این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۷، صفحات ۶۱-۷۷
عنوان فارسی
استفاده از روش عددی معکوس در مدل سازی فرآیند استخراج با پیش تیمار مایکروویو گالاکتومانانهای حاصل از دانه شنبلیله (Trigonella foenum – graceum) و دانه لیلکی ایرانی (Gleditsia caspica): محاسبه ضرایب انتقال جرم
چکیده فارسی مقاله
به دلیل افزایش روز افزون استفاده از بیوپلیمرها در فرمولاسیون محصولات غذایی، معرفی منابع جدید هیدروکلوئیدی از اهمیت ویژهای برخوردار گشته است. پژوهشهای متعددی بر روی استخراج آبی و یا روشهای نوین استخراج همچون استخراج با پیشتیمار مایکروویو انجام گرفته است اما در بیشتر موارد، بخش مهندسی این فرآیندها مغفول مانده است. در این پژوهش، هدف اصلی، بررسی انتقال جرم در فرآیند استخراج با پیشتیمار مایکروویو گالاکتومانان از دو دانه گیاهی با استفاده از روش جدید به نام روش عددی معکوس بود.
برای نیل به این هدف، غلظت گالاکتومانان استخراج شده از هر دو دانه گیاهی در مقابل زمان به دست آمد و دادههای آزمایشگاهی و دادههای پیشبینی شده توسط مدل با هم مقایسه گردید که همخوانی قابل قبولی بین آنها وجود داشت. پارامترهای مؤثر در انتقال جرم شامل ضریب پخش (
E
)، ضریب انتشار (
D
) و ضریب انتقال جرم کلی (
kc
) برای نمونههای مختلف به ترتیب در دامنه
m
2
/s
10
-12
×1/63
–
1/12،
m
2
/s
10
-8
×3/28
–
2/30 و
m
2
/s
10
-7
×2/25
–
1/54 برای گالاکتومانان شنبلیله و
m
2
/s
10
-12
× 1/76
–
1/27،
m
2
/s
10
-8
×3/52
–
2/55 و
m
2
/s
10
-7
×2/30
–
1/70 برای گالاکتومانان لیلکی ایرانی بود.
تفاوت بین مقادیر به دست آمده برای دو گالاکتومانان میتواند به نوع دانه، سختی و نرمی دیواره و ویژگیهای ترکیب هدف مرتبط باشد. با توجه به نتایج به دست آمده، روش عددی معکوس به عنوان روش قابل قبول و مؤثر جهت مدل سازی فرآیند استخراج هر دو گالاکتومانان معرفی گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روش عددی معکوس،مدل سازی،مایکروویو،گالاکتومانان،لیلکی ایرانی،
عنوان انگلیسی
Using inverse numerical method in modeling of microwave-assisted extraction of galactomannans obtained from Trigonella foenum - graceum and Gleditsia caspica seeds: Measurement of mass transfer coefficients
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the increasing use of biopolymers in food formulations, introducing new hydrocolloid sources has become particularly important.
Numerous researches have been done on aqueous extraction or new extraction methods such as extraction with microwave pretreatment, but in most cases, the engineering part of these processes has been neglected. In this study, the main purpose was to investigate the mass transfer in the process of microwave-assisted extraction of galactomannan from two plant seeds using a new method known as inverse numerical method. To achieve this goal, the concentration of galactomannan extracted from both plant seeds was obtained against time and the experimental data and the data predicted by the software (based on the simulation) were compared which indicated proper convergence between these data. Effective parameters in mass transfer including dispersion coefficient (E), diffusion coefficient (D) and total mass transfer coefficient (k
c
) were in the range of 1.12 – 1.63×10
-12
, 2.30 – 3.28×10
-8
and 1.54 – 2.25×10
-7
m
2
/s for fenugreek galactomannan and 1.27 – 1.76×10
-12
, 2.55 – 3.52×10
-8
and 1.85 – 2.30×10
-7
m
2
/s for Gleditsia caspica galactomannan.
The difference between the values obtained for the two galactomannans could be attributed to the seed type, hardness or softness of the seed wall and characteristics of the target component. According to the obtained results, inverse numerical method could be introduced as an acceptable and effective method for modeling of the extraction process of both galactomannans.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
روش عددی معکوس,مدل سازی,مایکروویو,گالاکتومانان,لیلکی ایرانی
نویسندگان مقاله
رسول نیکنام |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران
محمد موسوی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران
حسین کیانی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26793_7052276b6786e2d49aa09b99ddc842ff.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات