این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۲، صفحات ۳۲۷-۳۴۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر عصارههای دانه رازیانه و کاکوتی کوهی روی رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس رب گوجه فرنگی و پیش بینی داده های حاصل شده با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی
چکیده فارسی مقاله
فعالیت ضد قارچی عصارههای دانه رازیانه و کاکوتی کوهی علیه آسپرژیلوس فلاووس در رب گوجهفرنگی حاوی درصدهای مختلف از عصارهها مورد آزمون قرار گرفت. برای این منظور عصاره های دانه رازیانه و کاکوتی کوهی با غلظتهای متفاوت
0/5، 1و2 درصد تهیه گردید و در مدت زمان نگهداری 35 روز بررسی
شد
. تاثیر عصاره های دانه رازیانه و کاکوتی کوهی با غلظت های مختلف به تنهایی در محیط (
in
vitro
) بررسی گردید. با تزریق کپک 0/1 میلیلیتر در محیط کشت آبگوشت سابرود دکستروز آگار و سپس قرار دادن در دمای انکوباتور 0/5
±
25 درجه سانتی گراد به مدت 5 هفته (35 روز) نگهداری شد که هر هفته یک کشت انجام گرفت تا فعالیت کپک در غلظت های مختلف عصارهها بررسی گردد.
نتایج فعالیت ضد قارچی سطوح مختلف عصارهها نشان داد که تیمارهای 3 (حاوی 2 درصد عصاره دانه رازیانه) و 4 (حاوی 3 درصد عصاره دانه رازیانه) تا پایان دوره نگهداری در مقابل رشد میسیلیومهای کپک آسپرژیلوس فلاووس مقاوم بودند. بهطورکلی میتوان نتیجه گرفت که استفاده از 2 یا 3 درصد عصاره دانه رازیانه بهعنوان نگهدارنده طبیعی در رب گوجهفرنگی فعالیت ضد قارچی مطلوبی دارند. برای صحت سنجی و ارزیابی نتایج حاصله از آزمایشات از شبکه عصبی مصنوعی در پیشبینی دادههای رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس رب گوجهفرنگی استفاده گردید. در این بررسی از تعداد دولایه مخفی با تعداد 30 نرون استفاده شد. شبکه دارای دو ورودی غلظت عصاره و مدت زمان نگهداری بوده و رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس بهعنوان تارگت در نظر گرفته شد. پارامترهای ارزیابی از قبیل ضریب همبستگی، میانگین مربعات خطا و ماکزیمم خطا نتایج بسیار مطلوبی با مقادیر 0/9993، 0/10934 و 0/13538را نشان دادند. هر چه مقدار خطا کمتر باشد و میزان ضریب همبستگی نزدیک یک باشد نشان از یک پیشبینی مطلوب است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کپک آسپرژیلوس فلاووس،ضریب همبستگی،دانه رازیانه،کاکوتی کوهی،شبکه عصبی مصنوعی،
عنوان انگلیسی
Studying the Effect of Foeniculum Vulgare Mill and Ziziphora Clinopodioides Lam. Extracts on the Growth of Aspergillus Flavus Mold in Tomato Paste and Predicting the Data Obtained Using Artificial Neural Networks
چکیده انگلیسی مقاله
The antifungal activity of Foeniculum Vulgare Mill and Ziziphora clinopodioides Lam. extracts against Aspergillus flavus in tomato paste containing different percentages of the extracts was tested. To this end, Foeniculum Vulgare Mill and Ziziphora clinopodioides Lam. extracts with different concentrations of 0.5, 1 and 2
%
were prepared and studied during different storage times(35 days).The effect of extracts of Foeniculum Vulgare
Mill and Ziziphora Clinopodioides Lam with different concentrations was investigated alone in the environment (in vitro). By injecting 0.1 ml of mold in Sabouraoud dextrose agar broth culture medium, then placing it in an incubator temperature of 25°C ± 0.5, it was kept for 5 weeks (35 days), and one culture was done every week in order for the activity mold to be investigated in different concentrations of extracts
.
The results of antifungal activity of different levels of the extracts indicated that treatments 3 (containing 2% Foeniculum Vulgare Mill extract) and 4 (containing 3% Foeniculum Vulgare Mill extract) were resistant to the growth of Aspergillus flavus mold mycelium until the end of storage period.Generally, it can be concluded that using 2 or 3% Foeniculum Vulgare Mill extract as a natural preservative in tomato paste has a desirable antifungal activity. Artificial neural network was used to validate and evaluate the results of the experiments in predicting the data of Aspergillus flavus mold growth in tomato paste.In the present study, two hidden layers with 30 neurons were used. The network had two inputs including extract concentration and storage time, and the growth of Aspergillus flavus mold was considered as the target.Evaluation parameters such as correlation coefficient, mean squared error and maximum error showed very good results with values of 0.9993, 0.10934 and 0.13538. The lower the error and the closer the correlation coefficient to 1, the better the prediction is.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کپک آسپرژیلوس فلاووس,ضریب همبستگی,دانه رازیانه,کاکوتی کوهی,شبکه عصبی مصنوعی
نویسندگان مقاله
مریم محبی |
دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مهندسی کشاورزی، علوم و صنایع غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26938_a67f3aec8bc911253014927e6764fcd9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات