این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۹، صفحات ۱-۲۶
عنوان فارسی
بهبود پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان با استفاده از روغن پوست بنه در مقادیر بسیار کم
چکیده فارسی مقاله
در تحقیق حاضر، اثر مقادیر مختلف روغن پوست بنه (05/0 تا 5/0 درصد) بر پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان تصفیهشده طی 8 ساعت فرایند حرارتی در 170 درجهسانتیگراد بررسی شد که از آنتیاکسیدان سنتزی
TBHQ
به میزان 100 پیپیام جهت مقایسه استفاده گردید.
بررسی نتایج آزمونهای مختلف پایداری اکسایشی (عدد پراکسید، اندیس آنیزیدین، اندیس توتوکس، عدد دیانمزدوج و عدد اسیدی) نشانداد که استفاده از روغن پوست بنه باعث بهبود پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان شد. بهترین شرایط پایداری اکسایشی در روغن آفتابگردان حاوی 05/0درصد روغن پوست بنه مشاهده شد و بعد از ان نمونه روغن حاوی 1/0 درصد روغن پوست بنه قرار داشت که هر دو دارای اثر آنتیاکسیدانی برتر از
TBHQ
بودند. به منظور تفسیر بهتر نتایج آزمونهای پایداری اکسایشی، تغییرات ترکیبات توکوفرولی و پلیفنلی به عنوان دو ترکیبب آنتیاکسیدانی شاخص طی فرایند حرارتی بررسی شد. نتایج نشان داد بین تغییرات این ترکیبات و آزمونهای پایداری اکسایشی ارتباط وجود ندارد. نمونه حاوی
TBHQ
دارای بیشترین اثر حفاظتی بر ترکیبات آنتیاکسیدانی بود که به علت ایجاد حالت پراکسیدانی ناشی از افزایش آنتیاکسیدانها، باعث کاهش پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان شد. همچنین بررسی تغییرات فعالیت آنتیاکسیدانی طی فرایند حرارتی به کمک دو آزمون قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و رنسیمت نیز نشان داد که نمونه روغن آفتابگردان حاوی 05/0 درصد روغن پوست بنه بهترین شرایط را داشت که با نتایج آزمونهای پایداری اکسایشی همخوانی داشت.. ارزش این نتایج زمانی مشخص میشود که روغن پوست بنه در مقایسه با
TBHQ
اصلا خالص نبود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان طبیعی،اکسایش،روغن خوراکی،آنتیاکسیدان سنتزی،فعالیت آنتیاکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Improving the oxidative stability of sunflower oil by using the oil from the Baneh skin in very small amounts
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the effect of different amounts of Baneh skin oil (0.05% to 0.5%) on the oxidative stability of refined sunflower oil during 8 hours of thermal process at 170
°
C was investigated, which was 100 ppm of synthetic antioxidant TBHQ. used for comparison. Evaluating the results of various oxidative stability tests (peroxide value, anisidine value, totox value,
Conjugated diene value
and acid value) showed that the use of Baneh skin oil improved the oxidative stability of sunflower oil. The best conditions of oxidative stability were observed in sunflower oil containing 0.05% of Baneh skin oil, followed by the oil sample containing 0.1% of Baneh skin oil, both of which had a superior antioxidant effect than TBHQ. In order to better interpret the results of oxidative stability tests, the changes of tocopherol and polyphenolic compounds as two indicator antioxidant compounds were investigated during the thermal process. The results showed that there is no relationship between the changes of these compounds and oxidative stability tests. The sample containing TBHQ had the greatest protective effect on antioxidant compounds, which due to the creation of a peroxidative state caused by the increase of antioxidants, it decreased the oxidative stability of sunflower oil. Also, the investigation of changes in antioxidant activity during the thermal process with the help of two DPPH radical scavenging and Rancimet tests also showed that the sunflower oil sample containing 0.05% of Baneh skin oil had the best conditions, which was consistent with the results of oxidative stability tests. The results of the present research are very important because the oil of the Baneh skin oil was not pure at all compared to TBHQ.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتیاکسیدان طبیعی,اکسایش,روغن خوراکی,آنتیاکسیدان سنتزی,فعالیت آنتیاکسیدانی
نویسندگان مقاله
جواد توکلی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، جهرم، فارس، ایران
نگار رزمخواه |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، جهرم، فارس، ایران.
معصومه رنجبر |
کارمند آزمایشگاه غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27355_f938814bb1752af3136e268ff96808f2.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات