این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۵۸، صفحات ۱۵۵-۱۷۱

عنوان فارسی مطالعه تولید نانو الیاف کامپوزیت از ترکیبات هیدروکلوئیدی دانه L. Salvia macrosiphon به روش الکتروریسی به منظور ریز پوشینه‌کردن ویتامین D۳
چکیده فارسی مقاله پیشرفت در فرآیندهای تولید نانوساختارها با خصوصیات فرمولی مناسب، تولید نانوذرات پایدار با قابلیت کاربرد در صنعت غذا را فراهم می‌سازد. می­توان ترکیبات زیست فعال ریزپوشانی شده را در فیبرهای الکتروریسی ادغام کرد تا پایداری بیشتر نانوذرات در برابر حرارت و نور که منجر به افزایش زمان نگهداری است، محقق شود. در مطالعه حاضر، لایه‌های نانوالیاف کامپوزیتی از موسیلاژ استخراجی از دانه L. Salvia macrosiphon با استفاده از الکتروریسی ساخته شدند. نانو­کامپوزیت نانو­الیاف از پلی وینیل الکل/ ایزوله پروتئین سبوس برنج / موسیلاژ دانهL. Salvia macrosiphon در نسبت­­های مختلف آماده شد. سپس مورفولوژی و طیف سنجی FTIR مورد بررسی قرار گرفت. متوسط قطر نانوالیاف تولیدی حدود 40 نانومتر و ضریب واریانس 13٪ است، که نشان داد قطر الیاف نسبتاً یکنواخت است. افزایش غلظت محلول موسیلاژ و درصد ثابت پلی‌وینیل الکل باعث افزایش قطر نانوالیاف به طرز قابل توجهی شد. در مرحله بعد، ویتامین D3 درون نانوالیاف پلی­ونیل­الکل و کنسانتره پروتئین سبوس برنج کپسوله شد. نتایج FTIR وجود ویتامین D3 را در نانوالیاف تهیه شده تایید کرد. در غلظت­های بالاتر ترکیبات فنلی، با افزایش تعداد گروه­های هیدروکسیل حلقه­های آروماتیک در محیط واکنش، قدرت مهارکنندگی رایکال­های آزاد موسیلاژ افزایش یافت. ترکیب نانو­الیاف در نمودارهای طیف­سنجی نشان داد که در نمونه‌های نانو­کامپوزیت و ریزپوشانی شده، از ویتامین D3، دو پیک قوی در محدوده 1454 و 1743 بر سانتی­متروجود دارند که ارتعاشات کششی مربوط به گروه C=C در حلقه‌های آروماتیک ترکیبات فنولیک را نشان می‌دهند. بر اساس یافته‌ها، ترکیبات زیست‌فعال‌ جهت افزایش دسترسی به ویتامین D3 را می‌توان در نانوالیاف الکتروریسی شده موسیلاژ L. Salvia macrosiphon/ پلی ونیل الکل/ کنسانتره پروتئین سبوس برنج محصور کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الکتروریسی،نانوفیبر،L. Salvia macrosiphon،

عنوان انگلیسی Studying the production of composite nanofibers from the hydrocolloid compounds of Salvia macrosiphon L. seeds by electrospinning method in order to cover vitamin D3
چکیده انگلیسی مقاله Advancement in the production processes of nanostructures with appropriate formula characteristics provides the production of stable nanoparticles with the ability to be used in the food industry. Microencapsulated bioactive compounds can be integrated into electrospun fibers to achieve greater stability of nanoparticles against heat and light, which leads to increased storage time. In the present study, composite nanofiber layers were made from mucilage extracted from Salvia macrosiphon L. seeds using electrospinning. The nanocomposite of nanofibers was prepared from polyvinyl alcohol/rice bran protein isolate/ Salvia macrosiphon L. seed mucilage in different ratios. Then the morphology and FTIR spectroscopy were investigated. The average diameter of the produced nanofibers is about 40 nm and the coefficient of variance is 13%, which showed that the diameter of the fibers is relatively uniform. Increasing the concentration of the mucilage solution and the constant percentage of polyvinyl alcohol significantly increased the diameter of the nanofibers. In the next step, vitamin D3 was encapsulated in polyvinyl alcohol nanofibers and rice bran protein concentrate. FTIR results confirmed the presence of vitamin D3 in the prepared nanofibers. At higher concentrations of phenolic compounds, with the increase in the number of hydroxyl groups of aromatic rings in the reaction medium, the inhibitory power of mucilage free radicals increased. The composition of nanofibers in the spectroscopic graphs showed that there are two strong peaks in the range of 1454 and 1743 CM-1 from vitamin D3 in the nanocomposite and microcoated samples which show the stretching vibrations related to the C=C group in the aromatic rings of phenolic compounds. Based on the findings, bioactive compounds to increase access to vitamin D3 can be enclosed in electrospun nanofibers of Salvia macrosiphon L. mucilage/polyvinyl alcohol/rice bran protein concentrate.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله الکتروریسی,نانوفیبر,L. Salvia macrosiphon

نویسندگان مقاله Sedigheh Yazdanpanah |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

مونا قربانی نژاد |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_27345_56f6fb9c5e966098c4d92c6c1b56a632.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات