این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۲۹، صفحات ۱۳-۲۲

عنوان فارسی بررسی ظرفیت گرمایشی واکنش زئولیت A۳ و آب در سیلندر خود گرم شونده جهت گرم کردن نوشیدنی‌ها
چکیده فارسی مقاله
در سال­های اخیر، تغییر در سبک زندگی و نیاز به تهیه و دسترسی راحت­تر و سریع­تر به مواد غذایی و نوشیدنی­ها منجر به تغییراتی در بسته­بندی مواد غذایی شده است. یکی از این تغییرات، ظهور بسته­بندی­های خود گرم شونده است که به مصرف­کننده اجازه می­دهد بدون استفاده از دستگاه­های گرمایشی، به غذا و نوشیدنی گرم در هر مکانی دسترسی پیدا کند. در این مطالعه، از سیلندر ساخته شده از فولاد ضد زنگ l316 برای گرم کردن 200 میلی­لیتر چای و شیر پاستوریزه کم­چرب با استفاده از واکنش زئولیت A3 و آب استفاده شد. در نتیجه، دمای داخل سیلندر برای نسبت 1:9، پس از 95 ثانیه از 8/30 درجه سانتی­گراد به 3/100 درجه سانتی­گراد افزایش یافت و این مقدار گرما منجر به افزایش دمای چای از 8/26 درجه سانتی­گراد به 3/29 درجه سانتی­گراد در مدت زمان 488 ثانیه گردید. همچنین، پس از گذشت 841 ثانیه، دمای شیر از 9/23 درجه سانتی­گراد به 3/27 درجه سانتی­گراد افزایش یافت. سپس نحوه گرمایش سیلندر حاوی این واکنش در نوشیدنی­های ذکر شده با استفاده از نرم افزار COMSOL Multiphysics شبیه­سازی و مدل­سازی شد و مشخص گردید که داده­های تجربی و مدل­های شبیه­سازی شده تقریباً مشابه بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خود گرم شونده،واکنش گرمازا،سینتیک،شبیه‌سازی،

عنوان انگلیسی Investigation on Warming Capacity of Zeolite 3A and Water Reaction in Self-heating Cylinder to Warm up Beverages
چکیده انگلیسی مقاله In recent years, changes in lifestyle and the need to provide and access food and beverages more easily and quickly have led to changes in food packaging. One of these changes is the advent of self-heating packaging, which allows the consumer to access hot food and drink in any place using various exothermic reactions, without the use of heating devices. In this study, a cylinder made of 316l stainless steel was used to heat 200 ml tea and low-fat pasteurized milk by using zeolite 3A and water reaction. As a result, the temperature inside the cylinder for the ratio of 9:1, after 95 seconds increased from 30.8 °C to 100.3 °C, and this amount of heat led to an increase in the temperature of tea from 26.8 °C to 29.3 °C for 488 seconds. Also, after 841 seconds, the milk temperature increased from 23.9 °C to 27.3 °C. Then, the heating of the cylinder containing this reaction inside the mentioned beverages was simulated and modeled using COMSOL Multiphysics software. It has been determined that the experimental data and simulated models were almost fitted.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله خود گرم شونده,واکنش گرمازا,سینتیک,شبیه‌سازی

نویسندگان مقاله حانیه عامری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

محمدحسین عزیزی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

آزاده سلیمی |
استادیار، گروه دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26850_da19cde73596e49034e684c9fb9a1b1d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات