این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۱، شماره ۱۵۷، صفحات ۲۲۰-۲۳۸

عنوان فارسی بررسی خصوصیات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، فیزیکی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیت (نانوکیتوزان/آلوئه ورا) به همراه پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق با هدف بررسی ویژگی­های فیزیکی، مکانیکی، آنتی­اکسیدانی و ضد­میکروبی فیلم هوشمند نانوکیتوزان/آلوئه­ورا حاوی پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی انجام شده است. بدین منظور ابتدا پروتئین هیدورلیز شده دانه گوجه فرنگی توسط آنزیم آلکالاز تحت تاثیر زمان­های مختلف (30، 60، 90، 120 دقیقه ) تهیه شد. سپس 5 فیلم خوراکی شامل، نانو کیتوزان، نانوکیتوزان و ژل ­آلوئه­ورا به همراه غلظت­های مختلف پروتئین هیدرولیز شده (0، 5/0، 1 و 5/1%) تهیه و ویژگی‌های فیلم­ها بررسی گردید. بر اساس نتایج مربوط به پروتئین هیدرولیز شده، که پروتئین هیدرولیز شده از میزان پروتئین و درجه هیدرولیز بالایی برخوردار بود. همچنین این پروتئین دارای اسیدهای آمینه هیدروفوب (78/31%) و اسیدهای آمینه آروماتیک (74/11) بالایی بود. نتایج آزمون مکانیکی فیلم نشان داد افزایش غلظت پروتئین سبب کاهش مقاومت کششی، افزایش کشش تا قبل از نقطه پارگی نانو فیلم شد و همچنین بر اساس نتایج مربوط به آزمون­های فیزیکی، افزایش غلظت پروتئین بر روی رطوبت و حلالیت تاثیر معنی­داری نداشت، اما سبب افزایش نفوذ پذیری بخار آب و افزایش کدورت شد (05/0>p). پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی توانایی بالایی در فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و افزایش غلظت تاثیر مثبتی بر این پارامتر داشت (05/0>p)، همچنین این فیلم­ها خاصیت ضد میکروبی بالایی علیه باکتری­های پاتوژن داشتند و خاصیت ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکوس اروئوس بالاتر از اشیرشیاکلی بود. فیلم نانوکامپوزیت حاوی 5/1% پروتئین هیدرولیز شده دارای بالاترین فعالیت آنتی­اکسیدانی و ضد­میکروبی را دارا بود (05/0>p). این مطالعه نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده می­تواند خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم­های بر پایه نانوکیتوزان/آلوئه­ورا را بهبود دهد. به طور خاص، فیلم­های حاوی 5/1% پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی دارای خواص بهتری مانند قدرت آنتی­اکسیدانی و خاصیت ضد­میکروبی بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین گیاهی،فیلم زیست تخریب پذیر،فعالیت ضد‌میکروبی،فعالیت آنتی‌اکسیدانی،باکتری پاتوژن،

عنوان انگلیسی Investigation of antimicrobial, antioxidant, physical, and mechanical properties of a nano-composite film (nano-chitosan/ aloe vera) along with hydrolyzed tomato seed protein
چکیده انگلیسی مقاله This research aimed to investigate the physical, mechanical, antioxidant, and antimicrobial properties of a smart nanocomposite film based on chitosan/ aloe vera containing hydrolyzed tomato seed protein. For this purpose, the hydrolyzed tomato seed protein was first prepared using the Alcalase enzyme under different time conditions (30, 60, 90, 120 minutes). Then, 5 edible films including nano-chitosan, nano-chitosan and aloe vera gel with different concentrations of hydrolyzed protein (0, 0.5, 1 and 1.5%) were prepared, and the film properties were evaluated. Based on the results of the hydrolyzed protein, the hydrolyzed protein had a high protein content and degree of hydrolysis. This protein also had a high content of hydrophobic amino acids (31.78%) and aromatic amino acids (11.74%). The mechanical test results of the films showed that increasing the protein concentration led to a decrease in tensile strength and an increase in elongation at break of the polylactic acid films. According to the physical test results, increasing the protein concentration did not have a significant effect on moisture and solubility, but increased water vapor permeability and turbidity (p<0.05). the hydrolyzed tomato seed protein had high DPPH radical scavenging activities and increasing the concentration had a positive effect on these parameters (p<0.05). These films also had high antimicrobial activity against pathogenic bacteria, with higher antimicrobial activity against Staphylococcus aureus than Escherichia coli. The nanocomposite film containing 1.5% hydrolyzed protein had the highest antioxidant and antimicrobial activity (p<0.05). This study showed that hydrolyzed protein can improve the physical and mechanical properties of chitosan/aloe vera based films. Specifically, films containing 1.5% hydrolyzed protein had better properties such as higher antioxidant activity and antimicrobial activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پروتئین گیاهی,فیلم زیست تخریب پذیر,فعالیت ضد‌میکروبی,فعالیت آنتی‌اکسیدانی,باکتری پاتوژن

نویسندگان مقاله مهسا فلاحتی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران

پیمان آریایی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران

ژاله خوشخو |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

غلامحسن اسدی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

ابراهیم حسینی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_27333_b4734a1c5d8ec785d0cc2099f1e7e9ff.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات