این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱۳۵، صفحات ۸۹-۱۰۲

عنوان فارسی تاثیر نوع پوشش بیوپلیمری بر خصوصیات پاداکسندگی عصاره مریم گلی نانوریزپوشانی شده جهت افزایش پایداری روغن آفتابگردان در شرایط دمایی تسریع شده
چکیده فارسی مقاله روغن آفتابگردان یکی از مهم­ترین روغن­های گیاهی و با ارزش تغذیه­ای بالا است که متاسفانه به دلیل غیر اشباعیت به اکسایش حساس می­باشد. در این پژوهش عصاره برگ مریم گلی با استفاه از فراصوت حمام و حلال اتانول:آب (70:30) در دمای 35 درجه سانتیگراد و به مدت 30 دقیقه در KHz35 عصاره­گیری شد. میزان ترکیبات فنولی عصاره 12/31 میلی گرم گالیک اسید بر گرم بود. فعالیت پاداکسندگی غلظت­های 50، 100، 200 و 250 ppmاز عصاره برگ مریم گلی از طریق روش بیرنگ شدن بتاکاروتن/لینولئیک اسید و پایداری اکسایشی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره فعالیت پاداکسندگی و پایداری اکسایشی افزایش یافت. عصاره برگ گیاه مریم گلی (250 ppm) برای ریزپوشانی در دیواره صمغ دانه قدومه شهری/ایزوله پروتئینی آب پنیر با نسبت­های 1:0، 1:1 و 0:1 مورد استفاده قرار گرفت. اندازه ذرات نانوکپسول بین 4/217 و 0/270 نانومتر متغیر بود و نانوکپسول تهیه شده از قدومه شهری بزرگ­ترین اندازه و نانوکپسول تهیه شده از پوشش صمغ و ایزوله پروتئینی کوچک­ترین اندازه را داشتند. به منظور تشدید فرآیند اکسایش، روغن آفتابگردان بدون پاداکسنده، روغن­های حاوی عصاره آزاد، ریزپوشانی شده و TBHQدر آون در دمای 60 درجه ­سانتیگراد به مدت 24 روز قرار گرفت. اندیس پراکسید، پارا ­آنیزیدین و توتوکس نمونه­ها اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد اکسیداسیون روغن در نمونه­های حاوی عصاره ریزپوشانی شده برگ گیاه مریم گلی کمتر از نمونه شاهد، نمونه حاوی عصاره آزاد و TBHQاست. به طوریکه در پایان روز 24 دوره نگهداری مقدار اندیس پراکسید، پاراآنیزیدین و توتوکس در نمونه­های روغن حاوی عصاره نانوریزپوشانی شده کمتر از روغن حاوی پاداکسنده سنتزی TBHQو عصاره آزاد بود. همچنین در بین دیواره­های استفاده شده برای ریزپوشانی عصاره مریم گلی، دیواره ترکیبی از جنس صمغ قدومه شهری و ایزوله پروتئینی آب پنیر بهترین پوشش برای ریزپوشانی عصاره به منظور افزایش عمر ماندگاری روغن آفتابگردان می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ایزوله پروتئینی آب پنیر،صمغ قدومه شهری،نانوامولسیون،اکسایش،پاداکسنده،

عنوان انگلیسی The effect of qadomeh shahri seed gum and whey protein isolate on the antioxidant properties of nanoencapsulated sage extract to increase the stability of sunflower oil
چکیده انگلیسی مقاله Sunflower oil is one of the most important vegetable oils with high nutritional value, which is unfortunately sensitive to oxidation due to unsaturated fatty acids. In this study, sage leaf extract was obtained using ultrasound bath and ethanol solvent: water (70:30) at 35 ° C for 30 min at 35 KHz. The total phenolic content of extract was 31.12 mg GA/g. Antioxidant activity of 50, 100, 200 and 250 ppm of sage extract was measured by beta-carotene/linoleic acid bleaching assay and oxidative stability index. The results showed that increasing in the concentration of extract increased the antioxidant activity and oxidative stability index. Sage extract (250 ppm) was used for encapsualtion in the wall of qadomehshahri seed gum/whey protein isolate at 1: 0, 1: 1 and 0: 1 ratio. The particle size of the nanocapsule varied between 217.4 and 0.270 nm, and the nanocapsule prepared withqodomehshahrihad the largest size and the nanocapsule prepared with composition of gum and protein isolate had the smallest size. In order to intensify the oxidation process, sunflower oil without antioxidants, oils containing free extracts and TBHQ was placed in an oven at 60 ° C for 24 days. Peroxide, para-anisidine and Totox value of the samples were measured. The results showed that oil oxidation in samples containing encapsulated extract was less than the control, and oil containing free extract and TBHQ. At the end of storage time, the peroxide and paraanisidine value in oil samples containing encapsulated extract was less than oil containing synthetic TBHQ antioxidant and free extract. Also, among the walls used for encapsulating of sage extract, a composite wall made of qodomehshahri seed gum and whey protein isolate is the best coating for encapsulation the extract to increase the shelf life of sunflower oil.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ایزوله پروتئینی آب پنیر,صمغ قدومه شهری,نانوامولسیون,اکسایش,پاداکسنده

نویسندگان مقاله بهناز صفرپور |
دانشجوی دکتری گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی ،دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

رضا اسماعیل زاده کناری |
استاد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

جمشید فرمانی |
دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26997_b0cd7bc8e8676e93bbf6325bf55234fa.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات