این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۲، صفحات ۳۴۱-۳۵۴
عنوان فارسی
ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی توتفرنگی در اتمسفر اصلاح شده با استفاده از فیلم بستهبندی نانوکامپوزیت
چکیده فارسی مقاله
ماهیت فسادپذیری میوه توت فرنگی (
Fragaria×ananassa Duch.
) یک فاکتور کلیدی است که مصرف آن به دلیل کاهش تازگی و ماندگاری پس از برداشت محدود است. شرایط بسته بندی مناسب، دمای ذخیره سازی پایین و ترکیب اتمسفر مطلوب درون بسته در حفظ ویژگیهای کیفی و افزایش ماندگاری میوههای فسادپذیر ضروری هستند. در این مطالعه، فیلمهای بستهبندی بر پایه پلیلاکتیک اسید (شامل
neat PLA
،
PLA/TA10
و
PLA/C20A1/TA10
) تحت دو ترکیب گازی مختلف (شامل
10 KPa O
2
+15 KPa CO
2
+75 KPa N
2
(
MAP-A
) و
15 KPa O
2
+10 KPa CO
2
+75 KPa N
2
(
MAP-B
)) و یک نمونه شاهد بدون تزریق گاز روی میوه توتفرنگی تازه ارزیابی شدند. تأثیر تیمارهای اشاره شده بر برخی خواص فیزیکوشیمیایی میوه توتفرنگی تازه نظیر کاهش وزن، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون،
pH
و سفتی در دمای
0
C
4 برای 23 روز ذخیرهسازی براساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاٌ تصادفی مورد آزمون قرار گرفت. نتایج نشان دادند که کاهش وزن و سفتی میوه توتفرنگی با گذشت زمان کاهش مییابد در حالی که مقدار
pH
افزایش یافت. مقدار مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون همه تیمارها طی زمان ذخیرهسازی افزایش یافت و در پایان زمان ذخیرهسازی کاهش یافت. همچنین گزارش شد که میوههای بستهبندی شده در
PLA/C20A1/TA10
به دلیل نفوذپذیری بخار آب و نرخ انتقال اکسیژن کمتر نسبت به دو فیلم
PLA/TA10
و
neat PLA
باعث خصوصیات کیفی بهتر شد. همچنین ترکیب گازی
MAP-A
نسبت به
MAP-B
به دلیل دیاکسید کربن بیشتر درون بستهها و میزان تنفس کمتر برای میوه توتفرنگی مناسبتر بود. بنابراین استفاده از فیلم نانوکامپوزیت با اتمسفر اصلاح شده برای نگهداری میوه توتفرنگی در دمای پایین پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
توتفرنگی،بستهبندی اتمسفری اصلاح شده،فیلم نانوکامپوزیت،ذخیرهسازی سرد،پارامترهای کیفی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of physicochemical changes of strawberry under modified atmosphere using nanocomposite packaging film
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract
The perishable nature of strawberry fruit is one of the key factors that limit its consumption, specified by its decreased freshness and shelf life after harvest. The suitable packaging conditions, low temperature storage, and desired atmosphere composition inside packaged are important to preserve the quality attributes and extend the shelf life of perishable fruits. In this study, the packaging films based on PLA (such as neat PLA, PLA/TA10, and PLA/C20A1/TA10) with two different gas mixtures (such as 10 KPa O
2
+15 KPa CO
2
+75 KPa N
2
(MAP-A) and 15 KPa O
2
+10 KPa CO
2
+75 KPa N
2
(MAP-B)) and a control sample without gas injection on fresh strawberry fruit were evaluated. The effects of the mentioned treatments on some physicochemical properties such as weight loss, total soluble solid, tritratable acidity, pH, and firmness kept at 4
0
C for 23 days of storage period were evaluated based on a completely randomized design. The results showed that the weight loss and firmness of strawberry fruit decreased during storage time, while pH value increased. The total soluble solid and tritratable acidity of all the treatments increased throughout the storage time and decreased at the end of the storage time. It has been also reported that fruits packaged in PLA/C20A1/TA10 caused better quality attributes due to lower water vapor permeability and oxygen transmission rate than two films of neat PLA and PLA/TA10. In addition, the gas mixture of MAP-A was more suitable in comparison to MAP-B due to higher carbon dioxide inside packages and lower respiration rate of strawberry fruit. Therefore, the use of nanocomposite film with modified atmosphere has been proposed to maintain strawberry fruit at a low temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
توتفرنگی,بستهبندی اتمسفری اصلاح شده,فیلم نانوکامپوزیت,ذخیرهسازی سرد,پارامترهای کیفی
نویسندگان مقاله
رضا طباطبائی کلور |
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
حسن یوسف نیا پاشا |
گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده فناوری های کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26939_6e5da5b526bd28ba04069df36a745e3b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات