این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۸، صفحات ۹۹-۱۱۸
عنوان فارسی
امکان سنجی تولید نوشیدنی انرژی زا فراسودمند حاوی کیتوزم تانن- اسیدلینولئیک کانژگه
چکیده فارسی مقاله
امروزه با توجه به علاقه برای مصرف
مواد غذایی فراسودمند و گسترش روز افزون بیماریهای قلبی و عروقی
، تمایل به مصرف محصولات فراسودمند افزایش یافته است. بنابراین محققان به دنبال بهینهسازی فرمولاسیونهای جدید محصولات
با ویژگی
های عملگرا هستند و در این راستا
. مطالعه حاضر با هدف تولید نوشیدنی انرژیزا فراسودمند حاوی کیتوزم تانن- اسیدلینولئیک کانژگه انجام شد. پس از استخراج ترکیبات زیست فعال (بویژه تانن) از پوست انار همراه با اسید لینولئیک کانژوگه در ساختار کیتوزومها گنجانده شدند. پس از بررسی پایداری اکسیاشی اسید لینولئیک، بررسی طیفسنجی
FTIR
و ریختشناسی کیتوزومها، به میزان
75/0 گرم
در فرمولاسیون نوشیدنیها افزوده شدند.
نتایج
تأثیر معنادار غلظتهای مختلف عصاره زیستی انار بر پایداری اکسیداتیو اسید لینولئیک را نشان داد. بررسی گروههای نانوکیتوزم بیانگر وجود ساختارهای موجود در زیست فعال انار در کنار اسیدلینولئیک در کیتوزمها بود.
ذرات تقریباً کروی کیتوزان با اندازه
nm
66/77 و 90/79
با یکنواختی مشاهده شد. افزودن نانو کیتوزمها سبب افزایش معنادار
pH
(کاهش اسیدیته)، افزایش کدورت، ویسکوزیته، دوفاز شدن و محتوی فنلی را نشان داد. همچنین کاهش شاخص
L*
و افزایش
a*
و
b*
در نوشیدنیها گزارش شد.
نتایج حاضر نشان داد که پلیمرهای زیستی نقش کلیدی در پایداری ساختار غشای لیپوزومی و انتشار پایدار مولکولهای به دام افتاده توسط یک مانع فضایی بر روی سطح دارند. این یک سکوی بالقوه را جهت طراحی مناسب حاملها برای مواد مغذی یا نگهدارندهها به منظور افزایش ماندگاری و ایمنی ماتریسهای غذایی فراهم خواهد کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید لینولئیک کانژوگه،تانن،کیتوزوم،عصاره پوست انار،نوشیدنی ورزشی،
عنوان انگلیسی
Feasibility of producing a functional energy drink containing tannin-linoleic acid conjugated chitosome
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, due to the interest in consuming extra-beneficial foods and the increasing spread of cardiovascular diseases, the desire to consume extra-beneficial products has increased.
Therefore, researchers are looking for the optimization of new formulations of products with practical features in this direction. The study aimed to produce a functional energy drink containing tannin-linoleic acid-conjugated chitosome. After extracting bioactive compounds (especially tannin) from pomegranate peel, they were included in the structure of chitosomes along with conjugated linoleic acid. The results showed the significant effect of different concentrations of pomegranate biological extract on the oxidative stability of linoleic acid.
The results showed the significant effect of different concentrations of pomegranate biological extract on the oxidative stability of linoleic acid. The examination of nano-chitosome groups showed the presence of structures in pomegranate bioactive along with linoleic acid in chitosomes. The uniformly chitosan spherical particles were observed with sizes of 77.66 and 79.90 nm. The addition of nano chitosomes showed a significant increase in pH (decrease in acidity), increase in turbidity, viscosity, two phases, and phenolic content. Also, a decrease in the L* value and an increase in a* and b* values were reported.
The present results showed that biopolymers play a key role in the stability of the liposome membrane structure.
They have a stable release of molecules trapped by a spatial barrier on the surface.
This nano chitosome will provide a potential platform for the carrier's design for nutrients or preservatives, to increase the shelf life and safety of food matrices.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسید لینولئیک کانژوگه,تانن,کیتوزوم,عصاره پوست انار,نوشیدنی ورزشی
نویسندگان مقاله
مرتضی جمشید عینی |
دانشگاه آزاد اسلامی
حمید توکلیپور |
دانشگاه آزاد اسلامی
رضوان موسوی ندوشن |
دانشگاه آزاد اسلامی
محسن مختاریان |
دانشگاه آزاد اسلامی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27341_00b25362f947532058517533bb2982b6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات