این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۸، صفحات ۱۸۵-۲۰۰
عنوان فارسی
ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی و ضد قارچی مخمر غالب جدا شده از عسل
چکیده فارسی مقاله
همواره ارزیابی قابلیتهای پروبیوتیکی میکروارگانیسمهای جدا شده از بسترهای تحت تنش حائز اهمیت بوده است. از بین میکروارگانیسمهای پروبیوتیک، مخمرها نسبت به باکتریهای اسید لاکتیک به واسطه اندازه بزرگتر، قابلیتهای اتصال مناسبتر و همچنین مقاومت به آنتیبیوتیکها بدون امکان انتقال ژنهای مقاومت متمایز میشوند. در پژوهش حاضر، ویژگیهای پروبیوتیکی و ضد قارچی مخمر غالب جدا شده از عسل طبیعی مورد ارزیابی قرار گرفت. توالییابی محصولات
PCR
منجر به شناسایی
Saccharomyces cerevisiae
به عنوان مخمر غالب جدا شده از عسل گردید. همچنین جدایه مذکور، فاقد فعالیت همولیزی بود و از بین ترکیبات ضد قارچ مورد مطالعه، بیشترین حساسیت را نسبت به ناتامایسن نشان داد. علاوه بر این، اگر چه جدایه مخمری مذکور دارای زندهمانی مناسبی در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش نبود اما از قابلیتهای خود اتصالی (86/93%) و آبگریزی سطحی (36/76%) نسبتا بالایی برخوردار بود.
بیشترین قابلیت دگر اتصالی
جدایه مذکور نیز
با باکتریهای گرم مثبت
Bacillus cereus
و
Staphylococcus aureus
مشاهده شد و بازدارندگی جدایه مذکور در برابر
B. cereus
به شکل معنیداری (05/0
p
<
) از سایر باکتریهای غذازاد مورد مطالعه بیشتر بود.
جدایه مذکور همچنین 18/32% اثر ضد قارچی بر علیه
Aspergillus flavus
از خود نشان داد. بر این اساس، مخمر غالب جدا شده از عسل، از قابلیتهای مناسبی جهت استفاده به عنوان کشت محافظت کننده در صنایع تخمیری برخوردار است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عسل طبیعی،مخمر پروبیوتیک،قابلیت اتصال،اثر ضد باکتریایی،فعالیت ضد قارچی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of probiotic and antifungal properties of predominant yeast isolated from honey
چکیده انگلیسی مقاله
Evaluation of probiotic properties of microorganisms isolated from stressful substrates has received considerable attention. Among probiotic microorganisms, yeasts are distinguished from lactic acid bacteria due to their bigger size, better adhesion ability, and resistance to antibiotics without the possibility of transferring resistance genes.
In the present study, probiotic and antifungal properties of the predominant yeast isolated from natural honey were investigated. Sequencing results of the PCR products led to the identification of Saccharomyces cerevisiae as the predominant yeast isolated from honey. Moreover, the isolate had no hemolytic activity and showed the highest sensitivity towards natamycin among the studied antimycotic agents. In addition, although the yeast isolate had no proper survival under simulated gastrointestinal conditions, it had relatively high auto-aggregation (93.86%) and cell-surface hydrophobicity (76.36%). The highest co-aggregation ability of the isolate was also observed with Gram-positive bacteria Bacillus cereus and Staphylococcus aureus, and the inhibition activity of the isolate against B. cereus was significantly (p<0.05) higher than those of the other studied food-borne bacteria.
The yeast isolate also showed 32.18% antifungal effect on Aspergillus flavus. Accordingly, the predominant yeast isolated from honey has suitable capabilities for application as a protective culture in fermentation industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عسل طبیعی,مخمر پروبیوتیک,قابلیت اتصال,اثر ضد باکتریایی,فعالیت ضد قارچی
نویسندگان مقاله
فاطمه طاهری |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
علیرضا صادقی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سید مهدی جعفری |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سارا شهریاری |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مریم زارعلی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27347_e3ce514bf90843bdf82bcfebb80632d8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات