این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۳، صفحات ۴۳-۵۷
عنوان فارسی
تأثیر مهارکنندگی اسانس مرزنجوش (Origanum vulgare L.) و باکتری آنتاگونیست Basillus subtilis روی کپک آبی (Penicillium expensum) و پارامترهای کیفی پس از برداشت گیلاس
چکیده فارسی مقاله
پوسیدگی ناشی از قارچ بیماریزای پنیسیلیوم از مهمترین عوامل کاهش عمر پس از برداشت محصولات میوهای در سراسر دنیا میباشد. در تحقیق حاضر، اثر اسانس گیاه دارویی مرزنجوش
(
Origanum vulgare L.
)
و باکتری باسیلوس در کنترل پوسیدگی ناشی از کپک آبی میوه گیلاس
(
Prunus avium
L.
)
در آزمایشگاه باغبانی دانشگاه ارومیه بررسی شد. اسانس مرزنجوش در مرحله گلدهی با دستگاه کلونجر
و به روش تقطیر با آب
استخراج شد. ابتدا میوههای گیلاس با سوسپانسیون قارچ به غلظت 10
5
هاگ در میلیلیتر آلوده شدند. سپس تیمارهای آزمایشی شامل سوسپانسیون با غلظت 10
8
سویه منتخب باکتری آنتاگونیست و اسانس مرزنجوش در 5 سطح غلظت (0، 250، 500، 750 و 1000 میکرولیتر در لیتر) اعمال گردیدند. میوههای تیمار شده در سردخانه با دمای
صفر
درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 30 روز نگهداری و در نهایت صفات مختلف کیفی شامل اسیدیته قابل تیتراسیون،
pH
، مواد جامد محلول، سفتی بافت، میزان کاهش وزن، فعالیت آنتیاکسیدانی با روش جاروبکنندگی رادیکال
DPPH
و پوسیدگی قارچ طی سه زمان (0، 15 و 30 روز) و در سه تکرار مورد اندازهگیری قرار گرفتند. تیمار اسانس مرزنجوش در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر و باکتری باسیلوس مؤثرترین تیمار در حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون، کاهش
pH
و مواد جامد محلول در روز 15ام بود. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی با افزایش غلظت اسانس تقویت گردید. کمترین میزان کاهش وزن میوه مربوط به غلظت 500 میکرولیتر در لیتر اسانس طی روز15ام مشاهده شد. طبق یافتههای ما، ترکیبات اسانس مرزنجوش بهویژه کارواکرول و نیز باکتری باسیلوس بهعنوان مواد طبیعی و تضمینکننده سلامت انسان میتوانند جایگزین ترکیبات شیمیایی در کنترل قارچهای بیمارگر محصولات میوهای پیشنهاد گردند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان،پس از برداشت،کارواکرول،کنترل زیستی،مرزنجوش،
عنوان انگلیسی
Inhibitory effect of Origanum vulgare L. essential oil and Bacillus subtilis antagonist on blue mold (Penicillium expensum) and post-harvest quality parameters of sweet cherry (Prunus avium L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Fruit rot caused by the pathogenic fungus Penicillium is one of the most critical factors in reducing the post-harvest life of fruit crops worldwide. In the present study, the effects of marjoram essential oil and Bacillus bacteria on the control of rot caused by a blue mold of cherry (Prunus avium L.) in the horticultural laboratory of Urmia University was evaluated. Marjoram essential oil was extracted at the flowering stage by Clevenger apparatus and hydro-distillation. First, cherry fruits were infected with mushroom suspension at a concentration of 10
5
ha/ml. Then, experimental treatments, including suspension with a concentration of 10
8
ha/ml selected strains of antagonist bacteria and marjoram essential oil, were applied at five levels of concentration (0, 250, 500, 750, and 1000 μl/l). The fruits were stored in the refrigerator at a temperature of 0 °C and relative humidity of 90-95% for 30 days. Finally, different qualitative traits including titratable acidity, pH, soluble solids, tissue firmness, weight loss, antioxidant activity (DPPH) and fungal rot of the fungus were evaluated at three times (0, 15 and 30 days) and in three replications. The marjoram essential oil at a concentration of 750 μl/l and Bacillus bacteria was the most effective treatment in maintaining titratable acidity, lowering pH and soluble solids on the 15th day. Also, antioxidant activity was enhanced by increasing the concentration of
marjoram essential oil. The lowest rate of fruit weight loss was observed at a concentration of 500 μl/l of essential oil during the 15th day. According to our findings, marjoram essential oil compounds, especially carvacrol, as well as Bacillus bacteria, as natural compounds and guaranteeing human health, can be suggested as alternatives to chemical compounds in the control of pathogenic fungi in fruit products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتیاکسیدان,پس از برداشت,کارواکرول,کنترل زیستی,مرزنجوش
نویسندگان مقاله
چنور حسینی |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
محمدرضا اصغری |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مریم خضری |
مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26948_c305ece08c9947616481a26bbbb9005e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات