این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۱، صفحات ۴۵-۵۷
عنوان فارسی
تیمار پس از برداشت با گابا برای حفظ کیفیت تغذیهای و بهبود عمر انبارمانی فرم تازه بریده قارچ تکمه-ای (Agaricus bisporus)
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت گابا بر افزایش عمر انبارمانی و کیفیت تغذیهای قطعات تازه برشیافته قارچ تکمهای، تیمار قارچ تکمهای با پنج غلظت (صفر، 01/، 1/0، 1 و
mM
10) گابا صورت گرفت و 15 روز در سردخانه با دمای
°C
4 و رطوبت نسبی 5
±
90
%
نگهداری و نمونهبرداری از قارچها در روزهای صفر، 5، 10 و 15 روز انبارمانی صورت گرفت. نتایج نشان داد که غلظت
mM
1 گابا تاثیر بیشتری در کاهش قهوهای شدن قارچ تکمهای تازهبریده نسبت به سایر غلظتهای گابا داشت. کاهش نشت یونی و تجمع مالون دیآلدهید در قارچهای تکمهای تازهبریده تیمار شده با غلطت
mM
1 گابا مشاهده شد که موجب کاهش از دستدهی وزن در این قارچها شد. فعالیت بالای آنزیم فنیل آلانینآمونیالیاز در قارچهای تیمار شده با گابا
mM
1، سبب افزایش محتوای ترکیبات فنولی شد که با کاهش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز همراه بود. افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی در قارچهای تیمار شده با گابا
mM
1 مشاهده گردید که همراه با افزایش معنیدار تجمع اسید آسکوربیک در این قارچها بود. بنابراین، گابا بهعنوان یک روش ایمن و موثر میتواند در افزایش عمر انبارمانی قارچ تکمهای تازهبریده مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انبارمانی،قارچ تکمهای تازه بریده،قهوهای شدن،گابا،
عنوان انگلیسی
Postharvest treatment with GABA to maintain nutritional quality and improve shelf life of fresh cut of Agaricus bisporus
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of GABA postharvest treatment on storage life and nutritional quality of fresh cut button mushroom, mushrooms treatment with five concentrations (0, 0.01, 0.1, 1 and 10 mM) of GABA done, and stored in the refrigerator for 15 days at a temperature of 4 °C and a relative humidity of 90±5 %, and the mushroom were sampled on days 0, 5, 10 and 15. The results showed that the concentration of 1 mM GABA had a greater effect on reducing the browning index of fresh cut button mushrooms than other concentrations of GABA. Reduction of electrolyte leakage and accumulation of malondialdehyde was observed in fresh cut mushrooms treated with a concentration of 1 mM GABA, which reduced weight loss in these mushrooms. High activity of phenylalanine ammonialyase enzyme in mushroom treated with 1 mM GABA increased the content of phenolic compounds which was associated with decreased activity of polyphenol oxidase enzyme. An increase in antioxidant capacity was observed in 1 mM GABA-treated mushrooms, which was accompanied by a significant increase in ascorbic acid accumulation in these mushrooms. Therefore, GABA as a safe and effective method can be used to increase the shelf life of fresh cut button mushrooms.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
انبارمانی,قارچ تکمهای تازه بریده,قهوهای شدن,گابا
نویسندگان مقاله
آیدین شکاری |
فارغ التحصیل مقطع دکتری رشته علوم باغبانی دانشگاه تبریز.
رحیم نقشی بند حسنی |
گروه علوم و و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مرتضی سلیمانی اقدم |
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26888_b7315a51a183659a26b962e68e2eb614.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات