیقکننده بر پایه زرده تخممرغ و رقیقکننده حاوی 2% لسیتین از نظر جنبایی کل بیشترین درصد را نشان دادند(5/77%). رقیق کننده برپایه زرده تخم مرغ بالاترین درصد جنبایی پیشرونده را نداشت(5/61%). اگرچه، تفاوت معنیداری با سایر تیمارها نشان نداد. نتایج فعالیت غشاء نشان داد که تیمار حاوی 2 درصد لسیتین بیشترین درصد را با اختلاف معنیداری نشان داد (85%)(05/0< P). همچنین، ارزیابی زندهمانی و ریخت شناختی اسپرم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. بنابراین، به نظر میرسد رقیق کننده برپایه زرده تخممرغ و رقیقکننده حاوی2 % لسیتین سویا اثرات منفی نگهداری برونتنی اسپرم بوقلمون در دمای 4 درجه سانتیگراد را کاهش میدهند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بوقلمون،رقیق کننده،اسپرم،لسیتین سویا،زرده تخم مرغ،
عنوان انگلیسی
Evaluation different levels of soy lecithin on in vitro preservation of turkey sperm
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted in order to investigate different levels of soy lecithin in semen diluent on the qualitative characteristics of turkey sperm in in vitro storage conditions. Semen samples were collected from five heavy turkeys of the French bronze breed at the age of 36 weeks. After initial evaluations (more than 70% dilution), they were mixed together and divided into four equal parts, and each part was diluted with one of the following diluents: 1) Control medium (10% egg yolk), 2) medium containing 1% lecithin, 3) medium containing 2% lecithin, 4) medium containing 3% lecithin. Different sperm parameters including total and progressive motility, integrity and plasma membrane activity were evaluated 3 hours after storage at 4°C. According to the obtained results, egg yolk-based medium and medium containing 2% lecithin showed the highest percentage of total motility (77.5%). Egg yolk-based medium showed the highest percentage of progressive motility (61.5%). However, there was no significant difference with other treatments. The results of the membrane activity showed that the treatment containing 2% lecithin showed the highest percentage with a significant difference compared to other treatments (85%) (P<0.05). Also, the evaluation of sperm viability and morphology was not affected by the treatments. Therefore, it seems that the egg yolk-based medium and the medium containing 2% soy lecithin reduce the negative effects of
in vitro
storage of turkey sperm at 4°C.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بوقلمون,رقیق کننده,اسپرم,لسیتین سویا,زرده تخم مرغ
نویسندگان مقاله
ارمین توحیدی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران. کرج. ایران
طوبی ندری |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_101461_25cec073d943a28a970fd05e656f7cf6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات