این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۲، صفحات ۱-۱۵
عنوان فارسی
بررسی شرایط استخراج عصاره هسته زیتون با استفاده از دستگاه هموژنایزر اولتراسونیک و ارزیابی خصوصیات ضد میکروبی آنها
چکیده فارسی مقاله
هدف از مطالعه حاضر بررسی شرایط استخراج عصاره هسته زیتون با استفاده از دستگاه هموژنایزر اولتراسونیک و بررسی خصوصیات ضد میکروبی عصارههای دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی بود. طبق نتایج، عصاره اتانولی استخراج شده در زمان 3 دقیقه، دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی میباشد. نوع حلال و مدت زمان استخراج، دارای تاثیر معنیداری (05/0>
P
)، روی مقدار ترکیبات فنلی عصارههای هسته زیتون میباشد. همچنین، تیمارهای استخراج شده با حلال (آب 0 : اتانول100) در هر سه زمان (1، 2 و 3 دقیقه) و سپس تیمارهای استخراج شده با حلال اتانول80: آب 20 در زمانهای 2 و 3 دقیقه دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی بودند؛ و به عنوان تیمارهای منتخب جهت انجام آزمونهای میکروبی، انتخاب شدند. در ارتباط با خصوصیات ضد میکروبی، طبق نتایج بدست آمده از آزمون انتشار چاهک، هر سه عصاره اتانولی، دارای خصوصیات ضد میکروبی بودند. از سوی دیگر، در آزمون
اندازه گیری
چگالی نوری
که جهت انتخاب تیمار بهینه صورت گرفت، نتایج نشان داد که عصاره اتانولی استخراج شده در زمان 3 دقیقه، دارای بالاترین خاصیت ضدمیکروبی میباشد؛ در نتیجه این عصاره به عنوان بهترین تیمار انتخاب و ترکیبات فنلی آن بوسیله دستگاه
GC-MS
اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که، بیشترین درصد فراوانی ترکیب فنلی در این عصاره مربوط به هیدروکسی تایروزول و تایروزول میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره هسته زیتون،ترکیبات فنلی،خصوصیات ضد میکروبی،GC-MS،
عنوان انگلیسی
Investigating the extraction conditions of olive Seed extract using a Ultrasonic Homogenizer and evaluating their antimicrobial properties
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of the present study was to investigate the extraction conditions of olive kernel extract using an ultrasonic homogenizer and to investigate the antimicrobial properties of the extract with the highest amount of phenolic compounds. According to the results, the ethanolic sample which was extracted in 3 minutes has the highest amount of phenolic compounds. The kinds of solvent and extraction time have significant effects (P<0.05) on the amount of the sample phenolic compounds. The treatments extracted with solvent (water 0: 100 ethanol) in all three times (1, 2 and 3 minutes) and then the treatments extracted with solvent ethanol 80: water 20 in 2 and 3 minutes had the highest amount of phenolic compounds thus as the treatment for performing microbial tests were selected. In relation to antimicrobial properties, according to the results obtained from the well diffusion test, all three ethanolic extracts had antimicrobial properties. Also, the
optical density measurement
test
(
OD
or OD600) was done to choose the optimal treatment. The results showed that the ethanolic extract in 3 minutes has the highest antimicrobial properties, thus this extract was selected as the best treatment and its phenolic compounds were measured by GC-MS. The results showed that the highest percentage of phenolic compounds in this extract is related to hydroxytyrosol and tyrosol.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عصاره هسته زیتون,ترکیبات فنلی,خصوصیات ضد میکروبی,GC-MS
نویسندگان مقاله
عباس نمدی پور |
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
حبیب الله میرزایی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد علی سحری |
استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس.
منصوره هوشیار |
دانش آموخته دکتری گروه میکروبیولوژی، دانشگاه شهید بهشتی.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27415_30872a494b962d2d70291480f630ad80.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات