این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۲، صفحات ۳۶۵-۳۷۵
عنوان فارسی
بررسی تاثیر زمان و شرایط نگهداری بر خصوصیات کیفی روغن زیتون بکر و فرابکر
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر شرایط و زمان نگهداری روغن زیتون بکر وفرابکر بر خصوصیات کیفی آنها صورت گرفته است
. در این تحقیق نمونه ها در دو محیط یخچال
(
4 درجه ی سلیسیوس
)
و شرایط محیطی (
2
±
25 درجه ی سیلیسیوس
) قرار داده شد و در
3
بازه زمانی مختلف ( روز اول ، 1 ماه و 2 ماه ) مورد آزمایش های کیفی قرار گرفت.
نتایج نشان داد شرایط و مدت زمان نگهداری بر کلیه پارامترهای مورد بررسی تاثیرگذار بود. بطوریکه اسیدیته روغن زیتون فرابکر و بکر در حین نگهداری در شرایط محیطی در طول دو ماه افزایش چشمگیری داشت (به ترتیب 12 و 8/13 برحسب درصد اسیداولئیک ) اما در دمای یخچال تا دوماه در اسیدیته هیچیک از روغنها تفاوت معناداری مشاهده نشد. روغن زیتون فرابکر وبکر در طول دو ماه نگهداری در شرایط محیطی افزایش چشمگیری در شاخص پراکسید نیز نشان دادند ( به ترتیب 2/16 و 3/18 میلی اکی والان بر کیلوگرم ) اما در درمای یخچال در هیچ یک از دوره ها افزایش معنادار مشاهده نشد . همچنین اثر محیط و مدت نگهداری بر میزان ضرایب خاموشی(
K268
و
K232
) روغن زیتون های بکر و فرابکر نیز معنادار بود بطوریکه با افزایش زمان نگهداری بر ضرایب خاموشی افزوده شد. روغن هایی که دو ماه در یخچال نگهداری شدند ضریب خاموشی مشابه روغن نگهداری شده در شرایط محیطی در روز نخست را نشان دادند . بنابراین با مطالعه نتایح به نظر میرسد نگهداری روغن زیتون بکر وفرابکر در یخچال گزینه مناسب تری برای حفظ خواص کیفی آنها در مدت زمان طولانی باشد.
واژه های کلیدی
:
اسیدیته، پراکسید، ضریب خاموشی ، روغن زیتون بکر ، نگهداری
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدیته،پراکسید،ضریب خاموشی،روغن زیتون بکر،نگهداری،
عنوان انگلیسی
Investigating the effect of conditions and storage time on the quality characteristics of virgin and extra virgin olive oil
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract:
This study was conducted to investigate the effect of storage conditions and time of olive oil on its quality characteristics. For this purpose, the samples were placed in
Refrigerator Temperature
(+4 C
o
) and
Ambient temperature
(25±2 C
o
) and were qualitatively tested in 3 storage time (first day, 1 month and 2 months). The results showed that storage conditions and duration were effective on all parameters. The acidity of extra virgin and virgin olive oil increased significantly during storage under
Ambient temperature
for two months (12 and 13.8% of oleic acid, respectively), but no significant difference was observed in the temperature of the refrigerator for two months in any of the oils. Extra virgin olive oil also showed a significant increase in peroxide index (16.2 and 18.3 mEq / kg, respectively) during two months of storage under
Ambient temperature
, but no significant increase was observed in refrigerated dermis in any of the periods. Also, the interaction effect of
Ambient temperature
and storage time on the extinction coefficients (K268 and K232) of virgin and extra virgin olive oils was significant and with increasing storage time, the extinction coefficients were increased, but the extinction coefficients of oils stored in the refrigerator even after two months Equivalent to the extinction coefficient of oil stored in
Ambient temperature
remained on the first day. Therefore, refrigeration seems to be a better option to maintain the quality properties of extra virgin and virgin olive oil during the storage period.
Keywords: acidity, extinction coefficients, peroxide, storage, virgin olive oil
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسیدیته,پراکسید,ضریب خاموشی,روغن زیتون بکر,نگهداری
نویسندگان مقاله
آذین نصرالله زاده |
استادیار گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران
وحید علیپور گسکری |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم وصنایع غذایی واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی ، لاهیجان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26941_d210b3a7735008d46af7be66fbe72b91.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات