این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۴، صفحات ۷۹-۸۹
عنوان فارسی
محتوای غذایی و معدنی قارچ Inocutis levis و فعالیت آنتیاکسیدانی میسلیوم تخمیرشده آن
چکیده فارسی مقاله
قارچ پلیپور نارون با نام علمی
Inocutis levis
یک بازیدیومیست ماکروسکوپی متعلق به خانواده
Hymenochaetaceae
است.
بسیاری از اعضای این خانواده به دلیل خواص دارویی و تغذیهای مورد توجه محققان بودهاند
. بررسیهای اخیر، برخی خواص زیستفعال اندام بارده قارچ
I. levis
را نشان داده است. این تحقیق، برای اولین بار ویژگیهای تغذیهای و معدنی
Inocutis levis
و خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره میسلیومی این قارچ را بررسی میکند. ترکیبات غذایی طبق روش
AOAC
و محتوای معدنی با استفاده از
ICP-MS
تعیین شد
. کشت میسلیومی ابتدا در محیط کشت
PDA
و سپس در
PDB
صورت گرفت. مقایسه خاصیت آنتیاکسیدانی عصارههای اندام بارده و میسلیوم
I. levis
با سنجشهای
ABTS
و
DPPH
انجام شد. بر اساس نتایج، این قارچ دارای 14.2 درصد پروتئین، 73.7 درصد کربوهیدرات (شامل 59.7 درصد فیبر) و همچنین مقادیر قابلتوجهی از عناصر معدنی (11.6 درصد) مانند پتاسیم، فسفر، منیزیم و آهن است.
غلظت سرب و کادمیوم در
I. levis
در سطح ایمن است، اما مقادیر
جیوه و آرسنیک
بر اساس شاخص خطر سلامت (
HRI
) از سطح ایمن فراتر میرود
. نتایج نشان می
دهد
اگرچه عصارههای اندام بارده
I. levis
قدرت بالاتری در مهار رادیکالهای آزاد دارد، اما به دلیل بازده قابلتوجه عصاره میسلیومی و همچنین سهولت کشت، میتوان میسلیوم کشتشده این قارچ را بهعنوان منبعی بالقوه از ترکیبات فعال زیستی در نظر گرفت. برای استفاده از این گونه قارچی در صنایع غذایی و دارویی بررسی دقیقتر ترکیبات این قارچ پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قارچهای پلیپور،کشت میسلیوم،آنتی اکسیدان،ارزش غذایی،
عنوان انگلیسی
Nutritional and mineral contents of Inocutis levis and antioxidant activity of its fermented mycelia
چکیده انگلیسی مقاله
The
Elm polypore mushroom Inocutis levis is a macroscopic basidiomycete belonging to the Hymenochaetaceae family.
Many members of this family have been of interest to researchers due to their medicinal and nutritional properties.
Recent investigations have shown some bioactive properties of the fruiting body of I. levis.
In this research, the nutritional and mineral composition of I. levis
and
the antioxidant activity of its mycelial extract have been investigated for the first time.
Nutritional composition was determined according to AOAC method and mineral content was determined using ICP-MS.
Mycelium cultivation was performed in PDA and then in PDB medium.
Antioxidant activity of the fruiting body and mycelial extracts was evaluated
v
ia ABTS and DPPH assays.
According to the results, Inocutis levis contains 14.2% protein, 73.7% carbohydrates (including 59.7% fiber), and a significant amount of minerals (11.6%) including potassium, phosphorus, magnesium, and iron.
The concentration of lead and cadmium in I. levis is at the safe level, but the Health Risk Index (HRI) values of mercury and arsenic exceed the safe level.
Although I. levis fruiting body extracts had a higher free radicals inhibitor activity, due to the significant yield of the mycelium extract and also the ease of cultivation, the cultured mycelium of this mushroom can be considered as a potential source of bioactive compounds.
To apply this mushroom in food and pharmaceutical industries, a deeper investigation of the compounds of I. levis is suggested.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
قارچهای پلیپور,کشت میسلیوم,آنتی اکسیدان,ارزش غذایی
نویسندگان مقاله
محدثه مقدم |
سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
معصومه قبادنژاد |
سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
مهدی مریدی فریمانی |
پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27280_9e08356b3b34d6bc2834f831feb05598.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات