این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۳۷-۴۶
عنوان فارسی
غربالگری جدایه های باکتری های اسید لاکتیک از فرآوردههای لبنی سنتی خراسان به منظور ارزیابی تولید فولات خارج سلولی
چکیده فارسی مقاله
فولات واژه ای است که برای مجموع ترکیبات دارای فعالیت زیستی مشابه به کار میرود. فولات (پلی گلوتامات ها)، تمام اشکال ویتامین های این خانواده را به طور طبیعی شامل می شود. به عبارت دیگر اسید فولیک شکلی از فولات است که به فرم اکسیده میباشد، این ترکیب پایدار بوده و به راحتی توسط انسان قابل جذب میباشد (مونوگلوتامات).
[
1
].
در این مطالعه میزان تولید فولات خارج سلولی(کواتروفولات) بررسی شد بنابراین از روش سنجش میکروبی به عنوان روش اصلی استفاده شد.
ای
ن روش متکی بر رشد باکتریایی و سنجش کدورت لاکتوباسیلوس رامنوسوس
(ATCC 7469)
است که به عنوان ارگانیسم سنجش استفاده شد
.
[
2,3
]
. در این پژوهش 47 سویه باکتری ایزوله شده از فرآورده های لبنی سنتی به ویژه ماست محلی مناطق عشایر خراسان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این ارزیابی نشان داد که دو سویه شماره(25و26) از سویههای لاکتوباسیوس دلبروکی زیر گونه بولگاریکوس تولید قابل توجهی از غلظت بالای فولات (
μg/mL
133.23و
μg/mL
102.34) را داشتند، همچنین سویه
K73
از سویههای استرپتوکوکوس ترموفیلوس، سویه شماره 73 از سویههای لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه لاکتیس و سویه شماره 87 از سویههای لاکتوباسیلوس هلوتیکوس به ترتیب (
μg/mL
90.29،
μg/mL
39.71 ،
μg/mL
17.94) نیز تولید مقادیر بالایی از غلظت کواتروفولات را داشتند.
با توجه به این پژوهش مشخص شد جدایههای مورد بررسی توانایی بالقوهای در تولید فولات خارج سلولی دارند. همچنین روش سنجش میکروبی بعنوان روشی کارآمد از قابلیت لازم برای اندازه گیری فولات و مشتقات آن برخوردار است.، .
کلیدواژههای فارسی مقاله
فولات خارج سلولی،سنجش میکروبی،استرپتوکوکوس ترموفیلوس،لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس،لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه لاکتیس،لاکتوباسیلوس هلوتیکوس،
عنوان انگلیسی
Screening of lactic acid bacteria isolated from traditional dairy products of Khorasan regarding extracellular folate production
چکیده انگلیسی مقاله
Folate is a term used for a set of compounds with similar biological activities. Folate (polyglutamates) naturally contains all forms of vitamins in this family. In other words, folic acid is a form of folate that is oxidized, this compound is stable and can be absorbed by humans (monoglutamate)[1]. There are several methods for measuring folate, but due to the fact that in this study, the production of extracellular folate (Quatrofolate) was examined, so the microbial assay method was used as the main method. Lactobacillus
.
Rhamnosus
(ATCC7469), which is used as a sensing organism. [2,3] This method can also measure all forms of folate. In this study, 47 medical strains isolated from traditional dairy products were Special Khorasan. traditional yogurt (12 strains of Streptococcus.thermophilus and 15 strains of
Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus
, 13 strains of
Lactobacillus delbrueckii subsp. Lactis
, 3 strains of Lactobacillus helveticus) were studied. The results of this evaluation showed that both strains (25 and 26) of
Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus
produced significant high folate concentrations (133.23 μg / mL and 102.34 μg / mL), as well as K73 strain of Streptococcus.thermophilus, strain 73 from the strains of
Lactobacillus delbrueckii subsp. Lactis
and strain No.87 from the three strains of Lactobacillus helveticus (90.29 μg / mL, μg / mL39.71, μg / mL 17.94),
were also able to produce high amounts of quatrofolate
.
According to this study, it was found that the examined previously isolated strains have a potential ability to produce extracellular folate, and the microbial assay method for measuring a sensitive vitamin such as folate in all its forms is considered an efficient and accurate method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فولات خارج سلولی,سنجش میکروبی,استرپتوکوکوس ترموفیلوس,لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس,لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه لاکتیس,لاکتوباسیلوس هلوتیکوس
نویسندگان مقاله
فاطمه حسینی |
دانشگاه فردوسی مشهد
محمدباقر حبیبی نجفی |
دانشگاه فردوسی مشهد
محمدرضا عدالتیان دوم |
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26858_5200ff6f9a6c336ef9b4c051827002c5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات