این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۷، صفحات ۱۰۰-۱۲۲
عنوان فارسی
مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره پروبیوتیکی حاصل از لاکتوباسیلوس کازئی با آنتی بیوتیکهای رایج علیه چهار سویه پاتوژن باکتریایی بصورت برون تنی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت عصاره پروبیوتیکی استخراج شده از لاکتوباسیلوس کازئی علیه رشد 4 سویه استاندارد باکتریایی مقاوم به دارو و مقایسه اثرضدمیکروبی آن با چند آنتی بیوتیک رایج در شرایط برون تنی بود. لاکتوباسیلوس کازئی در محیط استاندارد
MRS
و شرایط کم هوازی، کشت داده شد. عصاره خشک پروبیوتیکی، پس از جداسازی توده سلولهای زنده با روش سانتریفوژ استخراج شده و توسط روش لیوفیلیزاسیون، پایدار گردید. بررسی فعالیت ضدمیکروبی با استفاده از روش انتشار-دیسک انجام شد. نتایج با استفاده از نرم افزار
SPSS
و با سطح معناداری
P< 0.05
مورد آنالیز قرار گرفت.
تفاوت معناداری بین تمام عوامل ضد میکروبی وجود داشت (
P<0.05
). یافتهها نشان میداد که
LPE
قادر بود باکتریهای پاتوژن مقاوم را کنترل نماید. بیشترین اثر مهارکنندگی
LPE
، علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدم رشد 26 میلیمتر و در مقابل، کمترین اثر علیه باکتری اشرشیا کلی با قطر هاله عدم رشد 3/13 میلیمتر ارزیابی شد. هرچند که
LPE
، در مقایسه با عوامل آنتی بیوتیک علیه 3 سویه باکتریایی بیشترین اثر را دارا بود ولی در مورد سالمونلا تایفی، از جنتامایسین و استرپتومایسین ضعیفتر بود.
با وجود اثرات قابل توجه ضدباکتریایی از
LPE
علیه چند سویه باکتری گرم منفی و گرم مثبت، مطالعات بیشتری قبل از تجویز بالینی آن و اثبات نقش مفید آن در درمان بیماریهای عفونی ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک،آنتی بیوتیک،پاتوژن،
عنوان انگلیسی
In vitro Comparison of anti-bacterial effect of probiotic extract from Lactobacillus casei with current antibiotics against four pathogenic bacteria strains
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was to investigate the activity of probiotic extract achieved from Lactobacillus casei against the growth of 4 standard drug-resistant bacterial strains and to compare its antimicrobial effect with some common antibiotics in vitro. L. casei was cultured in standard MRS medium and under anaerobic conditions. Probiotic dry extract was extracted after separating the mass of living cells by centrifugation and stabilized by lyophilization. The investigation of antimicrobial activity was done using the diffusion-disc method, the results were analyzed using SPSS software with a significance level of P<0.05. There was a significant difference between all antimicrobial agents (P<0.05). The findings showed that LPE was able to control resistant pathogenic bacteria. The highest inhibitory effect of LPE was evaluated against Staphylococcus aureus with a diameter of 26 mm of non-growth halo and on the other hand, the lowest effect was evaluated against Escherichia coli with a diameter of 13.3 mm of non-growth halo. Although LPE had the greatest effect compared to antibiotic agents against 3 bacterial strains, it was weaker than gentamicin and streptomycin in the case of Salmonella typhi. Despite the significant antibacterial effects of LPE against several strains of gram-negative and gram-positive bacteria, more studies are necessary before its clinical administration and to prove its beneficial role in the treatment of infectious diseases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروبیوتیک,آنتی بیوتیک,پاتوژن
نویسندگان مقاله
افروز سعادت زاده |
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران
رضا هنرمند |
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
سحر قلی پور |
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27326_b7242c16812eb2454028481b744c844f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات