این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۷، صفحات ۱۵۷-۱۷۵
عنوان فارسی
بررسی فراوانی ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس مولد انتروتوکسین در همبرگر و کباب لقمه در مشهد و پروفایل ژن SE
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه
بررسی
فراوانی
ایزولههای
استافیلوکوکوس
اورئوس
مولد
انتروتوکسین
در
همبرگر
و
گوشت
لقمه
در
مشهد
و
فراوانی
ژن
SE
بود. بدین منظور تعداد 175
نمونهی
گوشتی با روش
نمونهبرداری
خوشهای
، از برندهای تجاری مختلف طی فروردین تا خرداد 1402 از مراکز عرضه در سطح مشهد
جمعآوری
شد. پساز کشت
نمونهها
در محیط
کشتهای
اختصاصی و جداسازی ایزولههای مشکوک به استافیلوکوکوس اورئوس، باکتریها با استفاده از ویژگیهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی شناسایی شدند و سپس، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و واکنش زنجیره پلیمراز (
PCR
) تأیید هویت شدند. فراوانی ژنهای مولد انتروتوکسین نیز ردیابی گردید و مقاومت
آنتیبیوتیکی ایزولههای
استافیلوکوکوس اورئوس با روش دیسک دیفیوژن بررسی شد. نتایج نشان داد که از 175 فراوردهی گوشتی، 28 نمونهی همبرگر (16 درصد)، 12
نمونهی
کباب لقمه (7 درصد) و 15
نمونهی
همبرگر دستی (9 درصد) به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. در مقایسه با نمونههای کباب لقمه، نمونههای همبرگر آلودگی بیشتری داشتند و بهعنوان استافیلوکوکوس اورئوس مثبت گزارش شدند. ژن
nuc
در تمامی باکتریهای شناساییشده با روشهای بیوشیمیایی ردیابی گردید. حضور ژن
sea
،
sec
و
see
به ترتیب در 45 (71/25 درصد)، 4 (28/2 درصد) و 6
(08/4 درصد)
نمونه تشخیص داده شد. در هیچیک از نمونههای غذایی،
ژنهای
کدکنندهی
seb
و
sed
یافت نشد.
بهعلاوه، بسیاری از ایزولهها مقاومت بالایی در برابر
آنتیبیوتیکهای
تتراسایکلین، کلیندامایسین و اگزاسیلین نشان دادند. همچنین براساس
نتایج به
دستآمده
از
آنالیزهای بلاست
SEA-F
و
SEA-R
مشخص
شد
که
توالیها دارای بیشاز 98 درصد تطابق با نتایج همپوشانی بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس،انتروتوکسین،مقاومت آنتیبیوتیکی،کباب لقمه،همبرگر،
عنوان انگلیسی
Investigation of the prevalence of enterotoxigenic Staphylococcus aureus isolates in hamburgers and kebabs in Mashhad and the SE gene profile of the isolates
چکیده انگلیسی مقاله
The study aimed to investigate the frequency of enterotoxin-producing Staphylococcus aureus isolates in hamburgers and meat bites in Mashhad and the frequency of the gene. In this practical descriptive research, the number of 175 meat samples including 70 hamburger samples, 70 kebab bite samples, and 35 handmade hamburger samples in a non-repetitive and cluster sampling method, from the brand various commercial products were collected from the supply centers in Mashhad from April to June 2023. After culturing the samples in a specific medium and isolating the isolates suspected of Staphylococcus aureus, the bacteria were identified using morphological and biochemical characteristics. Then they were confirmed by using a specific primer and polymerase chain reaction (PCR). Using PCR, the frequency of enterotoxin-producing genes was detected and the antibiotic resistance of Staphylococcus aureus isolates was checked by disc diffusion method in food samples.
Among the 175 meat products tested, 28 hamburger samples (16%), 12 kebab samples (7%), and 15 handmade hamburger samples (about 9%) were pathogenic bacteria. were infected with Staphylococcus aureus. Compared to kebab samples, hamburger samples showed higher contamination, and more of them were reported as Staphylococcus aureus positive. nuc gene was detected in all bacteria identified by biochemical method. The presence of the sea gene was detected in 45 samples of tested meat products (25.71% of all samples). sec and see genes were found in 4 (2.28%) and 6 (4.08%) food samples, respectively. Genes encoding used and sed were not found in any of the studied samples. In addition, many isolates showed high resistance to tetracycline, clindamycin, and oxacillin; some were resistant to more than one antibiotic. In this study, the results obtained from the SEA-F and SEA-R blast analyses revealed that the sequences had more than 98% agreement with the overlapping results.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس,انتروتوکسین,مقاومت آنتیبیوتیکی,کباب لقمه,همبرگر
نویسندگان مقاله
شبنم سلطان احمدی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
محبوبه نخعی مقدم |
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
مریم طهرانی پور |
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27329_99b5a272a3f893a2f68c9ad467da1f8d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات