این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۵، صفحات ۱۹۸-۲۱۱
عنوان فارسی
اثرات سیتوتوکسیک انتروکوک های جدا شده از لبنیات سنتی ایران بر رده سلولی سرطان سینه SK-BR-۳
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: سرطان پستان یک بیماری شایع و ناهمگن است که زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. پروبیوتیک ها که به عنوان غذاهای کاربردی شناخته می شوند، به عنوان کاندیدهای بالقوه در مبارزه با سرطان سینه، هم در داخل بدن و هم در شرایط آزمایشگاهی معرفی شده اند. باکتریهای اسید لاکتیک (
LAB
)، گروهی از پروبیوتیکها، اثرات مفیدی بر سلامت میزبان دارند. این مطالعه با هدف غربالگری و شناسایی انتروکوک های پروبیوتیکی از پنیر سنتی ایرانی و شناسایی اثرات سیتوتوکسیک آن بر رده سلولی سرطان پستان
SK-BR-3
انجام شد.
مواد و روشها: باکتری های اسید لاکتیک از دو نمونه پنیر ایرانی پس از کشت و غنیسازی در براث
MRS
و سپس روی
MRS
آگار جداسازی شدند. جدایه های
LAB
با استفاده از آنالیزهای ماکروسکوپی، میکروسکوپی و مولکولی شناسایی شدند. سمیت سلولی
LAB
بر روی سلولهای سرطانی
SK-BR3
با استفاده از روش
MTT
با غلظتهای باکتریایی 100، 250، 500 و 1000 میکروگرم بر میلیلیتر ارزیابی شد.
یافتهها: تجزیه و تحلیل مولکولی نشان داد که دو جدایه بهدستآمده در این مطالعه ارتباط نزدیکی با گونههای انتروکوک دارند. آنها به عنوان
Enterococcus faecalis HBM-IAUF-3
و
Enterococcus hirae HBM-IAUF-5
تعیین شدند و توالی ژنوم 16s-rDNAآ
نها به ترتیب در
GenBank
،
NCBI
با شماره های دسترسی
MG757697
و
MG757702
ثبت شد. هر دو
Enterococcus faecalis HBM-IAUF-3
و
Enterococcus hirae HBM-IAUF-5
بیشترین سمیت سلولی را در برابر سلول های سرطانی
SK-BR3
در غلظت 1000 میکرولیتر بر میلی لیتر پس از 72 ساعت نشان دادند.
نتیجهگیری: این مطالعه شناسایی سویههای جدید انتروکوکوس از لبنیات سنتی ایران را گزارش میکند که اثرات سیتوتوکسیک را بر روی سلولهای
SK-BR-3
سرطان پستان نشان میدهد. تشویق به مصرف لبنیات ارگانیک سنتی و غذاهای تخمیر شده محلی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتروکوکوس فکالیس،آنتروکوکوس هیرائه،پروبیونیک،سرطان سینه،
عنوان انگلیسی
Cytotoxic effects of Enterococci isolated from traditional Iranian dairy products on breast cancer cell line SK-BR-3
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim:
Breast cancer is a prevalent and heterogeneous disease affecting women worldwide. Probiotics, known as functional foods, have emerged as potential candidates in the fight against breast cancer, both in vivo and in vitro. Lactic Acid Bacteria (LAB), a group of probiotics, have been shown to have beneficial effects on host health and possess the potential to serve as adjuvant therapy for breast cancer prevention and treatment. This can be achieved through modulating immune responses and influencing the breast microbial community. This study aimed to screen and characterize probiotic Enterococci from Iranian traditional cheese and detect its cytotoxic effects on SK-BR-3 breast cancer cell line.
Materials and Methods: The LAB
were isolated from two Iranian cheese samples after enrichment culture in MRS broth and then streak plate method on MRS agar. The LAB isolates were identified using macroscopic, microscopic, and molecular analyses. The cytotoxicity of LAB on SK-BR3 cancer cells was assessed using the MTT assay with bacterial concentrations of 100, 250, 500, and 1000 μg/ml.
Results:
Molecular analysis revealed that the two isolates obtained in this study were closely related to Enterococcus species. They were designated as Enterococcus faecalis HBM-IAUF-3 and Enterococcus hirae HBM-IAUF-5, and their 16s-rDNA genome sequences were deposited in GenBank, NCBI under the accession numbers MG757697 and MG757702, respectively. Both Enterococcus faecalis HBM-IAUF-3 and Enterococcus hirae HBM-IAUF-5 exhibited the highest cytotoxicity against SK-BR3 cancer cells at a concentration of 1000 μl/ml after 72 hours.
Conclusion:
This study reports the identification of novel Enterococcus strains from traditional Iranian dairy products that demonstrated cytotoxic effects on breast cancer SK-BR-3 cells. Encouraging the consumption of traditional organic dairy products and locally fermented foods may significantly reduce the risk of cancer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتروکوکوس فکالیس,آنتروکوکوس هیرائه,پروبیونیک,سرطان سینه
نویسندگان مقاله
زیبا هرندی |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحدفلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
کیوان بهشتی مآل |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
رامش منجمی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27303_88240ece693b8a4c2f0881cd6dd9c39e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات