این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۶، شماره ۳، صفحات ۵۰۹-۵۲۷

عنوان فارسی تأثیر تغذیه پنبه دانه فرآوری شده بر pH، جمعیت پروتوزوآ، اسیدهای چرب فرار،نیتروژن آمونیاکی، فعالیت آنزیم‌های سلولولایتیک شکمبه و مشتقات پورینی ادرار در بره‌های پرواری
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به­منظور بررسی تاثیر تغذیه پنبه­دانه فرآوری شده برpH ، نیتروژن آمونیاکی، جمعیت پروتوزوآ و اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه، فعالیت آنزیم کربوکسی متیل سلولاز و میکروکریستالین سلولاز و مشتقات پورینی ادرار در بره­های پرواری انجام شد. تعداد 40 راس بره نر افشاری (4-6ماهه) با میانگین وزن 4±6/27 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملأ تصادفی به چهار تیمارآزمایشی با 10 تکرار به­مدت 84 روز مورد استفاده قرارگرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره حاوی پنبه­دانه­کامل 2) جیره حاوی پنبه­دانه آسیاب­شده 3) جیره حاوی پنبه­دانه میکرونیزه شده و 4) جیره حاوی پنبه­دانه شسته­شده با هیدروکسیدسدیم بودند. نمونه­گیری از مایع شکمبه در هفته آخر دوره­آزمایشی انجام شد. جهت تخمین پروتئین میکروبی، جمع­آوری ادرار به­مدت یک روز انجام­گرفت. نتایج آزمایش نشان­داد که فرآوری پنبه­دانه بر میزان فعالیت پروتوزوآ تاثیر معنی­دار نداشت. اما فرآوری پنبه­دانه بر روی مقدار pH و نیتروژن آمونیاکی شکمبه دارای تفاوت معنی­دار بود (05/0>P). فرآوری پنبه­دانه تاثیر معنی­داری بر روی اسیداستیک و اسید پروپیونیک داشت. تفاوت معنی­داری در میزان فعالیت میکروکریستالین سلولاز و کربوکسی متیل سلولاز در تمام بخش­ها بین تیمار شاهد و سایر تیمار­ها مشاهده نشد (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بره‌پرواری،پنبه‌ دانه،میکرونیزه،هیدروکسید سدیم،مشتقات پورینی،فعالیت سلولاز،

عنوان انگلیسی Influence of feeding processed cottonseed on pH, protozoa, volatile fatty acids, Activity of Cellulolytic Enzyme and urinary purine derivatives in fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله The study was conducted to investigate the effect of processed cottonseed feeding on pH, protozoa population, volatile fatty acids in rumen fluid, carboxymethyl cellulase and microcrystalline cellulase enzyme activity, urinary purine derivatives. For this purpose 40 Afshari male lambs, (4-6 months old) with an average weight of 27.6±4 kg, were assigned randomly to four treatments with ten replications for 84 days. Experimental treatments included: 1) diet containing whole cottonseed, 2) diet containing ground cottonseed, 3) diet containing micronized cottonseed and 4) diet containing cottonseed washed with sodium hydroxide. Sampling of rumen fluid was done in the last week of the experimental period. In order to estimate microbial protein, urine was collected for 1days. The results of the experiment showed that cotton seed processing had no significant effect on protozoan activity. However, cotton seed processing had a significant difference (P<0.05) on rumen pH and ammonia nitrogen. Cottonseed processing had a significant effect on acetic acid and propionic acid. There was no significant difference in the activity of microcrystalline cellulase and carboxymethyl cellulase in all sections between the control treatment and other treatments. With cottonseed processing, there was no significant difference in the amount of absorbed, excreted and absorbed purine derivatives, microbial protein production in the rumen and microbial nitrogen produced among different treatments. Findings show that micronized cottonseed processing and sodium hydroxide has increased the daily weight and improved the feed conversion ratio, and as a result, it can be recommended in the diet of fattening lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بره‌پرواری,پنبه‌ دانه,میکرونیزه,هیدروکسید سدیم,مشتقات پورینی,فعالیت سلولاز

نویسندگان مقاله محبوبه شاهی |
گروه تغذیه دام وطیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

تقی قورچی |
گروه تغذیه دام طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

عبدالحکیم توغدری |
گروه تغذیه دام طیور، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سید هادی ابراهیمی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_99617_81ee532dce7cb3e57775489abe967e76.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات