این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۱۹۷-۲۱۲
عنوان فارسی
ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و عملکردی نشاسته آمارانت اصلاحشده با مخلوط آدیپیکاسید و استیکانیدرید
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه با هدف بررسی تأثیر اصلاح شیمیایی با استفاده از مخلوط آدیپیک اسید و استیک انیدرید (با نسبت 1 به 30) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و عملکردی نشاسته آمارانت و نیز تعیین شرایط بهینه اصلاح با مخلوط مذکور انجام گرفت. 9 تیمار بر اساس 3 فاکتور دخیل در اصلاح شیمیایی شامل بر غلظت اصلاحکننده (%4، %6 و %8)، زمان واکنش (60، 90 و 120 دقیقه) و
pH
سوسپانسیون (8، 5/8 و 9) به روش تاگوچی طراحی گردید. ویژگیهای قدرت تورم، انحلال، رنگ، شفافیت خمیر، خصوصیات حرارتی، پایداری انجماد و انجماد زدایی و روند تغییرات ویسکوزیته ظاهری بررسی شدند. نتایج نشان
داد، مخلوط آدیپیکاسید/استیکانیدرید باعث بهبود قدرت تورم، انحلال و شفافیت خمیر نشاسته آمارانت شد. دماهای ژلاتیناسیون، آنتالپی ژلاتیناسیون، پایداری انجماد و انجمادزدایی نشاستههای اصلاحشده در مقایسه با نشاسته معمولی آمارانت کاهش یافت. اصلاح شیمیایی انجامشده سبب افزایش روشنایی و کاهش زردی و قرمزی پودرهای نشاسته اصلاحشده، شد. مخلوط مذکور ویسکوزیته ظاهری نشاستههای اصلاح شده را در مقایسه با نشاسته معمولی افزایش داد. خمیر تمامی نمونههای نشاسته (اصلاحشده و معمولی) رفتار رقیق شونده با برش نشان دادند. همچنین، شرایط بهینه بهصورت غلظت اصلاحکننده %6، زمان واکنش 120 دقیقه و
pH
سوسپانسیون 9 با بی مقیاس سازی نتایج حاصل از آنالیز تاگوچی تمامی دادههای نشاستههای اصلاحشده (بهجز ویسکوزیته ظاهری، اندیس زردی و قرمزی) با استفاده از روش انحراف درصد مرتبط تعیین گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اصلاح شیمیایی،خصوصیات حرارتی،تاگوچی،قدرت تورم،نشاسته آمارانت،
عنوان انگلیسی
Physicochemical and functional properties of modified amaranth starch with adipic acid and acetic anhydride mixture
چکیده انگلیسی مقاله
This study aimed to investigate the effect of chemical modification with adipic acid/acetic anhydride mixture (1:30) on the physicochemical and functional properties of amaranth starch and also to determine the optimal conditions for amaranth starch chemical modification with the mentioned mixture. Amaranth starch was isolated and then modified under nine different treatments designed by the Taguchi method using three main chemical modification factors, including the mixture of adipic acid /acetic anhydride concentration (4%, 6%, and 8%), reaction time (60, 90 and 120 min) and suspension pH (8, 8.5 and 9). Swelling power, solubility, color, paste clarity, thermal properties, freeze-thaw stability, and apparent viscosity of starch samples were investigated. Modification optimal conditions were determined using Taguchi analysis and the related percentage deviation (RPD) method. The result obtained from this study showed that the chemical modification significantly changed the physicochemical and functional properties of amaranth starch. Adipic acid/ acetic anhydride mixture improved the swelling power, solubility, viscosity, and paste clarity of modified starch than native. Modified starch powders showed more lightness, less yellowness, and redness in color. Chemical modification reduced gelatinization temperatures, gelatinization enthalpy, and freeze-thaw stability. However, since other food components such as sugars, salt, hydrocolloids, etc., influence the freeze-thaw stability of starch, the possibility of modified amaranth starch utilization as a stabilizer, thickener, or fat replacer in food products with the mentioned mixture needs additional research is required to be conducted. The optimum modification conditions were a concentration of 6%, a reaction time of 120 minutes, and a pH of 9.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اصلاح شیمیایی,خصوصیات حرارتی,تاگوچی,قدرت تورم,نشاسته آمارانت
نویسندگان مقاله
سحر محمدی |
واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی
مزدک علیمی |
واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی
سید احمد شهیدی |
واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی
شیرین شکوهی |
پژوهشکده توسعه فناوریهای شیمیایی، پلیمری و پتروشیمیایی، پژوهشگاه صنعت نفت
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26871_3eb4dd72d655cf69cb4488c57dd6eaff.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات