این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۲، صفحات ۱۷۳-۱۸۱
عنوان فارسی
ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، توانایی رادیکال گیرندگی و اثر ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی بر کپکهای عامل فساد میوه پرتقال طی انبارمانی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه بررسی آنالیز فیتوشیمیایی و فعالیتهای ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی (
Ficus benghalensis
) بر رشد سویههای قارچی پاتوژن عامل فساد میوه پرتقال طی انبارمانی (پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم) بود. میزان فنول کل مطابق روش فولین-سیوکالتو، میزان فلاونوئید کل بر اساس روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم و فعالیت آنتیاکسیدانی بر اساس روشهای مهار رادیکال آزاد
DPPH
و
ABTS
مورد ارزیابی قرار گرفت. روشهای مختلفی (دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت قارچکشی) برای ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی مورد استفاده قرار گرفت. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره به ترتیب
mg GAE/g
62/1
±
49/110 و
mg QE/g
57/1
±
60/62 بود. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره اتانولی انجیر بنگالی بر پایه روشهای مهار رادیکال
DPPH
و
ABTS
به ترتیب معادل 46/0
±
56/48 و 38/0
±
20/57 میکروگرم در میلیلیتر مشاهده گردید. مطابق نتایج آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، فعالیت ضد قارچی عصاره وابسته به غلظت بود و سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم به ترتیب با کمترین و بیشترین قطر هاله عدم رشد، مقاومترین و حساسترین گونهها در برابر عصاره بودند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای سویههای فوق به ترتیب 16 و 8 میلیگرم در میلیلیتر و حداقل غلظت کشندگی 512 و 128 میلیگرم در میلیلیتر بدست آمد. مطابق نتایج، عصاره اتانولی انجیر بنگالی منبع مهمی از ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضد قارچی است و میتواند برای افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرتقال،انجیر بنگالی،عصاره زیست فعال،پنیسیلیوم دیجیتاتوم،پنیسیلیوم ایتالیکوم،
عنوان انگلیسی
Evaluation of total phenol and flavonoids, radical scavenging ability and antifungal effect of Ficus benghalensis ethanolic extract on fungi species causing rot in orange fruit during storage
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the phytochemical analysis and antifungal activities of ethanolic extract of
Ficus benghalensis
on the growth of fungal strains causing rot in orange fruit during storage (
Penicillium digitatum
and
Penicillium italicum
). Total phenol content was evaluated according to Folin-Ciocalteu method, total flavonoid content was evaluated according to aluminum chloride colorimetric method, and antioxidant activity was evaluated based on DPPH and ABTS free radical scavenging methods. Various methods (disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum fungicidal concentration) were used to evaluate the antifungal activity of ethanolic extract of
F. benghalensis
. The amount of phenol and flavonoids in the whole extract was 110.49 mg GAE/g and 62.60 mg QE/g, respectively. Antioxidant activity of ethanolic extract of
F. benghalensis
based on DPPH and ABTS radical inhibition methods was 48.56 and 57.20 μg/ml, respectively. The results of disk diffusion agar and well diffusion agar tests showed that the antifungal activity of the extract was concentration dependent and the fungal strains of
Penicillium digitatum
and
Penicillium italicum
with the lowest and highest diameter of growth inhibition zone, were the most resistant and sensitive species to the extract, respectively. The minimum inhibitory concentrations for the above strains were 16 and 8 mg/ml, respectively, and the minimum fungicidal concentrations were 512 and 128 mg/ml, respectively. According to the results, ethanolic extract of
F. benghalensis
is an important source of antioxidant and antifungal compounds and can be used to increase the shelf life of food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پرتقال,انجیر بنگالی,عصاره زیست فعال,پنیسیلیوم دیجیتاتوم,پنیسیلیوم ایتالیکوم
نویسندگان مقاله
مصطفی رحمتی جنیدآباد |
استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی |
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمد نوشاد |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26927_e4ac23c0c1621f2be757d0b625380011.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات