این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۲، صفحات ۲۵۱-۲۶۳
عنوان فارسی
تولید فیلم کامپوزیتی زیست فعال نوین کنسانتره پروتئین های آب پنیر و موسیلاژ عناب تقویت شده با پُست بیوتیک های باسیلوس کوآگولانس IBRC-M ۱۰۸۰۷
چکیده فارسی مقاله
هدف
از این
پژوهش
تولید فیلم کامپوزیتی زیست فعال نوین با استفاده از کنسانتره پروتئین آبپنیر و موسیلاژ عناب تقویت شده با پستبیوتیک باسیلوس کوآگولانس
IBRC-M 10807
بود. برای این منظور چهار فیلم شامل فیلم کنسانتره پروتئین آبپنیر (
WPC
)، فیلم کنسانتره پروتئین آبپنیر
حاوی پستبیوتیک باسیلوس کوآگولانس (
WPC+PBs
)،
فیلم کنسانتره پروتئین آبپنیر
و موسیلاژ عناب (
WPC
+
MUC
) و فیلم کنسانتره پروتئین آبپنیر
و موسیلاژ عناب حاوی پستبیوتیک باسیلوس کوآگولانس (
WPC+PBs
+
MUC
) هرکدام در سه تکرار تولید و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، ضدمیکروبی، ضداکسایشی و مکانیکی در قالب طرح کاملا تصادفی و با روش تجزیه و تحلیل واریانس مورد مقایسه قرار گرفت.
نتایج
نشان داد
که افزودن پستبیوتیکها و موسیلاژ عناب موجب افزایش معنیداری در
رطوبت، حلالیت فیلمها
شد
(05/0
>
P
).
افزودن پستبیوتیکها باعث اثر بازدارندگی در برابر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولی میگردد
(05/0>
P
).
افزودن
پستبیوتیکها و موسیلاژ عناب
سبب کاهش معنیدار در شاخص
L
نمونههای فیلمهای تولید شده گردید
(05/0
>
P
)
.
نتایج نشان داد شاخصهای
a
و
b
با افزودن
پستبیوتیکها و موسیلاژ عناب
به طور معنیداری افزایش یافت
(05/0>
P
)
.
نتایج پژوهش حاضر نشان داد که فیلم بیوکامپوزیتی زیست فعال تولید شده پتانسیل استفاده در بسته بندی مواد غذایی را دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم زیست تخریب پذیر،پروتئینهای شیر،موسیلاژ،پُستبیوتیکها،
عنوان انگلیسی
Production of novel composite bioactive film of whey protein concentrate and Jujube mucilage reinforced by postbiotics of Bacillus coagulans IBRC-M 10807
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to produce a new bioactive composite film using whey protein concentrate and jujube mucilage reinforced with postbiotics of Bacillus coagulans IBRC-M 10807. For this purpose, four films including whey protein concentrate film (WPC), whey protein concentrate film containing B. coagulans postbiotics (WPC+PBs), whey protein concentrate film and jujube mucilage (WPC+MUC), and whey protein concentrate film and jujube mucilage containing B. coagulans postbiotics (WPC+PBs+MUC) each in three replicates of production and their physicochemical, antimicrobial, antioxidant and mechanical, were compared in the form of a completely random design and with the analysis of variance method. The results showed that the addition of postbiotics and jujube mucilage caused a significant increase in the moisture and solubility of the films (P<0.05). Adding postbiotics causes an inhibitory effect against Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria (P<0.05). The addition of postbiotics and jujube mucilage caused a significant decrease in the L index of the produced film samples (P<0.05). The results showed that the a and b indexes increased significantly with the addition of postbiotics and jujube mucilage (P<0.05). The results of the present study showed that the produced bioactive biocomposite film has the potential to be used in food packaging.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فیلم زیست تخریب پذیر,پروتئینهای شیر,موسیلاژ,پُستبیوتیکها
نویسندگان مقاله
هانیه نجفی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی صبا، ارومیه، ایران
صابر امیری |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
امین خلیلی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
لعیا رضازاد باری |
دکتری تخصصی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26933_7500a6511965663b618811c6d27df031.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات