این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۲، صفحات ۲۲۳-۲۳۴
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای بیوشیمیایی و خاصیت ضدقارچی عصاره پوست انار با استفاده از حلالهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی ویژگیهای بیوشیمیایی ترکیبات عصاره پوست انار، آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل نوع حلال (آب، متانول 70 درصد و اتانول 70 درصد) و زمان استخراج (1، 12 و 24 ساعت) بود.
نتایج
نشان داد که قدرت احیاکنندگی آهن و فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد در عصارههای استخراج شده با متانول 70 درصد بالاتر از سایر حلالها بود.
همچنین
با افزایش زمان استخراج در تمام حلالهای مورد استفاده، مقدار ترکیبات پلیفنلی،
قدرت احیاکنندگی
(
FRAP
)
و
قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد
(
DPPH
)
به طور معنیداری افزایش یافت که افزایش مقدار ترکیبات پلیفنلی و
FRAP
در استفاده از حلال آب بیشترین مقدار اما در حلال متانول کمترین مقدار بود. اما افزایش
DPPH
در استفاده از حلال اتانل بیشترین مقدار و در حلال متانول کمترین مقدار بود.
نتایج حاصل از بررسی اثرات ضد قارچی عصاره متانولی پوست انار نشان داد که
عصاره متانولی پوست انار با غلظت 3/0 درصد، دارای خاصیت ضدقارچی تقریباً معادل با سوربات پتاسیم با غلظت 1/0 درصد بود، به طوری که میانگین قطر هاله عدم رشد کپک
آسپرژیلوس نایجر
تحت تاثیر عصاره پوست انار 7/17 میلیمتر و تحت تاثیر سوربات پتاسیم 3/18 میلیمتر بود. لذا عصاره پوست انار میتواند به عنوان ترکیبات آنتیاکسیدنی و نگهدارنده طبیعی، جایگزین مناسبی برای نگهدارندههای شیمیایی مانند سوربات پتاسیم در محصولات غذایی استفاده شود
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انار،استخراج،حلال،ترکیبات موثره،خواص ضد قارچ،
عنوان انگلیسی
Investigation of Biochemical Properties and Antifungal Activity of Pomegranate Peel Extract Using Different Solvents
چکیده انگلیسی مقاله
The results showed that the Ferric reducing activity of plasma (RRAP) and free radical scavenging activity (DPPH) in extracts obtained with 70% methanol were higher than those with other solvents. Also, in water and methanol solvents, with increasing extraction time, the amount of polyphenol compounds and FRAP were the highest and the lowest, respectively, but the increase of DPPH was the highest in ethanol solvent and the lowest in methanol solvent.
The results of the investigation of the antifungal effects of the methanol extract of pomegranate peel (MEPP) showed that this extract with a concentration of 0.3% had an antifungal effect nearly equivalent to that of potassium sorbate at a concentration of 0.1%, so that the mean diameter on the diameter of Aspergillus niger growth inhibition zone was 17.7 mm for pomegranate peel extract and 18.3 mm for potassium sorbate
. Therefore, pomegranate peel extract can be used in food products as antioxidant compounds and preservatives as a natural and effective alternative to chemical preservatives like potassium sorbate.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
انار,استخراج,حلال,ترکیبات موثره,خواص ضد قارچ
نویسندگان مقاله
الهام آذرپژوه |
1دانشیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
شهین زمردی |
دانشیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه
پروین شرایعی |
دانشیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27429_3ab8b350fc73eb26dba1f1e819ccde86.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات