این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۲، صفحات ۴۲-۵۷
عنوان فارسی
اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M۱ و اکراتوکسین A در نمونه های شیر پاستوریزه و بررسی تاثیر امواج مایکروویو در کاهش غلظت آنها
چکیده فارسی مقاله
با توجه به گستردگی استفاده از محصولات لبنی مانند شیر پاستوریزه، این محصولات باید عاری از هر گونه آلاینده مانند باقیمانده دارو، آفت کش، مایکوتوکسین و غیره باشند. مایکوتوکسینها (مانند آفلاتوکسینها، اکراتوکسین
A
و غیره) دستهای از مواد سمّی و آلاینده مواد غذایی، خوراک دام و طیور هستند که به طور طبیعی از انواع خاصی از قارچها تولید میشوند. حضور مایکوتوکسینها در شیر برای سلامتی مصرف کننده بسیار خطرناک است. بنابراین توسعه روشهای سریع، کارآمد و آسان برای بررسی حضور مایکوتوکسینهایی مانند آفلاتوکسین
M
1
و اکراتوکسین
A
در مواد غذایی بسیار حائز اهمیت میباشد. در این کار پژوهشی یک روش تجزیهای کارآمد مبتنی بر استخراج فاز جامد پخشی ترکیب شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای استخراج آفلاتوکسین
M
1
و اکراتوکسین
A
از نمونه های شیر پاستوریزه و آنالیز آنها با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مجهز به دتکتور فلورسانس ارائه شده است. تحت شرایط بهینه حدود تشخیص و اندازه
گیری به ترتیب در محدوده
های 29/0-23/0 و 97/0-77/0 نانوگرم بر لیتر حاصل شدند. همچنین فاکتور تغلیظ و راندمان استخراج به ترتیب در محدوده
های 249-232 و % 89-83 بدست آمدند. در تعدادی از نمونه ها نیز آفلاتوکسین
M
1
(در 70 درصد از نمونه های شیر بررسی شده) و اکراتوکسین
A
(در 10 درصد از نمونه های شیر بررسی شده) یافت شد. همچنین با توجه به نتایج بدست آمده، تابش مایکروویو میتواند میزان آفلاتوکسین
M
1
(در محدوده 6/27 تا 5/33 درصد) و اکراتوکسین
A
(در محدوده 3/17 تا 8/20 درصد) کاهش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استخراج فاز جامد پخشی،امواج مایکروویو،میکرواستخراج مایع-مایع پخشی،کروماتوگرافیمایع با کارائیبالا،شیر پاستوریزه،
عنوان انگلیسی
Determination of aflatoxin M1 and ochraoxin A in pasteurized milk and evaluation the effect of microwave irradiations on their reduction
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the extensive use of dairy-products like pasteurized milk, these products should be free of any contaminants such as drug residues, pesticides, mycotoxins, and etc.
Mycotoxins (such as aflatoxins, ochratoxin A, and etc.) are a group of toxic and pollutant substances in foodstuffs, animal and poultry feed that are naturally produced from certain types of fungi.
The presence of mycotoxins in milk is very dangerous for the health of the consumer.
Therefore, the development of fast, efficient and easy methods for investigating the presence of mycotoxins such as aflatoxin M
1
and ochratoxin A in foodstuffs is of great importance.
In this research, an efficient analytical method based on the combination of dispersive solid phase extraction and dispersive liquid-liquid microextraction has been proposed for the extraction of aflatoxin M
1
and ochratoxin A from pasteurized milk samples and analyzing them with high-performance liquid chromatography equipped with a fluorescence detector. Under the optimum condition, limits of detections and quantifications within the ranges of 0.23–0.29 and 0.77–0.97 ng L
–1
were obtained, respectively. Enrichment factors and extraction recoveries has been obtained in the ranges of 232–249 and 83–89%, respectively.
Aflatoxin M
1
(in 70% of the examined milk samples) and ochratoxin A (in 10% of the -examined milk samples) were found in a number of samples.
Also, according to the obtained results, microwave radiation can reduce the amount of aflatoxin M
1
(in the range of 27.6 to 33.5%) and ochratoxin A (in the range of 17.3 to 20.8%).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استخراج فاز جامد پخشی,امواج مایکروویو,میکرواستخراج مایع-مایع پخشی,کروماتوگرافیمایع با کارائیبالا,شیر پاستوریزه
نویسندگان مقاله
اکبر بدلی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ممقان، دانشگاه آزاد اسلامی، ممقان، ایران
افشین جوادی |
گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
محمدرضا افشار مقدم |
مرکز تحقیقات ایمنی غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
زهره مشاک |
گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27418_7d820ab8e678ce825e91aadc8a73b05c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات