این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۲، صفحات ۲۹۲-۳۰۶
عنوان فارسی
ترکیبات شیمیایی و خاصیت ضدقارچی اسانس زردچوبه (L. Curcuma longa)
چکیده فارسی مقاله
با افزایش تقاضای مصرفکنندگان جهت استفاده از محصولات غذایی فاقد نگهدارندههای شیمیایی استفاده از گیاهان دارویی و معطر با پتانسیل ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی بالا با تاثیر بر خواص شیمیایی محصولات غذایی رونق فزایندهای
را
دارا بودهاند؛
بنابراین،
در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، میزان فنل و فلاونوئید کل اسانس زردچوبه مورد بررسی قرار گرفت، همچنین، خاصیت آنتیاکسیدانی با استفاده از آزمونهای
ABTS
و
DPPH
و خاصیت ضدقارچی اسانس با استفاده از آزمونهای دیسک دیفیوژن، چاهک آگار و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد.
نتایج حاصل از آزمون کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی نشان داد که
β. Tumerone
با میزان
43/43 %
ترکیب شاخص این اسانس بود.
میزان ترکیبات فنول کل این اسانس 053/130 میلیگرم گالیک اسید در هرگرم و میزان ترکیبات فلاونوئیدی کل آن برابر با 5/624 میلیگرم گالیک اسید در هرگرم کوئرستین مشاهده شد. میزان قابلیت ضدقارچی اسانس زردچوبه بر پنج گونهی قارچی آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فامیگاتوس، پنسیلیوم ایتالیکوم، پنیسیلیوم دیجیتاتوم و کاندیدا آلبیکنز مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان دهندهی توانایی خوب اسانس در مهارگونهی کاندیدا آلبیکنز بوده است.
باتوجه به نتایج بهدست آمده، اسانس زردچوبه را میتوان به عنوان یک مادهی نگهدارندهی طبیعی جایگزین مناسب برای نگهدارندههای شیمیایی دانست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عامل ضدقارچی،ترکیبات شیمیایی،اسانس زردچوبه،
عنوان انگلیسی
Investigation of chemical composition and antifungal properties of turmeric essential oil (Curcuma longa L.)
چکیده انگلیسی مقاله
With the increasing consumer demand for chemical-free food products, the use of medicinal and aromatic plants with high antimicrobial and antioxidant potential has gained considerable attention, influencing the chemical properties of food products.
In this study, the chemical compounds, total phenol, and flavonoid content of Curcuma longa essential oil were examined. Additionally, the antioxidant properties were assessed using ABTS and DPPH tests, and the antifungal properties of the essential oil were evaluated through disk diffusion, agar well diffusion, MIC and MBC methods.
The results from the GC-MS analysis indicated that β-Turmerone was the major compound in the essential oil, accounting for 43.43%. The total phenolic content of the oil was 130.053 mg GAE/g, and the total flavonoid content was 624.5 5 mg QUE/g. The antifungal ability of Curcuma longa essential oil was tested against five fungal species: Aspergillus niger, Aspergillus fumigatus, Penicillium italicum, Penicillium digitatum, and Candida albicans. The results showed a strong inhibitory effect on Candida albicans.
Based on the obtained results, Curcuma longa essential oil can be considered a promising natural preservative as an alternative to chemical preservatives.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عامل ضدقارچی,ترکیبات شیمیایی,اسانس زردچوبه
نویسندگان مقاله
نوشین جعفری نژاد |
دانشجوی دکتری
حسن برزگر |
عضو هیات علمی
محمدامین مهرنیا |
عضو هیات علمی
حسین جوینده |
عضو هیات علمی
محمد حجتی |
عضو هیات علمی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27433_671a044fa7736a83f9f4128a8e4fa760.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات