این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۶، صفحات ۸۲-۹۲
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ویژگی های نانوالیاف ژلاتین حاوی اسانس اسطوخودوس
چکیده فارسی مقاله
اسانس گیاه اسطوخودوس کاربردهای گستردهای در صنایع آرایشی، غذایی و دارویی دارد. در این پژوهش برای نخستین بار
، ریزپوشانی
اسانس اسطوخودوس توسط
زیست بسپار
ژلاتین به روش الکتروریسی انجام شد. در ابتدا ترکیبات شیمیایی اسانس اسطوخودوس به کمک
گازکروماتوگرافی
متصل به طیف سنج جرمی (
GC-MS
) شناسایی و سپس در غلظتهای صفر، 5/2، 0/5 و
v/v
0/10% به محلول الکتروریسی اضافه گردید. نانوالیاف تهیه شده با استفاده از آزمونهای تصویربرداری الکترونی روبشی (
SEM
)، تعیین ضخامت (
Image J
)، پراش اشعه ایکس، خواص مکانیکی و راندمان بارگذاری اسانس مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین خواص ضدباکتریایی نانوالیاف در برابر باکتریهای
Staphylococcus aureus
،
Bacillus cereus
،
Escherichia coli
و
Salmonella typhimurium
به روش انتشار دیسک بررسی گردیدند. مهمترین ترکیبات اسانس اسطوخودوس اجزاء لینالول (21/35 درصد) و لینالیل استات (47/26 درصد) بودند. تمامی نانوالیاف دارای شکل
یکنواخت و
پیوسته بودند. با افزایش غلظت اسانس در محلول الکتروریسی ضخامت (
nm
3/705 - 5/431) و محتویات اسانس (6/14-7/4%)
نانوالیاف افزایش
یافت. اسانس اسطوخودوس تاثیری بر ایجاد ساختار کریستالی در نانوالیاف نداشت، اما باعث کاهش شدید مقادیر مدول یانگ و سختی گردید. نمونه نانوالیاف حاوی
10%
اسانس اسطوخودوس بیشترین سختی، مدول یانگ و کششپذیری ثبت نمود. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نشان داد نمونههای نانوالیاف حاوی
اسانس دارای فعالیت
ضدباکتریایی در برابر تمامی باکتریهای هدف بودند. بیشترین تاثیرگذاری توسط نانوالیاف ژلاتین + اسانس (10%) در برابر
S.aureus
و
B. cereus
بدست آمد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر احتمالا بتوان نانوالیاف ژلاتین حاوی اسانس اسطوخودوس را جهت بستهبندی فعال مواد غذایی بکاربرد. بیان نتیجه قطعی مستلزم انجام آزمایشات بالینی و در محیط واقعی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس،الیاف الکتروریسی شده،زیست بسپار،فعالیت ضدباکتریایی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antimicrobial activity and properties of gelatin nanofibers containing lavender essential oil
چکیده انگلیسی مقاله
Lavender essential oil has herbal uses in cosmetic, food and pharmaceutical industries. In this research, for the first time, the encapsulation of lavender essential oil by gelatin biopolymer was done by electrospinning method. At first, the chemical compounds of lavender essential oil were identified with the help of gas chromatography associated with a mass spectrometer (GC-MS) and then 0, 2.5, 0.5 and 0.10% v/v were added to the electrospinning solution. The prepared nanofibers have been evaluated using scanning electron imaging (SEM), thickness determination (Image J), X-ray diffraction, mechanical properties, and essential oil loading efficiency. Also, the antibacterial activity of nanofibers against Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli and Salmonella typhimurium were investigated by disk diffusion method. The most important components of lavender essential oil were linalool (35.21%) and linalyl acetate (26.47%). All nanofibers had a uniform and continuous shape. By increasing the concentration of essential oil in the electrospinning solution, the values of thickness (431.5 - 705.3 nm) and essential oil content (4.7-14.6%) increased. Lavender essential oil had no effect on crystallinity of nanofibers, but caused a significant decrease in Young's modulus and stiffness. The nanofiber sample containing 10% lavender essential oil recorded the highest hardness, Young's modulus and elasticity. Evaluation of antibacterial activities showed that nanofiber samples containing essential oils had appropriate antibacterial activities against all target bacteria. The effectiveness of gelatin nanofiber + lavender essential oil (10%) against S. aureus and B. cereus. According to the results of the research, it is possible to use gelatin nanofibers containing lavender essential oil for active food packaging. Expressing the definitive result requires conducting clinical and a real environment tests.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس,الیاف الکتروریسی شده,زیست بسپار,فعالیت ضدباکتریایی
نویسندگان مقاله
احسان صادقی حمزه خانی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
محمد علی نجفی |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی-دانشگاه زابل
محمد امین میری |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل،
سارا نجفی قاقلستانی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27161_bd9efdea9720f497c5a5918a2fea8396.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات