این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۷، صفحات ۲۳۹-۲۵۷
عنوان فارسی
مروری بر بکارگیری پلیفنولها در بستهبندی فعال تخممرغ با هدف افزایش ماندگاری
چکیده فارسی مقاله
تخممرغ یکی از بهترین منابع طبیعی پروتئین با کیفیت بالا و سایر مواد مغذی بوده و در عین حال مستعد فساد است. نگرانی مصرفکنندگان از آلودگی و انتقال بیماریزاها بهویژه سالمونلا، موجب شد تا تمایل به استفاده از تخممرغهای ایمن و بستهبندی شده افزایش یابد. مشکلات زیستمحیطی پلیمرهای مصنوعی بهعنوان مواد بستهبندی به معضلی جهانی تبدیل شده است، بههمین دلیل جایگزینی آنها با پلیمرهای زیست تخریبپذیر توسعه یافته است. برای غلبه بر برخی از ضعفهای فیزیکی و مکانیکی و افزایش عملکرد زیستپلیمرها، آنها را با یکدیگر ترکیب نموده (کامپوزیت) و/یا عوامل تقویتکننده و عوامل طبیعی در ساخت آنها بکار میرود. اسانس و عصارههای گیاهی مختلف بهطور گستردهای در مواد بستهبندی فعال مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج مطالعههای انجام شده نشان داد خواص سدی و عملکردی زیستپلیمرهای فعال بهدلیل ماهیت آبگریزی، خواص ضد اکسیدانی و ضد میکروبی پلیفنولهای موجود در اسانس و عصاره بهبود مییابد. بستهبندی تخممرغ با این زیستپلیمرهای فعال موجب حفظ کیفیت داخلی طی دوره نگهداری و در نهایت افزایش ماندگاری آن میشود. در این مقاله سعی شده است بکارگیری ترکیبات شیمایی گیاهی در زیستپلیمرهای فعال بستهبندی تخممرغ بر پایه پلیساکارید، پروتئین و پلیاستر آلیفاتیک مرور شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بستهبندی،تخممرغ،زیستپلیمر،زیستفعال،فیتوکیمیکال،
عنوان انگلیسی
The use of polyphenols in egg active packaging to extend its shelf life, a review
چکیده انگلیسی مقاله
Eggs are one of the superior value natural sources of protein and other nutrients, at the same time, they are vastly perishable. Consumers' concern about egg contamination and transmission of pathogens, especially salmonella, increased the desire to use safe and packaged eggs. The environmental hazards of synthetic polymers as packaging materials have become a global problem, for this reason, their replacement with biodegradable ones has been developed. To overcome some physical and mechanical weaknesses as well as increase bio-polymers performance, they are combined (composite) and/or reinforcing agents and natural agents are used in their fabrication. A variety of plant essential oils and extracts are widely used in active packaging materials. The results of the studies showed that the barrier and functional properties of active biopolymers are improved due to their hydrophobic nature, as well as the antioxidant and antimicrobial properties of polyphenols content of essential oils and extracts. Egg packaging with these active biopolymers preserves internal quality during storage and ultimately extends its shelf life. In this article, an attempt has been made to review the use of plant chemical compounds (phytochemical) in active biopolymers for egg packaging based on polysaccharide, protein and aliphatic polyester
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بستهبندی,تخممرغ,زیستپلیمر,زیستفعال,فیتوکیمیکال
نویسندگان مقاله
داریوش خادمی شورمستی |
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27334_0dc1bf8bd91dedebbb408f8ff099f4a4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات