این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۸، صفحات ۱۱۹-۱۲۹
عنوان فارسی
فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس گشنیز در عصاره آلوئهورا
چکیده فارسی مقاله
پژوهش حاضر در پاسخ به نیاز جدید مصرفکنندگان و صنعت غذا در تولید و معرفی افزودنیهای جدید و طبیعی برای حفظ محصولات غذایی و افزایش کیفیت آنها از لحاظ مختلف انجام گرفتهاست. نانوامولسیون تولیدشده بهروش فراصوت، شامل قطرات پراکنده اسانس گشنیز با اندازه ذرات نانو در عصاره آبی آلوئهورا بود. هر دو این ترکیبات بهصورت مجزا مورد آزمون قرار گرفته و فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی آنها ثابت شدهاست. میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب 53/33 میلیگرم گالیکاسید در هر گرم و 33/657 میلیگرم کوئرستین در هر گرم بود. امولسیون تولید شده در غلظت 300 میلیگرم بر میلیلیتر بهترتیب 70/73 و 30/71 درصد اثر مهاری بر رادیکالهای آزاد
DPPH
و
ABTS
داشت. چهار آزمون میکروبی شامل دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی روی نانوامولسیون انجام شد. هالههای بهدست آمده در آزمون دیسک دیفیوژن همگی قطر کمتر از 10 میلیمتر داشتند که مشابه با نتایج آزمون چاهک آگار بود. آزمونهای حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی انجامگرفته نیز نشان داد که این محصول دارای اثر مهاری روی تمامی باکتریهای بیماریزا بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی نشان داد که برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس برابر با 512 میلیگرم بر میلیلیتر بود اما برای سایر باکتریهای بیماریزا بزرگتر از 512 میلیگرم بر میلیلیتر به دست آمد. تمامی 4 آزمون نشاندهنده اثر قویتر روی باکتریهای گرممثبت مورداستفاده نسبت به گرممنفیها بود.
درنهایت نانوامولسیون اسانس گشنیز در عصاره آبی آلوئهورا میتواند توانایی عملکرد بهعنوان یک نگهدارنده و ضداکسایش مناسب وقوی را در صنعت غذا داشته باشد؛ با این حال لازم است آزمایشهای بیشتری روی غلظتهای مختلف این ماده افزودنی پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوامولسیون،فنل کل،فلاونوئید کل،افزودنی غذایی،
عنوان انگلیسی
Antioxidant and antibacterial activity of coriander essential oil nanoemulsion in Aloe vera extract
چکیده انگلیسی مقاله
This study was done as a response to recent demands for developing and introducing new natural preservatives and quality enhancers for application in food industry. The emulsion produced by ultrasonic method, was consisted of coriander essential oil nano-droplets dispersed in Aloe vera extract. The two ingredients were tested individually and proved to have antioxidant and antibacterial activities.
Total phenolic and flavonoid content of nanoemulsion estimated 33.53 mg GAE/g and 657.33 mg QE/g nanoemulsion respectively. DPPH and ABTS radical scavenging evaluated about 73.70 and 71.30 percent at 300 mg/mL concentration of nanoemulsion. Four methods (disk diffusion agar, well diffusion agar,
minimum inhibitory concentration (MIC) and
minimum bactericidal concentration (MBC)) were used to evaluating antimicrobial effect of prepared nanoemulsion. Similar to disk diffusion agar method, the results of well diffusion agar method showed the inhibition zones with diameters less than 10 mm. Based on MIC and MBC results, the nanoemulsion had an inhibitory effect on all subjected pathogens with MBC of 512 mg/ml against Staphylococcus aureus and Bacillus cereus while higher concentrations than 512 mg/mL were required for other pathogens. Overall results of four antibacterial tests indicated a stronger effect of nanoemulsion on the Gram-positive pathogens than the Gram-negative bacteria used in this study. Prepared coriander essential oil nanoemulsion in Aloe vera extract can be used as an antioxidant preservative with high performance in the food industry yet it is required to do more tests on this nanoemulsion to reach the valid
effective concentrations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوامولسیون,فنل کل,فلاونوئید کل,افزودنی غذایی
نویسندگان مقاله
نرگس Narges |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محمدامین مهرنیا |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
حسن برزگر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
بهروز علیزاده بهبهانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27342_8c0d7f6f33f8245aabe42ee09356a467.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات