این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۴، صفحات ۱۳۹-۱۵۰
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی، فنول و فلاونوئید کل و فعالیت ضدباکتریایی بابونه آلمانی
چکیده فارسی مقاله
بابونه آلمانی (
Matricaria chamomilla L.
) یک گیاه دارویی شناخته شده است که در سراسر جهان توزیع میشود و در طب سنتی برای درمان انواع بیماریها کاربرد فراوانی دارد. در این پژوهش، اسانس بابونه آلمانی توسط روش تقطیر با آب استخراج گردید و محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و اثر ضدمیکروبی آن بررسی شد. میزان فنول کل اسانس برابر با
mg GAE/g
70/39 و فلاونوئید کل
آن برابر با
mg QE/g
80/18 بود.
فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس بر پایه دو روش مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
و
ABTS
مورد ارزیابی قرار گرفت؛ اسانس قادر به مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
(60/58 درصد) و
ABTS
(60/61 درصد) بود.
اثر ضد میکروبی اسانس بر علیه
باسیلوس سرئوس
، استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، انتروباکتر ائروژنز و سالمونلا تیفیموریوم
توسط دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. یافتههای فعالیت ضد میکروبی اسانس به روش دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار نشان داد که
استرپتوکوکوس پیوژنز
و
انتروباکتر ائروژنز
به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای میکروبی نسبت به اسانس بابونه آلمانی بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس بابونه آلمانی فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی قوی نشان داده است که میتواند کاندیدای بالقوه برای تهیه داروهای آنتیاکسیدان و ضد میکروب باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بابونه آلمانی،اسانس،ضد میکروب،آنتیاکسیدان،ترکیبات فنولی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant activity, total phenol and flavonoid and antibacterial activity of German chamomile
چکیده انگلیسی مقاله
German chamomile (Matricaria chamomilla L.) is a well-known medicinal plant that is distributed worldwide and is widely used in traditional medicine for the treatment of various diseases. In this study, the essential oil of M. chamomilla was extracted by water distillation method and its total phenol content, total flavonoid content, antioxidant activity, and antimicrobial effect were investigated. The total phenol content of the essential oil was 39.70 mg GAE/g and its total flavonoid content was 18.80 mg QE/g. The antioxidant activity of the essential oil was evaluated based on two methods of inhibiting free radicals DPPH and ABTS; the essential oil was able to inhibit free radicals DPPH (58.60 %) and ABTS (61.60 %). The antimicrobial effect of the essential oil against Bacillus cereus, Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus, Shigella dysenteriae, Enterobacter aerogenes, and Salmonella typhimurium was investigated by disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal concentration. The findings of the antimicrobial activity of the essential oil by the disk diffusion agar and well diffusion agar, showed that S. pyogenes and E. aerogenes were the most sensitive and resistant microbial strains to M. chamomilla essential oil, respectively. The results of this study showed that the essential oil of M. chamomilla has shown strong antioxidant and antimicrobial activity, which can be a potential candidate for the preparation of antioxidant and antimicrobial drugs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بابونه آلمانی,اسانس,ضد میکروب,آنتیاکسیدان,ترکیبات فنولی
نویسندگان مقاله
محمد نوشاد |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
بهروز علیزاده بهبهانی |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
محمدامین مهرنیا |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27284_c05491fd0f55544708e1e3891df0f1aa.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات