این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۲۹، صفحات ۶۷-۷۶

عنوان فارسی خواص فیزیکی وغذایی خرمای دیری عراقی
چکیده فارسی مقاله خواص فیزیکی میوه خرمای دیری برای کاهش تلفات در هنگام برداشت، نگهداری و طراحی ماشین آلات، فرآوری، ماشین آلات حمل و نقل، جابجایی، بسته بندی و ارزیابی کیفیت میوه، بسیار بااهمیت است. علاوه بر این، ترکیب غذایی این رقم خرما برای دانستن ارزش غذایی آن، اهمیت مصرف آن، کیفیت آن و مقایسه آن با دیگر انواع خرما و نیز همان رقم، اما از کشوری دیگر، حائز اهمیت است. در این مطالعه میانگین جرم، طول، عرض، ضخامت، کرویت، حجم واقعی و ظاهری، مساحت سطح، چگالی توده و واقعی، میانگین هندسی و حسابی قطر، تخلخل و نسبت ابعاد به ترتیب 5.01 گرم، 33.26 میلی متر، 18.89 میلی متر، 15.07 میلی‌متر، 63.3 درصد، 3.72 سانتی‌متر مکعب، 4 سانتی‌متر مکعب، 13.91 سانتی‌متر مربع، 11.65 سانتی‌متر مربع، 0.52 گرم بر سانتی مترمکعب، 0.99 گرم بر سانتی مترمکعب 21.28mm، 21.90mm ، 54.06٪، 55٪ بود. خرمای دیری حاوی فیبر (59.26 گرم در 100 گرم)، مواد جامد کل (96.03 گرم در 100 گرم)، انرژی (143.278 کیلو کالری)، کربوهیدرات (29.457 گرم در 100 گرم)، پروتئین (3.55 گرم در 100 گرم)، چربی (1.52 گرم در 100 گرم)، منیزیم (3.81 گرم در 100 گرم)، خاکستر (2.52 گرم در 100 گرم)، ویتامین B1 (4.44ppm)، B2 (2.77ppm) و مقدار محدودی از روی، منیزیم، مس، ویتامین ( A، E، B6، C)، ساکارز (ppm 3.679) بود که این مقدار در مقایسه با سایر ارقام خرما بالا است. از طرفی میزان فروکتوز و گلوکز آن در مقایسه با سایر ارقام کمتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خرما دیری،خواص فیزیکی،خواص غذایی،

عنوان انگلیسی Physical and nutritional properties of Iraqi Dayri dates
چکیده انگلیسی مقاله Physical properties of dayri dates fruits are important to the purpose of reducing losses during the harvesting and storage and designing machines, processing, transportation machines, handling, packaging, and assessment of fruit quality, Also, the nutritional composition of this variety of date is important to know the nutritional values of it, the importance of its consumption, the qualities available in it, and comparing it with other varieties of dates and the same variety , but from another country. In this study the average of mass, length, width, thickness, Sphericity, true and apparent volume, surface area, Bulk and True density, geometric and arithmetic mean diameter, porosity, aspect ratio were 5.01g, 33.26mm, 18.89mm, 15.07mm, 63.3%, 5.06 cm3, 3.38 cm3, 13.91 cm2(McCabe), 11.65 cm2(Jean& Ball), 0.52 g. cm-3, 0.99 g. cm-3, 21.01mm, 22.33mm, 54.06%, 55%, respectively. Dayri dates are rich in nutritional properties, such as fiber (59.26g/100g), Total solids (96.03g/100g), Energy (143.278 Kcal), Carbohydrate (29.457g/100g), Protein (3.55g/100g), Fat(1.52g/100g), Magnesium (3.81g/100gm), Ash(2.52g/100g), Vitamin B1 (4.44ppm), B2 (2.77ppm), and limited amount or not of Zink, Magnesium, copper, Vitamin (A, E, B6, C). Sucrose was (3.679 ppm) and this amount is high compared to other varieties of dates, on the other hand, the amount of fructose and glucose were lower compared to other varieties.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله خرما دیری,خواص فیزیکی,خواص غذایی

نویسندگان مقاله حیدر الکعبی |
دپارتمان تحقیق وتوسعه، وزارت آموزش عالی وتحقیقات علمی عراق، بغداد، عراق.


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26854_75c9a0e7945df68dc78ba801bcd70d47.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات