این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۳۵، صفحات ۱۱-۲۰
عنوان فارسی
ارزیابی تاثیر گاز ازن بر ویژگی های کیفی و میکروبی دانه ذرت
چکیده فارسی مقاله
تولید ذرت بعد از گندم مقام دوم را در بین غلات داشته و معمولاً بخش زیادی از آن بلافاصله پس از برداشت مورد استفاده قرار نمیگیرد، بلکه برای استفاده تدریجی در فصول دیگر و یا بهمنظور صادرات به سایر مناطق، در انبارها نگهداری میشود. گسترش انواع قارچها و بهدنبال آن تولید سمهای قارچی بهخصوص در مناطق با رطوبت بالا، علاوه بر خسارت کمی و کیفی به محصولات انبار شده سبب افزایش ضایعات و بهمخاطره انداختن سلامت جامعه میشوند. در راستای جایگزینی روشهای کمخطر افزایش عمرانبارمانی، در این تحقیق تاثیر گاز ازن با دو متغیر غلظت ازن (25 ،50 و 75
ppm
) در مدت زمان
ازندهی (1،3، 5 و 7 روز) بر دانه ذرت غالب منطقه گلستان (رقم سینگلکراس407) ارزیابی شد. همچنین ویژگیهای میکروبی به لحاظ کنترل گسترش قارچها و تغییرات خصوصیات کیفی دانه بررسی شد
.
نتایج نشان داد، افزایش غلظت ازن تا
ppm
50
و زمان ازندهی3 روز بر کاهش رشد قارچ ها و تولید آفلاتوکسین معنیدار بوده است
(05/0>
P
)
. همچنین نتایج حاکی از آن بود استفاده از غلظت
ppm
75
در زمانهای1، 3، 5 و 7 روز سبب تغییرات اکسیداتیو معنیداری در خصوصیات روغن(افزایش شاخص اسیدیته) و نشاسته (افزایش شاخص کربوکسیل) دانه
ذرت
نسبت به نمونه شاهد
شده است. همچنین شرایط مختلف ازندهی تا غلظت
ppm
50
در زمانهای مختلف
تاثیر معنیداری بر میزان پروتئین دانه ذرت نداشت
(05/0>
P
)
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ازندهی،دانه ذرت،ویژگیهای کیفی و میکروبی،
عنوان انگلیسی
Evaluating the effect of ozone gas on the qualitative and microbial characteristics of corn seeds
چکیده انگلیسی مقاله
Corn
production rank is second among cereals after wheat crop, and usually, a large part of it is not used immediately after harvesting but is kept in storage for gradual use in other seasons or exported to other regions. The spread of different types of fungi and the production of fungal toxins, especially in areas with high humidity, in addition to quantitative and qualitative damage to stored products, cause an increase in waste and endanger the health of society. To replace the low-risk methods of increasing the storage life, in this research, the effect of ozone gas with two variables of ozone concentration; (25, 50, and 75 ppm) in the duration of ozonation (1, 3, 5, and 7 days) on the dominant corn grain (Single cross number 407) in Golestan region, was evaluated. The microbial characteristics were compared with the control sample in terms of controlling the spread of fungi and changes in the seed qualitative aspects. The results showed that increasing the ozone concentration up to 50 ppm and the ozonation time of 3 days had a significant effect on reducing the growth of fungi and the production of aflatoxin (P<0.05). Also, the results indicated that the use of 75 ppm concentration in 1, 3, 5, and 7 days had caused significant oxidative changes in the characteristics of fat (increased acidity indices) and starch (increased carboxyl index) of corn kernels compared to the control sample. Different conditions of ozonation up to the concentration of 50 ppm at varying times did not have a significant effect on the amount of corn seed protein (P<0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ازندهی,دانه ذرت,ویژگیهای کیفی و میکروبی
نویسندگان مقاله
جلال محمدزاده |
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
جواد زنگانه |
مرکز تحقیقات فراورده های غذایی دارویی و طبیعی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26991_a57abd3471d87df8fddef205a8d6e623.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات