این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۲۸۳-۳۰۵

عنوان فارسی اثر آنتی اکسیدانی سلنیت سدیم میکروکپسوله شده در روغن سویا در طول مدت یکسال نگهداری
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش ریزپوشانی سلنیت ­سدیم (100، 300، 500، 700 و 900 میلی­گرم در 20 سی­سی) با ترکیبی از مواد دیواره شامل صمغ عربی (25%، 26%، 27%، 28% و 29%) و صمغ فارسی متناظر آن (5%، 4%، 3%، 2% و 1%) با استفاده از روش تبخیر حلال، با درصد‌های خلوص اتانول (80%، 84%، 88%، 92% و 96%) انجام شد. سپس با کمک نرم­افزار RSM، بهینه­ سازی میکروکپسول­ها براساس بالاترین کارایی کپسولاسیون و کوچکترین اندازه­ ذرات صورت گرفت. دو فرمول بهینه شامل بهینه­ یک (سلنیت­ سدیم 107 میلی­گرم در 20 سی­سی محلول اسپری شونده، غلظت صمغ عربی 29%، صمغ فارسی 1% و درصد خلوص اتانول 96%) با کارایی 71/99% و اندازه­ ذرات 46/30 میکرومتر و بهینه­ دو (سلنیت ­سدیم 307 میلی­گرم در 20 سی­سی محلول اسپری شونده، غلظت صمغ عربی 29%، صمغ فارسی 1% و درصد خلوص اتانول 96%) با کارایی 73/97% و اندازه‌ ذرات 46/47 میکرومتر انتخاب گردید. در نهایت بهینه­ یک و دو به ترتیب 490 و 176 پی­پی­ام کپسول (معادل 6/8 پی­پی­ام نمک سلنیت سدیم)، آنتی­اکسیدان سنتزی BHA (200 پی­پی­ام) و نمک سلنیت ­سدیم (6/8 پی­پی­ام) به روغن سویای فاقد آنتی­اکسیدان اضافه شدند و در دمای C°55 در مدت زمان (0 و 23 و 46 روز) قرار گرفتند. سپس به کمک نرم­افزارSPSS، اندیس پراکسید، اسیدیته، تیوباربیتوریک اسید، آنیزیدین، توتوکس و فعالیت آنتی­اکسیدانی آن­ها با روغن سویای فاقد­ آنتی­اکسیدان مقایسه شد. نتایج RSM نشان داد که غلظت سلنیت­ سدیم با کارایی رابطه­ معکوس و با اندازه­ ذرات رابطه مستقیم داشت، در­حالی­که غلظت صمغ عربی و درصد خلوص اتانول با کارایی رابطه مستقیم و با اندازه­ ذرات رابطه معکوس داشت. نتایج SPSSنشان داد که با حضور آنتی­اکسیدان سلنیت­ سدیم میکروکپسوله شده و آنتی­اکسیدان سنتزی BHA در روغن سویا، عدد پراکسید، اسیدیته، عدد تیوباربیتوریک اسید، اندیس آنیزیدین و اندیس توتوکس، کاهش و فعالیت آنتی ­اکسیدانی روغن سویا افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انکپسولاسیون،سلنیت ‌سدیم،صمغ عربی،روغن سویا،

عنوان انگلیسی Antioxidant effect of microencapsulated sodium selenite in soybean oil during one year storage
چکیده انگلیسی مقاله Encapsulated sodium-selenite at different concentration (100, 300, 500, 700 and 900 mg/20cc) with Arabic-gum (25%, 26%, 27%, 28%, 29%) and analogous Farsi gum (5%, 4%, 3%, 2%, 1%) as wall materials by solvent evaporation method was studied. Ethanol in different purity as solvent was used (80%, 84%, 88%, 92%, 96%). The optimization of microcapsules based on the highest encapsulation-efficiency and smallest microcapsules-size with usage of RSM analyze were surveyed. Based on mentioned parameters 2 optimum conditions were chosen. The first-one was a condition where the samples produced with 107mg sodium-selenite in 20cc sprayed solution, 29% and 1% Arabic-gum and Farsi-gum respectively. The ethanol-purity was 96%. In this condition the encapsulation efficiency was 99.71% whereas the microcapsules-size was 30/46µm. The second-condition was followed by 307mg sodium-selenite in 20cc sprayed solution, 29% and 1% Arabic-gum and Farsi-gum with ethanol-purity of 96%. The result of 97.73% encapsulation efficiency and the size of 47.46µm obtained. Finally 490ppm capsules of the first condition and 176ppm capsules of second condition (equal to 8.6ppm sodium-selenite salt), synthesized BHA (200ppm) and sodium-selenite salt (8/6ppm) were added to a free anti-oxidant soybean oil and were kept at 55°C at 0, 23 and 46 days which was equal with 20°C at 0, 180, 360 days. In this condition peroxide-value, acidity, Thiobarbituric-acid, Anisidine-value, Totox-value and antioxidant-activity of free antioxidant soybean oil with SPSS software were evaluated. The results achieved by RSM analyze showed that sodium-selenite concentration with encapsulation efficiency had reverse relation whereas it was direct relation with microcapsules-size. Also Arabic-gum concentration and ethanol-purity had direct relation with encapsulation-efficiency and the reverse one with microcapsules-size. The result of SPSS analyze showed that with presence of the encapsulated sodium-selenite antioxidant and synthesized BHA antioxidant in soybean oil, peroxide-value, acidity, Thiobarbituric acid, Anisidine-value, Totox-value decreased whereas antioxidant activity of soybean oil increased.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله انکپسولاسیون,سلنیت ‌سدیم,صمغ عربی,روغن سویا

نویسندگان مقاله شیوا ذوالفقاری |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

محمد گلی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

شریفه شاهی |
استادیار مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در فناوریهای زیستی، واحد اصفهان (خوراسگان،) دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. .


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26877_bc80dcfe906b278c40d8fe3a304f3678.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات