این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۴، صفحات ۱۷۳-۱۸۳
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی گیاه گزنه (Urtica dioica) بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
گیاهان دارویی از دیرباز به عنوان منبعی برای درمان بیماریها مورد استفاده قرار گرفته اند. گیاه گزنه
(Urtica dioica)
دارای خواص ضد التهابی، دیورتیک، آنتی هیستامین، ضد میکروبی و تقویت کننده سیستم ایمنی است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره آبی برگ گزنه با روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی بود. نتایج آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار نشان داد که حساسترین و مقاومترین سویه بیماریزا نسبت به عصاره آبی برگ گزنه استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی میباشند. با افزایش غلظت عصاره برگ گزنه قطر هاله عدم رشد برای تمامی سویههای بیماریزا مورد بررسی بهطور معنیداری افزایش یافت. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتریهای گرم منفی از جمله اشرشیا کلی، سالمونلاتیفی و سودوموناس ائروژینوزا به ترتیب 128، 256 و 256 میلیگرم بر میلیلیتر و برای باکتریهای گرم مثبت از جمله لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس به ترتیب 128، 64 و 128 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی برای همه سویههای مورد بررسی بزرگتر از 512 میلیگرم بر میلیلیتر بود. مطالعه حاضر نشان داد که میتوان از عصاره آبی برگ گزنه به عنوان یک ترکیب ضدمیکروبی طبیعی در صنعت غذا بهره برد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گیاه گزنه،باکتری های بیماری زا،ضدمیکروبی،عصاره آبی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antimicrobial activity of Urtica dioica leaf aqueous extract against a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria âin vitroâ
چکیده انگلیسی مقاله
Medicinal plants have been used since ancient times as a source for treating diseases. Nettle (Urtica dioica) possesses anti-inflammatory, diuretic, antihistamine, antimicrobial, and immune-boosting properties.. The aim of this study was to investigate the antimicrobial effect of nettle leaf aqueous extract using agar disc diffusion, agar well diffusion, minimum inhibitory concentration (MIC), and minimum bactericidal concentration (MBC) methods against a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria. Results from agar disc diffusion and agar well diffusion tests showed that the most sensitive and resistant fungal strains to nettle leaf aqueous extract were Staphylococcus aureus and Salmonella typhi, respectively. As the concentration of nettle leaf extract increased, the zone of inhibition for all tested fungal strains significantly increased. The results indicated that the minimum inhibitory concentration for gram-negative bacteria such as Escherichia coli, Salmonella typhi, and Pseudomonas aeruginosa was 128, 256, and 256 mg/ml, respectively, and for gram-positive bacteria including Listeria innocua, Staphylococcus aureus, and Bacillus cereus was 128, 64, and 128 mg/ml, respectively. The minimum bactericidal concentration for all tested strains was greater than 512 mg/ml. This study suggests that nettle leaf aqueous extract can be used as a natural antimicrobial compound in the food industry or in the treatment of certain infectious diseases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گیاه گزنه,باکتری های بیماری زا,ضدمیکروبی,عصاره آبی
نویسندگان مقاله
پریسا قاسمی |
1. دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی |
2. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمد نوشاد |
2. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27287_c8ae7046da5fa6d68037018d98144335.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات