این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۹، صفحات ۱۳-۲۲
عنوان فارسی
بررسی ظرفیت گرمایشی واکنش زئولیت A۳ و آب در سیلندر خود گرم شونده جهت گرم کردن نوشیدنیها
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر، تغییر در سبک زندگی و نیاز به تهیه و دسترسی راحتتر و سریعتر به مواد غذایی و نوشیدنیها منجر به تغییراتی در بستهبندی مواد غذایی شده است. یکی از این تغییرات، ظهور بستهبندیهای خود گرم شونده است که به مصرفکننده اجازه میدهد بدون استفاده از دستگاههای گرمایشی، به غذا و نوشیدنی گرم در هر مکانی دسترسی پیدا کند. در این مطالعه، از سیلندر ساخته شده از فولاد ضد زنگ
l
316 برای گرم کردن 200 میلیلیتر چای و شیر پاستوریزه کمچرب با استفاده از واکنش زئولیت
A
3 و آب استفاده شد. در نتیجه، دمای داخل سیلندر برای نسبت 1:9، پس از 95 ثانیه از 8/30 درجه سانتیگراد به 3/100 درجه سانتیگراد افزایش یافت و این مقدار گرما منجر به افزایش دمای چای از 8/26 درجه سانتیگراد به 3/29 درجه سانتیگراد در مدت زمان 488 ثانیه گردید. همچنین، پس از گذشت 841 ثانیه، دمای شیر از 9/23 درجه سانتیگراد به 3/27 درجه سانتیگراد افزایش یافت. سپس نحوه گرمایش سیلندر حاوی این واکنش در نوشیدنیهای ذکر شده با استفاده از نرم افزار
COMSOL Multiphysics
شبیهسازی و مدلسازی شد و مشخص گردید که دادههای تجربی و مدلهای شبیهسازی شده تقریباً مشابه بودند
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خود گرم شونده،واکنش گرمازا،سینتیک،شبیهسازی،
عنوان انگلیسی
Investigation on Warming Capacity of Zeolite 3A and Water Reaction in Self-heating Cylinder to Warm up Beverages
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years, changes in lifestyle and the need to provide and access food and beverages more easily and quickly have led to changes in food packaging. One of these changes is the advent of self-heating packaging, which allows the consumer to access hot food and drink in any place using various exothermic reactions, without the use of heating devices. In this study, a cylinder made of 316l stainless steel was used to heat 200 ml tea and low-fat pasteurized milk by using zeolite 3A and water reaction. As a result, the temperature inside the cylinder for the ratio of 9:1, after 95 seconds increased from 30.8 °C to 100.3 °C, and this amount of heat led to an increase in the temperature of tea from 26.8 °C to 29.3 °C for 488 seconds. Also, after 841 seconds, the milk temperature increased from 23.9 °C to 27.3 °C. Then, the heating of the cylinder containing this reaction inside the mentioned beverages was simulated and modeled using COMSOL Multiphysics software. It has been determined that the experimental data and simulated models were almost fitted.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
خود گرم شونده,واکنش گرمازا,سینتیک,شبیهسازی
نویسندگان مقاله
حانیه عامری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
محمدحسین عزیزی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
آزاده سلیمی |
استادیار، گروه دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26850_da19cde73596e49034e684c9fb9a1b1d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات