این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۸، صفحات ۳۶۳-۳۷۴
عنوان فارسی
بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم زیست تخریب پذیرکازئینات سدیم حاوی نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور و تأثیر آن بر مقاومت اکسیداتیو روغن زیتون بکر
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این پژوهش، بررسی برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی فیلم زیست تخریب پذیر تهیه شده ازکازئینات سدیم حاوی نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور و تأثیر آن بر مقاومت اکسیداتیو روغن زیتون بود. آنتیاکسیدانها با هدف به تاخیر انداختن اکسایش در روغن به آن افزوده میشود. با توجه به مطالعات پیشین سرطانزا بودن آنتیاکسیدانهای سنتیک، منجر به کاهش استفاده از آنها و جایگزینی آنها با آنتی اکسیدانهای طبیعی شده است
.
به همین منظور فیلمهای بیونانوکامپوزیتی بر پایه کازئینات سدیم در سطوح مختلف نانو اکسید تیتانیوم (صفر، 38/0، 75/0، 3/1 و 5/1% وزنی- وزنی) و اسانس هسته انگور در پنج سطح (صفر، 125، 250، 375 و
ppm
500) تهیه شدند. نتایج بیان کردند که با افزودن نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور بر میزان ضخامت و کدورت فیلم ها افزوده شد و منجر به کاهش عبور نور از فیلمها و در نتیجه کدورت آنها شد. فیلم حاوی 5/1 درصد نانواکسید تیتانیوم و
ppm
500 اسانس بیشترین کدورت و بیشترین ضخامت را بین نمونه های دیگر داشت. با افزایش غلظت اسانس هسته انگور، خاصیت آنتیاکسیدانی فیلمها نیز افزایش پیدا کرد به طوریکه فیلم حاوی
ppm
500 اسانس، فعالیت آنتیاکسیدانی به میزان 78% را از خود نشان داد. نتایج آزمون پایداری در برابر اکسایش روغن زیتون بکر بر پایه آزمونهایی چون، عدد اسیدی، عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت
.
نتایج نشان داد تفاوت معنیداری (05/0>
P
) بین فیلم پروتئینی حاوی اسانس با غلظت
ppm
500 با نمونه حاوی آنتی اکسیدان سنتزی
(TBHQ)
وجود ندارد. فیلم کازئینات سدیم به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی به نسبت مناسب، تأثیر مثبتی بر کاهش روند اکسایش روغن زیتون داشته و میتواند جایگزین مناسبی برای استفاده از آنتیاکسیدان های سنتزی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کازئینات سدیم،نانواکسیدتیتانیوم،اسانس هسته انگور،روغن زیتون،
عنوان انگلیسی
Investigation of some physical properties and antioxidant activity of biodegradable sodium caseinate film containing titanium nanoxide and grape seed essential oil and its effect on the oxidative resistance of virgin olive oil
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate some physicochemical properties and antioxidant activity of biodegradable film prepared from sodium caseinate containing titanium nanoxide and grape seed essential oil and its effect on the oxidative resistance of olive oil. Antioxidants are added to oil to delay oxidation. According to previous studies, the carcinogenicity of traditional antioxidants has led to a reduction in their use and their replacement with natural antioxidants. For this purpose, bionanocomposite films based on sodium caseinate at different levels of titanium nanoxide (zero, 0.38, 0.75, 1.3 and 1.5% w/w) and grape seed essential oil at five levels (zero, 125, 250, 375 and 500 ppm) were prepared. The results showed that the addition of titanium nanoxide and grape seed essential oil increased the thickness and opacity of the films and reduced the light transmission through the films and thus their opacity. The film containing 1.5% of titanium nanoxide and 500 ppm of essential oil had the highest turbidity and thickness among other samples. With increasing the concentration of grape seed essential oil, the antioxidant properties of the films also increased, so that the film containing 500 ppm of essential oil showed 78% antioxidant activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کازئینات سدیم,نانواکسیدتیتانیوم,اسانس هسته انگور,روغن زیتون
نویسندگان مقاله
هاله همتی |
حق التدریس دانشگاه فنی و حرفه ای دخترا ارومیه
رقیه اشرفی یورقانلو |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فنی و حرفه ای ارومیه
مهلا پیروزی فرد |
حق التدریس دانشگاه فنی دختران ارومیه
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26848_1d54870d1645ba0e6244ed19a4ab3437.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات