این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۶۲، صفحات ۲۹-۴۱

عنوان فارسی بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی پروتئین آبکافتی با وزن‌های مولکولی مختلف حاصل از ضایعات کفال ماهیان دریای خزر
چکیده فارسی مقاله مدیریت ضایعات آبزیان از طریق تولید محصولات دارای ارزش افزوده از اهمیت زیادی برخوردار است. از جمله محصولات دارای ارزش افزوده با خواص بسیار متعدد (از جمله خواص کف­زایی، امولسیفایری، آنتی­اکسیدانی، ضد باکتریایی و ...) می­توان به پروتئین­های آبکافتی اشاره کرد. عوامل مختلفی از جمله وزن مولکولی و غلظت پروتئین­های آبکافتی می­توانند بر خواص مذکور تاثیرگذار باشند. لذا در پژوهش حاضر خواص آنتی­اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از ضایعات کفال ماهیان دریای خزر در محدوده های مختلف وزن مولکولی و غلظت­های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا آبکافت ضایعات ماهی با آلکالاز (غلظت 1%) در دمای 55 درجه سانتی­گراد و 8= pHبه مدت 120 دقیقه انجام شد (شرایط بهینه بر اساس پیش­آزمون). سپس محلول پروتئین آبکافت­شده با الترافیلترهای 3 و 10 کیلودالتون به وزن­های مولکولی کمتر از 3، بین 3 تا10 و بیشتر از 10 کیلودالتون تقسیم گردید. به منظور ارزیابی تأثیر وزن مولکولی و غلظت بر فعالیت آنتی­اکسیدانی پروتئین آبکافتی، از شاخص­های قدرت مهار رادیکال­های آزاد DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی یون فریک استفاده شد. سنجش قدرت مهار رادیکال­های آزاد DPPH و ABTS نشان داد که بین وزن­های مولکولی مختلف اختلاف معنی­داری وجود دارد و بیشترین و کمترین میزان به­ترتیب در وزن مولکولی 3-10 و کمتر از 3 کیلودالتون ثبت شد (05/0p<). کمترین میزان IC50 برای قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS نیز برای نمونه با وزن مولکولی بین 3 تا 10 کیلودالتون محاسبه گردید (05/0p<). قدرت مهار رادیکال­­های آزاد و قدرت کاهندگی آهن با افزایش غلظت، در تمامی وزن­های مولکولی بیشتر شدند (05/0p<). در بین فرکشن­های مختلف نیز نمونه با وزن مولکولی بیش از 10 کیلودالتون بیشترین قدرت کاهندگی آهن را نشان داد (05/0p<). با توجه به نتایج، می­توان اظهار داشت پروتئین آبکافتی تولیدشده در این تحقیق، به عنوان یک ترکیب آنتی­اکسیدانی (به ویژه در وزن مولکولی 3-10 کیلودالتون) قابل استفاده می ­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مهار رادیکال آزاد،ضایعات،کفال ماهیان،وزن مولکولی،الترافیلتر،

عنوان انگلیسی Investigating the antioxidant properties of hydrolyzed protein with different molecular weights obtained from Caspian Sea mullet wastes
چکیده انگلیسی مقاله Aquatic wastes management through the production of value-added products is very important. Among these products with many properties (including foaming, emulsifying, antioxidant, antibacterial, etc.), hydrolyzed proteins can be mentioned. Various factors, including molecular weight and concentration of hydrolyzed proteins, can affect the mentioned properties. Therefore, in the present study, the antioxidant properties of hydrolyzed protein obtained from Caspian Sea mullet wastes were investigated in different ranges of molecular weight and different concentrations. For this purpose, fish waste was first hydrolyzed with alcalase (1% concentration) at 55°C and pH = 8 for 120 minutes (Optimum conditions based on pre-test). Then, the hydrolyzed protein solution was divided into molecular weights of less than 3, between 3 and 10 kDa, and more than 10 kDa with 3 and 10 kDa ultrafilters. In order to evaluate the effect of molecular weight and concentration on the antioxidant activity of hydrolyzed protein, the indices of DPPH and ABTS free radicals scavenging power and ferric ion reducing power were used. Evaluation of DPPH and ABTS radicals scavenging activities showed that there is a significant difference between different molecular weights, and the highest and lowest values ​​were recorded in molecular weights of 3-10 and less than 3 kDa, respectively (p<0.05). The lowest IC50 values for DPPH and ABTS radicals scavenging power were also obtained for sample with molecular weight between 3 and 10 kDa (p<0.05). The free radical scavenging power and the ferric ion reduction power increased with increasing concentration in all molecular weights (p<0.05). Among the different fractions, the sample with a molecular weight of more than 10 kDa showed the highest ferric ion reducing power (p<0.05). According to the results, it can be stated that hydrolyzed protein produced in this research can be used as an antioxidant compound (especially in the molecular weight of 3-10 kDa).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله مهار رادیکال آزاد,ضایعات,کفال ماهیان,وزن مولکولی,الترافیلتر

نویسندگان مقاله سید محمود ربیعی |
فارغ التحصیل

سکینه یگانه |
استاد، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.

مینا اسمعیلی خاریکی |
استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_27417_3b57eb8d8cb08c678660d287a8ad5b26.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات