این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۳۳، صفحات ۳۰۹-۳۲۵

عنوان فارسی تکنولوژی بلاکچین برای مدیریت کارآمد زنجیره تأمین روغن نباتی
چکیده فارسی مقاله با توجه به نقش تکنولوژی­های نوین و فناوری اطلاعات و ارتباطات یکپارچه در بهبود زنجیره تأمین و همچنین اهمیت بررسی ترجیحات بازیگران جهت پذیرش تکنولوژی، مطالعه حاضر با هدف شناسایی و رتبه­بندی شاخص­های تکنولوژی بلاکچین برای پیکربندی زنجیره تأمین روغن نباتی و مدیریت بهینه آن انجام گرفت. به این منظور از روش تحلیل متقارن استفاده شد و اهمیت نسبی ویژگی­ها و مطلوبیت ارزیدن بخشی سطوح، محاسبه گردید. این روش برای شناسایی و درک اثرات توأم صفات بر ترجیح یک محصول یا خدمت مورد استفاده قرار می­گیرد. برای جمع­آوری اطلاعات لازم، ابتدا با استفاده از نرم­افزار XLSTAT، 9 کارت طراحی و سپس به­صورت آنلاین در اختیار 42 کارگزار زنجیره تأمین روغن نباتی شامل کشاورزان، واردکنندگان، کارخانه­های روغن­سازی و روغن­کشی و سایر بخش­های تأمین و توزیع، در سال 1401 قرار گرفت. براساس نتایج به­دست آمده، ویژگی­های "انجام به­موقع سفارش و ارتباط نزدیک با تأمین­کنندگان"، " شفافیت در کلیه تراکنش­های فیزیکی، مالی و محصول"، "کاهش زمان بازپرسازی"، "سازگاری و برنامه­ریزی"، و "تغییرناپذیری داده­ها" به­ترتیب بالاترین مطلوبیت را داشتند. این پژوهش نشان داد که با بهره­گیری از چه ویژگی­هایی از تکنولوژی بلاکچین می­توان همکاری و یکپارچگی زنجیره تأمین روغن نباتی را تسهیل و بالاترین مطلوبیت را برای بازیگران زنجیره ایجاد کرد. در ادامه با طراحی ساختار این تکنولوژی متناسب با ترجیحات بازیگران زنجیره تأمین روغن نباتی و همچنین با همکاری سیاست­گذاران در جهت برنامه­ریزی و آماده­سازی زیرساخت­های لازم به­منظور پیاده­سازی فناوری بلاکچین در کشور، می­توان شرایط این زنجیره را بهبود بخشید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تحلیل متقارن،پذیرش تکنولوژی،بلاکچین،زنجیره تأمین،

عنوان انگلیسی Blockchain Technology for Efficient Management of Vegetable Oil Supply Chain
چکیده انگلیسی مقاله Considering the role of new technologies and integrated information and communication technology in improving the supply chain, as well as the importance of investigating the preferences of actors to accept technology, the purpose of this study is to identify and rank the indicators of blockchain technology for the configuration of the vegetable oil supply chain. For this purpose, the symmetric analysis method was used and the relative importance of features and the desirability of evaluating parts of the surfaces were calculated. This method is used to identify and understand the combined effects of attributes on the preference for a product or service. To collect information, 9 cards were designed using XLSTAT software, and then 42 vegetable oil supply chain agents, including farmers, importers, oil factories, and other supply and distribution sectors. , completed online in 2022. Based on the results, the features of "Do the order on time & Close relationship with suppliers", "Transparency in all physical-financial-product transactions", "Reduce Lead time", "Compatibility and planning" and "Data immutability" were respectively the most desirable. This research showed that by using the features of blockchain technology, it is possible to facilitate the cooperation and integration of the vegetable oil supply chain and create the highest benefit for the chain actors. In the following, by designing the structure of this technology in accordance with the preferences of the actors of the vegetable oil supply chain and also with the cooperation of policymakers in order to plan and prepare the necessary infrastructure in order to implement blockchain technology in the country, the conditions of this chain can be improved.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تحلیل متقارن,پذیرش تکنولوژی,بلاکچین,زنجیره تأمین

نویسندگان مقاله طاهره رنجبر ملکشاه |
گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید مجتبی مجاوریان |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

فواد عشقی |
گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سمیه شیرزادی لسکوکلایه |
گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زینب رفتنی امیری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26969_0b1f56e630d78ea1130aab078ff6f405.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات