این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۹، صفحات ۴۳-۵۴
عنوان فارسی
بررسی ویژگی های شیمیایی و ضدمیکروبی اسانس بابونه بهاری بر باکتریهای سالمونلا تیفیموریوم، انتروباکتر ائروژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، باسیلوس سرئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه با هدف استخراج اسانس از گیاه دارویی بابونه بهاری (
Anthemis cotula
) و بررسی میزان فنول کل، فلاونوئید کل، اثر آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی آن صورت پذیرفت. بررسی محتوای فنول کل اسانس با کمک روش فولین سیوکالتو نشان داد که اسانس دارای
mg GAE/g
80/29 فنول کل میباشد. محتوای فلاونوئید کل اسانس برابر با
mg QE/g
47/13 بود. بررسی اثر آنتیاکسیدانی اسانس با کمک روشهای مهار رادیکال آزاد
DPPH
و
ABTS
نشان داد که اسانس دارای فعالیت آنتیاکسیدانی قابلتوجهی میباشد. اثر آنتیاکسیدانی در برابر رادیکالهای آزاد
DPPH
و
ABTS
به ترتیب برابر با 80/53 و 60/55 درصد به دست آمد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس در برابر باکتریهای سا
لمونلا
تیفیموریوم
،
انتروباکتر ائروژنز
،
استافیلوکوکوس اورئوس
،
شیگلا دیسانتری
،
باسیلوس سرئوس
و
استرپتوکوکوس پیوژنز
بر اساس روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی نشان داد که فعالیت ضد باکتریایی اسانس قابلتوجه است.
باکتریهای
استافیلوکوکوس اورئوس
و
شیگلا دیسانتری
به ترتیب با بالاترین و کمترین قطر هاله عدم رشد، حساسترین و مقاومترین سویهها در برابر اسانس بودند. نتایج نشان داد که اسانس بابونه بهاری منبع طبیعی ترکیبات فعال با اثرات آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی در برابر باکتریهای پاتوژن میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس،اثر آنتیاکسیدانی،فعالیت ضدمیکروبی،بابونه بهاری،ترکیبات زیست فعال،
عنوان انگلیسی
Investigating the chemical and antimicrobial properties of Anthemis cotula essential oil against Salmonella typhimurium, Enterobacter aerogenes, Staphylococcus aureus, Shigella dysentery, Bacillus cereus and Streptococcus pyogenes
چکیده انگلیسی مقاله
This study aimed to extract essential oil from the medicinal plant Anthemis cotula (Mayweed) and evaluate its total phenolic content, total flavonoids, antioxidant properties, and antimicrobial activity. The analysis of total phenolic content in the essential oil using the Folin-Ciocalteu method revealed a value of 29.80 mg GAE/g. Additionally, the total flavonoid content was determined to be 13.47 mg QE/g. The essential oil exhibited significant antioxidant activity based on its ability to scavenge free radicals using the DPPH and ABTS methods. The antioxidant activity against DPPH and ABTS radicals was found to be 53% and 55%, respectively. Furthermore, the antimicrobial activity of the essential oil was assessed against various pathogenic bacteria, including Salmonella typhimurium, Enterobacter aerogenes, Staphylococcus aureus, Shigella dysenteriae, Bacillus cereus, and Streptococcus pyogenes. The disk diffusion agar, well diffusion agar, and minimum inhibitory concentration methods demonstrated that the essential oil exhibited remarkable antibacterial activity. Among the tested strains, Staphylococcus aureus and Shigella dysenteriae were the most sensitive and resistant, respectively, to the essential oil. These findings highlight that Mayweed essential oil serves as a natural source of bioactive compounds with antioxidant and antibacterial effects against pathogenic bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس,اثر آنتیاکسیدانی,فعالیت ضدمیکروبی,بابونه بهاری,ترکیبات زیست فعال
نویسندگان مقاله
محمدامین مهرنیا |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
بهروز علیزاده بهبهانی |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
محمد نوشاد |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27357_5bebd7acf8caeff59c87e663a9672e23.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات