این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۷، صفحات ۱۵۵-۱۶۶
عنوان فارسی
بررسی فاکتورهای مؤثر بر بازده استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی گیاه بهلیمو (Aloysia citriodora Palau) تحت امواج فراصوت و بررسی خاصیت آنتی باکتریایی آن
چکیده فارسی مقاله
یکی از چالشهای مهم در استفاده از گیاهان دارویی، بهبود بازده استخراج ترکیبات مؤثره گیاهی میباشد. بنابراین مطالعه بر روی فاکتورهای اثرگذار در استخراج این مواد از موارد مهمی است که همواره مورد توجه پژوهشگران میباشد. گیاه بهلیمو (
Aloysia citriodora
Palau
) به دلیل وجود مواد مؤثره بالا در برگهای آن دارای خواص دارویی و غذایی است که همواره مورد توجه پژوهشگران گیاهان دارویی و معطر بوده است. در این پژوهش اثر نوع حلال، دمای استخراج، زمان استخراج و نسبت ماده خشک گیاهی به حلال بر بازده استخراج ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی برگ گیاه تحت امواج فراصوت بر مبنای آزمایشات طراحی شده با روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان داد که دمای استخراج و نسبت ماده خشک گیاهی به حلال دو متغیر اثرگذار استخراج ترکیبات مؤثره گیه به لیمو تحت امواج فراصوت میباشند. همچنین میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی- اتانولی در شرایط استخراج مشابه نسبت به آب خالص بیشتر بود. خاصیت ضد باکتریایی عصاره آبی-اتانولی نسبت به عصاره آبی خالص تفاوت معنی داری داشت. حساسیت باکتری اشریشیا کلی نسبت به هر دو عصاره آبی-اتانولی و آبی نسبت به باکتری استافیلوکوکوس آرئوس بیشتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استخراج مواد مؤثره،اشرشیا کلی،ظرفیت آنتی اکسیدانی،عصاره بهلیمو،روش سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
Evaluation of effective factors on the extraction efficiency of phenolic and flavonoid compounds of lemon verbena (Aloysia citriodora Palau) under ultrasonic waves and evaluation of its antibacterial properties
چکیده انگلیسی مقاله
One of the major challenges in application of medicinal plants is to improve the extraction efficiency of bio
active materials
. Therefore, the study of factors affecting the extraction of these materials is one of the important attractive subject for researchers. Lemon verbena due to the presence of high active substances in its leaves and nutritional properties has always been noticed by researchers of medicinal and aromatic plants. In this study, the effect of solvent type, extraction temperature, extraction time and solid to solvent on the extraction efficiency of phenolic compounds, flavonoid compounds and antioxidant activity of plant leaves under ultrasonic waves was investigated based on designed experiments using response surface methodology (RSM). Our result showed that the extraction temperature and solid to solvent ratio are two effective extraction variables on bioactive compounds extraction of lemon
verbena leaves
under ultrasonic waves.
Also our results showed that aqueous- alcoholic extract has a higher efficiency for extraction of phenolic and flavonoid compounds, and trapping free radicals when compared with pure water. The antibacterial properties of aqueous-alcoholic extract showed a significant difference compared to pure aqueous extract. The susceptibility of Escherichia coli to both aqueous-alcoholic extracts and aqueous extracts was higher than
that of
Staphylococcus aureus
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استخراج مواد مؤثره,اشرشیا کلی,ظرفیت آنتی اکسیدانی,عصاره بهلیمو,روش سطح پاسخ
نویسندگان مقاله
زینب صمیمی |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
ملیحه یعقوبی |
استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان
محسن ثانی خانی |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
عزیزاله خیری |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26800_9c67d9ead776240c9dbd17d796480980.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات