این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۶، شماره ۳، صفحات ۵۸۵-۵۹۶

عنوان فارسی جداسازی و ارزیابی زیستی باکتری‌های تولید کننده اسیدلاکتیک از گرده گل و نان زنبورعسل
چکیده فارسی مقاله هدف از پژوهش حاضر جداسازی باکتری های مولد لاکتات از گرده گل و نان زنبورعسل بود. بدین منظور باکتری‌ها از یک نمونه گرده گل منطقه باروس جهرم و یک نمونه نان زنبور از منطقه کریم آباد تهران با استفاده از محیط کشت MRS جداسازی شد. خصوصیات جدایه ها بر اساس رنگ آمیزی گرم، فعالیت کاتالازی، تخمیر برخی از قندها، منحنی رشد، میزان کاهش pH محیط کشت و تولید گاز بررسی گردید. نتایج تعیین منحنی رشد باکتری های خالص شده تفاوت های چشمگیری در سرعت رشد آنها در محیط کشت یکسان نشان داد که می تواند نشان دهنده قدرت متفاوت آنها در تخمیر گرده گل باشد. باکتری های MB1، MB2، MB4 و MP1 تا حدود 48 ساعت اول سرعت رشد خوبی از خود نشان دادند. در صورتی که باکتری ها MB3 و MP2 در این مدت در فاز تاخیری بوده و به یکباره سرعت رشد باکتری MP2 افزایش پیدا کرده و همراه با MB4 بالاترین نقطه جذب نوری از خود نشان می دهد. حداکثر جذب نوری برای باکتری های MB1، MB3 و MB4 مقادیر 115/1، 602/0 و 939/0 بود که بعد از 115 ساعت اتفاق افتاد در حالی که باکتری MP2 بعد از 65 ساعت به حداکثر جذب نوری خود (314/1) رسید. در مرحله بعدی گرده گل استریل و آسیاب شده با استفاده از بهترین باکتری‌های جدا شده در مرحله اول تلقیح شد. پس از انکوباسیون محیط کشت حاوی گرده گل، فعالیت باکتری‌ها در تخمیر گرده گل با توجه به تولید اسیدلاکتیک بررسی گردید. همه باکتری های استخراج شده گرم مثبت و کاتالاز منفی بودند و توانایی تخمیر برخی قندهای ساده را داشتند. باکتری های جدا شده در محیط کشت حاوی گرده گل می توانند عمل تخمیر را انجام داده و اسیدلاکتیک تولید نمایند. توانایی این باکتری ها در سرعت رشد و تولید اسیدلاکتیک متفاوت بود که نشان دهنده قدرت متفاوت آن ها در استفاده از مواد مغذی گرده گل است. باکتری ها از لحاظ تولید گاز تفاوت معنی داری نداشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باکتری های مولد اسیدلاکتیک،نان زنبور،گرده گل،تخمیر،

عنوان انگلیسی Isolation and biological evaluation of lactic acid bacteria from bee pollen and bee bread
چکیده انگلیسی مقاله The present research aimed to isolate lactic acid-producing bacteria from pollen or bee bread. For this purpose, bacterial strains were isolated from various pollen and bee bread samples using an MRS culture medium. The characteristics of the isolates were assessed through Gram staining, catalase activity tests, fermentation of specific sugars, growth curve analysis, pH reduction in the culture medium, and gas production. The results from the growth curve analysis of the isolated bacteria demonstrated significant differences in their growth rates under identical culture conditions, indicating varying capacities for pollen fermentation. Specifically, bacteria MB1, MB2, MB4, and MP1 exhibited robust growth during the initial 48 hours. In contrast, bacteria MB3 and MP2 remained in the lag phase throughout this period; however, MP2 and MB4 subsequently experienced a marked increase in growth rate, with the highest optical density (OD). The maximum OD recorded for bacteria MB1, MB3, and MB4 were 1.15, 0.602, and 0.939 respectively after 115 hours, while bacterium MP2 achieved its plateau optical density of 1.314 after 65 hours. In the next phase of the study, sterilized and ground pollen was inoculated with the most effective bacterial strains identified in the initial isolation phase. Following incubation of the pollen-containing culture medium, bacterial activity in fermenting pollen was evaluated based on lactic acid production. All isolated bacteria were confirmed to be Gram-positive and catalase-negative, demonstrating the ability to ferment certain simple sugars. The isolated strains exhibited varying efficiencies in both growth rates and lactic acid production, suggesting differences in their capacity to utilize the nutrients found in pollen. However, no significant differences were observed among the bacterial strains concerning gas production.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله باکتری های مولد اسیدلاکتیک,نان زنبور,گرده گل,تخمیر

نویسندگان مقاله مجتبی شریفی نیا |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

داریوش علیپور |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

حسن علی عربی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

ناصر تاج آبادی |
موسسه تحقیقات علوم دامی ایران، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_100527_05a8de3720e44fbd4892d0392db7391d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات