این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۲، صفحات ۱۵۶-۱۷۰
عنوان فارسی
اثر سرعت اولتراتوراکس بر خصوصیات اسانس پوست گریپ فروت ریزپوشانی شده با صمغ آلژینات
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تاثیر سرعتهای مختلف هموژنیزاسیون (10000، 15000 و 20000 دور بر دقیقه) بر ویژگیهای ساختاری، رئولوژیکی و خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس پوست گریپ فروت نانوریز پوشانی شده در دیواره صمغ آلژینات مورد بررسی قرار گرفت. افزایش سرعت هموژنیزاسیون منجر به کاهش اندازه ذرات (از 0/264 تا 9/226 نانومتر) و شاخص پراکندگی ذرات نانوامولسیون (از 32/0تا 19/0) شد. تمام نانوامولسیونها پتانسیل زتای منفی (6/23- تا 65/21- میلی ولت) داشتند. راندمان نانوریزپوشانی اسانس با افزایش سرعت هموژنیزاسیون از 92/83 تا 76/78 درصد کاهش یافت. نانوامولسیون اسانس در دمای
C
4
º
به مدت 5 روز پایداری کامل داشت. در دمای
C
25
º
با گذشت زمان، پایداری نانوامولسیون کاهش یافت و بیشترین پایداری مربوط به نانوامولسیونهای تهیه شده با سرعت 15000 دور بر دقیقه بود که پتانسیل زتای کوچکتری داشت. نتایج مربوط به طیف بینی فروسرخ تبدیل فوریه و گرماسنجی روبشی تفاضلی نشان دهنده احاطه شدن اسانس توسط آلژینات بود. نانوامولسیونهای تولید شده دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بودند و با افزایش غلظت نانوامولسیون میزان مهار رادیکال آزاد
DPPH
افزایش یافت. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به نانوامولسیون تهیه شده در سرعت 10000 دور بر دقیقه بود. تمامی نانوامولسیونها رفتار رقیق شونده با برش نشان دادند. مدلهای هرشل بالکلی و پاورلا دارای
R
2
بالاتری نسبت به سایر مدلهای برازش شده بودند. هموژنیزاسیون بر روی مقدار
k
p
و
k
H
تقریبا بی اثر بوده است. نتایج این تحقیق استفاده از سرعت 15000 دور بر دقیقه را برای تولید نانوامولسیون اسانس پوست گریپ فروت در دیواره صمغ آلژینات مناسب معرفی مینماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هموژنیزاسیون،ریز پوشانی،صمغ آلژینات،اسانس پوست گریپ فروت،رئولوژی،
عنوان انگلیسی
Effect of ultraturrax speed on properties of grapefruit peel essential oil microencapsulated with alginate gum
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effect of different homogenization speed (10,000, 15,000 and 20,000 rpm) on the structural, rheological and antioxidant properties of nanoencapsulated grapefruit peel essential oil coated in alginate gum wall was investigated. Increasing the homogenization speed led to a decrease in particle size (from 264.0 to 226.9 nm) and PDI index (from 0.32 to 0.19) of nanoemulsion. All nanoemulsions had negative zeta potential (-23.6 to -21.65 mV). The nanoencapsulation efficiency of the essential oil decreased from 83.92 to 78.76% with increasing the speed of homogenization. Nanoemulsion of essential oil at 4 ° C had full stability (100%) for 5 days, while at 25 ° C over time, the stability of the nanoemulsion decreased and the highest stability was related to the prepared nanoemulsions at 15000 rpm because of a smaller zeta potential. The results of Fourier transform infrared spectroscopy and differential scanning calorimetry showed that the essential oil was encapsulated by alginate. The produced nanoemulsions had antioxidant activity and with increasing the concentration of nanoemulsions, the speed of DPPH free radical scavenging increased. The highest antioxidant activity was related to the prepared nanoemulsion at 10,000 rpm. All nanoemulsions showed pseudoplastic (shear thinning) behavior. Herschel–Bulkley and Power law models had higher R
2
than other fitted models. Homogenization had almost no effect on kp and kH. The results of this study introduce the use of 15,000 rpm to produce a nanoemulsion of grapefruit peel essential oil in the alginate gum wall
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
هموژنیزاسیون,ریز پوشانی,صمغ آلژینات,اسانس پوست گریپ فروت,رئولوژی
نویسندگان مقاله
سمانه محمد خشت چین |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
رضا فرهمندفر |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
جمشید فرمانی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27425_35e93d5e3334285ebbc7157a209fc232.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات