این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۷، صفحات ۷۹-۸۹
عنوان فارسی
مقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی اسیدهیالورونیک استحصالی از تاج خروس به روشهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
امروزه صنایع تبدیلی با هدف کاهش هزینههای تولید در کشور از اهمیت بالایی برخوردار میباشند. با توجه به این که حجم ضایعات پس از کشتار طیور در ایران بالا بوده و از طرفی دیگر شواهد فراوانی در ارتباط با اثرات مطلوب اسیدهیالورونیک حاصل از آن بر سلامتی انسان به ویژه در درمان بیماریهای مفصلی از جمله استئوآرتریت
بدست آمده، تلاشهای فراوانی جهت استفاده بهینه از این ضایعات صورت گرفته است. بنابراین،
هدف این پژوهش بر دستیابی به اسیدهیالورونیک حاصل از بافت تاج خروس با خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی مناسب جهت غنیسازی مواد غذایی مختلف از جمله فرآوردههای لبنی استوار گردید. در این پژوهش پس از آمادهسازی اولیه بافت حیوانی تاج خروس
،
استخراج اسیدهیالورونیک از آن به سه روش مختلف و با استفاده از امواج فراصوت-اتانول،
سرم فیزیولوژی-اسیداستیک
و
سرم فیزیولوژی-اتانول انجام شد و
سپس ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی اسیدهیالورونیک استخراج شده مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس یافتههای این پژوهش،
بیشترین محتوای
اسیدهیالورونیک
استحصالی (2/4 میلیگرم بر گرم) در حضور حلالهای سرم فیزیولوژی-اتانول بود
(05/0
P
<
)
. همچنین
،
هیدروکلوئید
استخراج شده با این روش
،
بالاترین میزان
روشنایی
(74/23) و پایینترین
میزان
pH
(76/6)
و چگالی
(810 کیلوگرم بر متر مکعب)
را دارا بود
(05/0
P
<
). اما
ویسکوزیته نمونههای مورد بررسی
،
تحت تأثیر نوع روش استحصال قرار نگرفت
(05/0
P
>
). از این رو
، نتایج پژوهش حاضر نشان داد که سرم فیزیولوژی
-اتانول
به عنوان مناسبترین حلال برای استخراج و خالصسازی اسیدهیالورونیک از تاج خروس بوده و میتوان از آن به عنوان افزودنی مناسب جهت غنیسازی و تولید یک ماده غذایی فراسودمند با هدف ارتقاء سطح سلامت جامعه استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهیالورونیک،استئوآرتریت،تاج خروس،غنی سازی مواد غذائی،هیدروکلوئید،
عنوان انگلیسی
Comparison of physicochemical and rheological characteristics of hyaluronic acid extracted from rooster comb using different methods
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, conversion industries with the objective of reducing production costs in the country are of great importance. On one hand, considering the high amount of waste after poultry slaughter in Iran, on the other hand, there are a lot of evidences related to the beneficial effects of hyaluronic acid on human health, especially in the treatment of joint diseases such as osteoarthritis. Many efforts have been carried out to make the best usage of these wastes. Therefore, the purpose of this study was to obtain the hyaluronic acid from rooster comb tissue with suitable physicochemical and rheological properties to enrich various foods, including dairy products. In this research, after the initial preparation of rooster comb tissue, hyaluronic acid was extracted through three methods using ultrasound waves-ethanol, physiological serum- acetic acid and physiological serum-ethanol solvents. Then, the physicochemical and rheological attributes of the acquired hyaluronic acid were evaluated. Based on findings, the highest content of extracted hyaluronic acid (4.2 mg/g) was determined in the presence of physiological serum-ethanol solvents (P<0.05). Also, the hydrocolloid was extracted through the mentioned method, had the highest brightness (23.74) and the lowest pH (6.76) and density (810 kg/m
3
) (P<0.05). However, the influence of different extraction methods on viscosity was insignificant (P>0.05). Hence, the results of the present study showed that the physiological serum-ethanol are an appropriate solvents for extracting and purifying
hyaluronic acid, which could be used as a functional food additive.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسیدهیالورونیک,استئوآرتریت,تاج خروس,غنی سازی مواد غذائی,هیدروکلوئید
نویسندگان مقاله
نسترن طبری شاهاندشت |
دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
مرضیه بلندی |
دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
مجید رحمتی |
استادیار گروه زیست فناوری پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
مسلم جعفری ثانی |
استادیار بیوشیمی بالینی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26794_f70c7bcc3f469a8b0daeb9626aa45541.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات