این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۲، صفحات ۲۹-۴۱
عنوان فارسی
بررسی خواص آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی با وزنهای مولکولی مختلف حاصل از ضایعات کفال ماهیان دریای خزر
چکیده فارسی مقاله
مدیریت ضایعات آبزیان از طریق تولید محصولات دارای ارزش افزوده از اهمیت زیادی برخوردار است. از جمله محصولات دارای ارزش افزوده با خواص بسیار متعدد (از جمله خواص کفزایی، امولسیفایری، آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی و ...) میتوان به پروتئینهای آبکافتی اشاره کرد
. عوامل مختلفی از جمله وزن مولکولی و غلظت پروتئینهای آبکافتی میتوانند بر خواص مذکور تاثیرگذار باشند.
لذا در پژوهش حاضر خواص آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از ضایعات کفال ماهیان دریای خزر در محدوده های مختلف وزن مولکولی و غلظتهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور
ابتدا آبکافت ضایعات ماهی با آلکالاز (غلظت 1%) در دمای 55 درجه سانتیگراد و 8=
pH
به مدت 120 دقیقه انجام شد (شرایط بهینه بر اساس پیشآزمون). سپس محلول پروتئین آبکافتشده با الترافیلترهای 3 و 10 کیلودالتون به وزنهای مولکولی کمتر از 3، بین 3 تا10 و بیشتر از 10 کیلودالتون تقسیم گردید. به منظور ارزیابی تأثیر وزن مولکولی و غلظت بر فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی، از شاخصهای قدرت مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
،
ABTS
و
قدرت کاهندگی یون فریک استفاده شد. سنجش قدرت مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
و
ABTS
نشان داد که بین وزنهای مولکولی مختلف اختلاف معنیداری وجود دارد و بیشترین و کمترین میزان بهترتیب در وزن مولکولی 3-10 و کمتر از 3 کیلودالتون ثبت شد (05/0
p
<
). کمترین میزان
IC
50
برای قدرت مهار رادیکال آزاد
DPPH
و
ABTS
نیز برای نمونه با وزن مولکولی بین 3 تا 10 کیلودالتون محاسبه گردید (05/0
p
<
). قدرت مهار رادیکالهای آزاد و قدرت کاهندگی آهن با افزایش غلظت، در تمامی وزنهای مولکولی بیشتر شدند (05/0
p
<
). در بین فرکشنهای مختلف نیز نمونه با وزن مولکولی بیش از 10 کیلودالتون بیشترین قدرت کاهندگی آهن را نشان داد (05/0
p
<
). با توجه به نتایج، میتوان اظهار داشت پروتئین آبکافتی تولیدشده در
این تحقیق، به عنوان یک ترکیب آنتیاکسیدانی (به ویژه در وزن مولکولی 3-10 کیلودالتون) قابل استفاده می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مهار رادیکال آزاد،ضایعات،کفال ماهیان،وزن مولکولی،الترافیلتر،
عنوان انگلیسی
Investigating the antioxidant properties of hydrolyzed protein with different molecular weights obtained from Caspian Sea mullet wastes
چکیده انگلیسی مقاله
Aquatic wastes management through the production of value-added products is very important. Among these products with many properties (including foaming, emulsifying, antioxidant, antibacterial, etc.), hydrolyzed proteins can be mentioned.
Various factors, including molecular weight and concentration of hydrolyzed proteins, can affect the mentioned properties
. Therefore, in the present study, the antioxidant properties of hydrolyzed protein obtained from Caspian Sea mullet wastes were investigated in different ranges of molecular weight and different concentrations. For this purpose, fish waste was first hydrolyzed with alcalase (1% concentration) at 55°C and pH = 8 for 120 minutes (Optimum conditions based on pre-test). Then, the hydrolyzed protein solution was divided into molecular weights of less than 3, between 3 and 10 kDa, and more than 10 kDa with 3 and 10 kDa ultrafilters. In order to evaluate the effect of molecular weight and concentration on the antioxidant activity of hydrolyzed protein, the indices of DPPH and ABTS free radicals scavenging power and ferric ion reducing power were used.
Evaluation of DPPH and ABTS radicals scavenging activities
showed that there is a significant difference between different molecular weights, and the highest and lowest values were recorded in molecular weights of 3-10 and less than 3
kDa,
respectively (
p
<0.05). The lowest IC50 values for
DPPH and ABTS radicals scavenging power
were also obtained for sample with molecular weight between 3 and 10
kDa
(
p
<0.05). The free radical scavenging power and the
ferric ion
reduction power increased with increasing concentration in all molecular weights (
p
<0.05). Among the different fractions, the sample with a molecular weight of more than 10
kDa
showed the highest ferric ion reducing power (
p
<0.05).
According to the results, it can be stated that hydrolyzed protein produced in this research can be used as an antioxidant compound (especially in the molecular weight of 3-
10
kDa
).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
مهار رادیکال آزاد,ضایعات,کفال ماهیان,وزن مولکولی,الترافیلتر
نویسندگان مقاله
سید محمود ربیعی |
فارغ التحصیل
سکینه یگانه |
استاد، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.
مینا اسمعیلی خاریکی |
استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27417_3b57eb8d8cb08c678660d287a8ad5b26.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات