این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۷، صفحات ۲۵۵-۲۶۶
عنوان فارسی
بررسی تغییرات فیتوشیمیایی و آنتیاکسیدانی دو رقم میوه توتفرنگی در طی ۱۵ روز نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد
چکیده فارسی مقاله
توت فرنگی
(Fragaria×ananassa)
گیاهی متعلق به خانواده گلسرخیان، یکی از مهم
ترین ریز میوه
ها است که به دلیل عطر و طعم شیرین از محبوبترین و پرمصرفترین توت ها در سراسر جهان میباشد.
در این مطالعه تغییرات صفات کیفی و فیتوشیمیایی دو رقم توتفرنگی کاماروزا و پاروسدر طی پانزدهروز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت.
به همین منظور تعیین آلودگیهای احتمالی میوه توت فرنگی به آلاینده ها، میزان فلزات سنگین با استفاده از تکنیک طیف سنجی نشری توسط دستگاه
ICP
بررسی شد.
نتایج مقایسه صفات مورد بررسی در دو رقم توت فرنگی نشان داد میزان فنل، فلاونوئید، فلاونول، آنتوسیانین و کربوهیدرات در رقم کاماروزا به طرز معنیداری بیشتر از رقم پاروس بود. اما به لحاظ بررسی میزان فیبر، رقم پاروس محتوای فیبر بیشتری داشت. براساس نتایج مقایسه داده
های دو رقم توت
فرنگی بعد از پانزده روز نگهداری، میزان فنل، فلاونوئید، فلاونول، کربوهیدرات و ظرفیت آنتی اکسیدانی فقط در رقم کاماروزا به طرز معنی داری افزایش نشان داد. این بررسی ها نشان میدهد به لحاظ ارزش غذایی و نیز حفظ ترکیبات طبیعی در طی نگهداری و شرایط پس از برداشت نوع رقم توتفرنگی عامل تعیین
کننده
ای میباشد به طوری که کاماروزا برتری ویژهای نسبت به رقم پاروس دارد. بررسی نتایج فلزات سنگین در دو رقم میوه توت فرنگی نشان داد به
جز مقدار فلز روی که در هر دو گونه توت فرنگی، کمتر ازحد مجاز پذیرفته
شده توسط سازمان بهداشت جهانی میباشد، مقدار سایر فلزات سنگین مورد مطالعه بالاتر ازحد استاندارد بود. بنابراین با توجه به پیامدهای زیانبار فلزات سنگین و توانایی توتفرنگی در تجمع فلزات سنگین در بافت میوه، اهتمام ویژه به مدیریت کاشت، آبیاری و ارزیابی زیست
محیطی مزارع توت فرنگی جهت جلوگیری از بیماریها و مسمومیتهای ناشی از مصرف میوه
های آلوده، اهمیت فوق
العاده
ای دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدان،توت فرنگی،فیتوشیمیایی،نگهداری،
عنوان انگلیسی
Investigation of phytochemical and antioxidant changes of two strawberry fruit cultivars during storage in 4 0C
چکیده انگلیسی مقاله
Strawberry (
Fragaria × ananassa
) is a plant belonging to the rose family, one of the most important small fruits, which is one of the most popular and widely used berries in the world due to its sweet aroma and taste. In this study, changes in qualitative and phytochemical traits of Kamaroza and Parus strawberry cultivars during 15 days of storage at 4 °C were investigated. In order to determine the possible contamination of strawberry fruit with contaminants, the amount of heavy metals was investigated using the emission spectroscopy technique by ICP. The results of comparing the studied traits in two strawberry cultivars showed that the amount of phenol, flavonoids, flavonols, anthocyanins and carbohydrates in Camarosa cultivar was significantly higher than Parus cultivar. But in terms of fiber content, Parus cultivar had more fiber content. Based on the results of comparing the data of two strawberry cultivars, after 15 days of storage, the amount of phenol, flavonoids, flavonols, carbohydrates and antioxidant capacity showed a significant increase only in Camarosa cultivar. These studies show that in terms of nutritional value and preservation of natural compounds during storage and post-harvest conditions, the type of strawberry cultivar is a determining factor, so that Camarosa has a special advantage over Parus cultivar. Examination of heavy metal results in two strawberry fruit cultivars showed that except for the amount of zinc metal, which in both strawberry species is less than the limit accepted by the World Health Organization, the amount of other heavy metals studied was higher than the standard.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتی اکسیدان,توت فرنگی,فیتوشیمیایی,نگهداری
نویسندگان مقاله
مرضیه آخوند |
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشکاه شهید چمران اهواز، اهواز
مریم کلاهی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز
فریبا حیدری زاده |
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشکاه شهید چمران اهواز، اهواز
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26807_71dd606a0e70b596fade64876dbf0df9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات