این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۵۸، صفحات ۱۷۲-۱۸۴

عنوان فارسی ارزیابی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و پتانسیل ضدمیکروبی عصاره آلوئه‌ورا بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی: یک مطالعه آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله در جوامع امروزی مصرف مواد غذایی با ترکیبات و نگهدارنده‌های طبیعی به‌دلیل آگاهی مصرف‌کننده به تأثیر رژیم غذایی بر سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها افزایش یافته است. به‌ همین ‌منظور در این پژوهش میزان فنل و فلاونوئید تام، ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی عصاره آبی به‌دست آمده از برگ گیاه آلوئه‌ورا مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب 61/41 میلی‌گرم گالیک‌اسید در هر گرم عصاره و 33/783 میلی‌گرم کوئرستین در هر گرم عصاره اندازه‌گیری شد. بالاترین درصد مهارکنندگی برای رادیکال آزاد DPPH ، 39/%68 و برای رادیکال آزاد ABTS ، 07/%50 در بیشترین غلظت (600 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) مشخص شد. باتوجه به نتایج به دست آمده، بیشترین اثر ضدمیکروبی عصاره در روش­های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار بر باکتری‌های گرم مثبت بود. کمترین غلظت بازدارنده از رشد برای پاتوژن‌های اشرشیا کلی، شیگلا دیسانتری ، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 32، 64، 32، 16، 32 و 16 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. درکل می‌توان گفت عصاره آبی آلوئه‌ورا یک ترکیب آنتی‌اکسیدان و ضدمیکروب مناسب است و می‌توان از آن به‌عنوان یک نگهدارنده طبیعی استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ژل آلوئه‌ورا،ضدباکتری،ترکیبات زیست‌فعال،نگهدارنده طبیعی،

عنوان انگلیسی Evaluation of antioxidant properties and antimicrobial potential of Aloe vera extract on a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria: an in vitro study
چکیده انگلیسی مقاله Nowadays food products who contain "natural" ingredients are trending among consumers as a result of raising knowledge and awareness about food ingredients and their influence on human’s body health. The aim of this study was to investigate the biochemical (total phenol and flavonoid) of Aloe vera aqueous extract as a natural preservative and determination of antioxidant and antibacterial activity of the extract. Total phenol and total flavonoid content of the aqueous extract was measured as 41.61± 0.78 mg GAE/g extract and 783.33 ± 5.13 mg QE/g extract respectively. Free radical scavenging activity determined at different concentrations of Aloe extract; at highest concentration (600 mg/ml) %68.395 inhibitory effect was estimated through DPPH assay and %50.075 through ABTS assay. Aloe extract showed a greater effect on Gram-positive bacteria through disk diffusion agar and well diffusion agar methods. Minimum inhibitory concentrations (MIC) for Escherichia coli, Shigella dysenteriae, Salmonella typhi, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes and Bacillus cereus estimated 32, 64, 32, 16, 32 and 16 mg/mL respectively. Based on results in this study, Aloe vera aqueous extract can be a candidate to use as a preservative in food products.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ژل آلوئه‌ورا,ضدباکتری,ترکیبات زیست‌فعال,نگهدارنده طبیعی

نویسندگان مقاله نرگس Narges |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

محمدامین مهرنیا |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

حسن برزگر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

بهروز علیزاده بهبهانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_27346_8b003790493126588d278e30292fe8d1.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات