این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۳۹، صفحات ۲۲۰-۲۳۳
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی عصاره گل گاوزبان (Echium amoenum) تولید شده با حامل های مختلف به روش خشک کن پاششی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، تاثیر دمای هوای ورودی (
130 و
c
˚
160)
، نوع و ترکیب حاملها (مالتودکسترین، صمغ عربی و کنسانتره پروتئین آب پنیر) بر بازدهی تولید، مقدار رطوبت، دانسیته توده، دانسیته ضربه، حلالیت، نمپذیری، جریان پذیری (زاویه ریپوز) و جاذبالرطوبگی عصاره گل گاوزبان خشک شده به روش پاششی بررسی شدند.
در همه آزمونها، دور اتمایزر، سرعت جریان خوراک، دمای خوراک و فشار هوای اتمایزر بترتیب در 18000 دور بر دقیقه ، 10 میلی لیتر بر دقیقه، 1
±
30 درجه سانتیگراد و 1/0
±
4 بار ثابت نگاه داشته شدند. حداقل اختلاف معنیدار در کمتر از
(P< 0.05)
با استفاده از نرم افزار
SPSS
محاسبه گردید.
نتایج نشان دادند که بالاترین بازده تولید (48%) در نمونههای خشک شده با ترکیب مالتودکسترین و
WPC
حاصل شد. درحالیکه استفاده از پروتئین بعنوان حامل منجر به کاهش مقدار رطوبت، دانسیته توده و ضربه، حلالیت، نمپذیری و جاذبالرطوبگی ذرات شد. نتایج بهینه سازی با استفاده از مدلهای برآورد شده بیانگر این بود که بیشترین
میزان حلالیت و کمترین میزان هیگروسکپی در پودر خشک شده در دمای 130 درجه سانتیگراد با حامل مالتودکسترین و صمغ عربی ایجاد می گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره گل گاوزبان،مالتودکسترین،صمغ عربی،کنسانتره پروتئین آب پنیر،خشک کن پاششی،
عنوان انگلیسی
Investigation of physicochemical properties of Echium amoenum flower extract produced with different carriers by spray drying method
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the effect of inlet air temperature (130 and 160°C), type and composition of carriers (maltodextrin, Arabic gum and whey protein concentrate (WPC)) on yield, moisture, bulk density and impact, solubility, wettability, flowability (angle of repose) and
hygroscopicity
of spray dried borage flower extract were investigated. In all tests, atomizer speed, feed flow rate, feed temperature, and atomizer air pressure were kept constant at 18000 rpm, 10 ml/min, 30 ± 1 °C, and 4 ± 0.1 bar, respectively. The minimum significant difference was calculated at less than (P<0.05) using SPSS software. The results showed that the highest production efficiency (48%) was achieved in dried samples with the combination of maltodextrin and WPC. While the use of protein as a carrier led to a decrease in the amount of moisture, mass and impact density, solubility, wettability and hygroscopicity of particles. The optimization results using the estimated models indicated that the highest solubility and the lowest hygroscopicity are created in the powder dried at 130 degrees Celsius with maltodextrin and arabic gum carriers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عصاره گل گاوزبان,مالتودکسترین,صمغ عربی,کنسانتره پروتئین آب پنیر,خشک کن پاششی
نویسندگان مقاله
امیر ثابتی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
ابوالفضل فدوی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
سعیده عربشاهی دلوئی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
ابوالقاسم سراج |
گروه علوم دامی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
طاهر شاهی |
گروه ماشینهای کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27064_e83ef38a6324726400b1ed88624d5745.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات