این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۵۹، صفحات ۱۴۴-۱۵۶

عنوان فارسی ریزپوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La۵ در بستر آلژینات سدیم و کازئینات سدیم و قابلیت زنده‌مانی آن در شرایط شبیه‌سازی شده گوارشی
چکیده فارسی مقاله زنده‌مانی پروبیوتیکها در محیطهای حساس به‌خصوص شرایط گوارشی اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق از تکنیک ریزپوشانی به‌عنوان روشی برای افزایش امکان زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5) در شرایط شبیه‌سازی شده گوارشی استفاده گردید. باکتری‌های مذکور به روش امولسیون‌سازی در بستر آلژینات سدیم و کازئینات سدیم در پنج سطح غلظتی به‌صورت تک غلظتی و ترکیب دو ماده میکروانکپسوله شدند و از نظر تعداد سلول زنده مانده، بازده انکپسولاسیون، زنده‌مانی در برابر نمک صفرا، زنده‌مانی در برابر اسید معده و مایع روده‌ای با و بدون نمک صفرا مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به نتایج به دست آمده از مقایسه میانگین داده‌ها در تمامی آزمون‌ها بین تیمارهای مختلف اختلاف معناداری وجود داشت (p<0/05)؛ به‌طوری که زنده‌مانی سلول‌های آزاد در شرایط گوارشی به شدت کاهشی بود اما میکروانکپسولاسیون به‌عنوان یک عامل محافظتی عمل نموده و زنده‌مانی سویه‌های میکروانکپسوله بیشتر از سلول‌های آزاد بود. از طرفی ترکیب آلژینات سدیم و کازئینات سدیم به عنوان پوشش توانست مقاومت باکتری را در برابر شرایط گوارشی به‌طور معناداری افزایش دهد(p<0/05). در بین تیمارها، سلول‌های آزاد (L-FC) کمترین زنده‌مانی در برابر محیط گوارشی را از خود نشان داد به‌طوری که در آزمون زنده‌مانی در محیط روده با نمک صفرا در 300 دقیقه سلول زنده‌ای وجود نداشت اما تیمار با پوشش 75% آلژینات سدیم و 25% کازئینات سدیم (L-SA3SC1) بالاترین بازده را در فرآیند میکروانکپسولاسیون داشته و بهترین اثر محافظتی در برابر نمک صفرا، اسید معده و مایع روده‌ای را از خود نشان داد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت میکروانکپسولاسیون به روش امولسیون‌‌سازی با استفاده از ترکیب آلژینات سدیم و کازئینات سدیم می‌تواند در افزایش زنده ماندن باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس موثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ریزپوشانی،پروبیوتیک،لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس،آلژینات سدیم،کازئینات سدیم،

عنوان انگلیسی Microencapsulation of Lactobacillus acidophilus La5 at Sodium Alginate and Sodium Caseinate Matrix and its viability under Simulated Gastrointestinal Conditions
چکیده انگلیسی مقاله The viability of probiotics in sensitive environments, particularly gastrointestinal conditions, is of significant importance. In this study, the microencapsulation technique was used to increase the viability of probiotics (Lactobacillus acidophilus La5) under simulated gastrointestinal conditions. These bacteria were microencapsulated using the emulsification method in a matrix of Sodium alginate and Sodium caseinate at five concentration levels, individually and in combination. Then it was examined for viable cell count, encapsulation yield, survival against bile salts, and viability against gastric acid and intestinal fluid with and without bile salts. Our results showed significant differences between the treatments in all tests when comparing the average data (p<0.05). The survival of free cells in digestive conditions decreased sharply; however, microencapsulation acted as a protective role, and the survival of microencapsulated strains was higher than that of free cells. The results showed that microencapsulation acts as a protective mechanism for improving the viability of microencapsulated strains compared to free cells. On the other hand, the combination of Sodium alginate and Sodium caseinate as an encapsulant can significantly increase the bacteria's resistance to digestive conditions (p<0.05). Among the treatments, the free cells (L-FC) treatment showed the lowest survival against the simulated digestive environment. In the viability test in the intestinal environment with bile salt, no live cells were present after 300 minutes. However, in contrast, the treatment 75% Sodium alginate + 25% Sodium caseinate (L-SA3SC1), had the highest encapsulation yield and exhibited the best protective effect against bile salts, gastric acid, and intestinal fluid. In conclusion, microencapsulation using the emulsification method with a combination of Sodium alginate and Sodium caseinate effectively enhances the survival of Lactobacillus acidophilus. It thus can significantly benefit human health, particularly in improving gastrointestinal diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ریزپوشانی,پروبیوتیک,لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس,آلژینات سدیم,کازئینات سدیم

نویسندگان مقاله فاطمه حسینی طباطبایی |
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

امیر حسین الهامی راد |
دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران

رضا کاراژیان |
استادیار، جهاد دانشگاهی مشهد، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی میکروارگانیسم‌ها، مشهد، ایران

حجت کاراژیان |
دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه ، گروه علوم و صنایع غذایی، تربت حیدریه، ایران

محمد آرمین |
استاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه کشاورزی، سبزوار، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_27363_1cc7d6b3e322bda20e3818b19763ef00.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات