این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۷، صفحات ۲۹۱-۳۰۳
عنوان فارسی
ریزپوشانی عصاره دانه چیا (Saliva hispanica L.) با نانولیپوزوم و صمغ دانه ریحان و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رهایش آن در شرایط شبیهسازی شده گوارشی
چکیده فارسی مقاله
: دانه چیا به عنوان منبع غنی از ترکیبات زیست فعال و عملگرا مورد توجه می باشد.با توجه به اینکه ترکیبات زیست فعال در برابر عوامل محیطی ناپایدار هستند پایداری این ترکیبات حائز اهمیت بوده و درون پوشانی روشی مفید برای افزایش پایداری این ترکیبات می باشد.در این تحقیق نانو کپسول عصاره دانه چیا با نانو لیپوزوم و صمغ دانه ریحان تولید شد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رهایش آن بررسی گردید. ابتدا نانو لیپوزومها با استفاده از لسیتین (درصد ثابت) و غلظتهای مختلف عصاره دانه چیا تهیه شده و سپس با سه سطح صمغ دانه ریحان پوششدهی شدند. اندازه ذرات، شاخص پراکندگی ، کارآیی ریزپوشانی و پتانسیل زتای نانولیپوزومها و نانوکپسولهای تولیدی بررسی شده و سپس ریزساختار، طیف
FTIR
نمونه برتر و همچنین رهایش عصاره دانه چیا از نانوکپسول تحت شرایط شبیهسازی شده معده و روده مورد بررسی قرار گرفت. کمترین میانگین اندازه ذرات (23/59 نانومتر)، شاخص
PDI
پایین (328/0) و راندمان کپسولهسازی بالا (06/80 درصد) در نانوکپسولهای حاوی 5/0 درصد عصاره دانه چیای پوشش داده شده با 1 درصد صمغ دانه ریحان
(L0.5BSG1)
مشاهده شد. از آنجایی که پتانسیل زتای نانوذرات تولیدی در این تحقیق بالاتر از 30
±
میلیولت بود، بنابراین از پایداری خوبی نیز برخوردار بودند. بر اساس تصاویر
TEM
، نانوکپسولهای
L0.5BSG1
شکل کروی و نامنظم داشته و تمایل کمی به تجمع نشان دادند. نتایج طیفسنجی
FTIR
نشاندهنده برهمکنش فیزیکی بین اجزای نانوکپسول بود و همچنین وجود ترکیبات فنلی در نانوکپسولها را تایید کرد. از لحاظ میزان رهایش ترکیبات فنلی در شرایط شبیهسازی شده معده و روده، نانوکپسولهای تولیدی نسبت به عصاره دانه چیای آزاد، دارای سرعت رهایش آهستهتری بودند و رهایش عصاره در شرایط معده سریعتر از شرایط روده صورت گرفت. در نهایت، نتایج این مطالعه نشان داد که نانوکپسولهای
(L0.5BSG1)
احتمالاً میتوانند با موفقیت در صنایع دارویی و غذایی مورد استفاده قرار گیرند
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریزپوشانی،عصاره دانه چیا،نانولیپوزوم،صمغ دانه ریحان،رهایش،
عنوان انگلیسی
Encapsulation of chia (Saliva hispanica L.) seeds extract with nano-liposomes and basil seed gum and investigation of physicochemical characteristics and its release in simulated gastrointestinal conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Chia seeds are considered as a rich source of bioactive and functional compounds. Due to the fact that bioactive compounds are unstable against environmental factors The stability of these compounds was important And encapsulation is a useful way to increase the stability of these compounds. In this study, nano-capsules of chia seed extract (CSE) with nano liposomes and basil seed gum (BSG) were produced and its physicochemical properties and release were investigated. nano-liposomes were first prepared using lecithin and different concentrations of CSE and then coated with three levels of BSG. The physicochemical properties and the CSE release from nano-capsules were examined. The lowest mean particle size (59.23 nm), low PDI index (0.328) and high encapsulation efficiency (80.06%) were observed in the Nano-capsules containing 0.5% CSE coated with 1.0% BSG (L0.5BSG1). Since the zeta potential of nano-capsules produced in this study was higher than ± 30 mV, so they had high stability. Based on the TEM images the L0.5BSG1 nano-capsules had spherical and irregular shape and low tendency to accumulate. The FTIR analyses showed physical interaction between nano-capsule components and also confirmed the presence of phenolic compounds in the nano-capsules. In terms of release rate in the gastric and intestinal simulated conditions, the CSE-loaded nano-capsules had a controlled release relative to free CSE. Finally, the results of this study demonstrated that L0.5BSG1 nano-capsules could possibly be used successfully in the pharmaceutical and food industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ریزپوشانی,عصاره دانه چیا,نانولیپوزوم,صمغ دانه ریحان,رهایش
نویسندگان مقاله
فریناز حسینی |
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل.
علی معتمدزادگان |
استاد تمام علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ( ساری کیلومتر 7جاده دریا)
شهرام نقیزاده رییسی |
دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی-میکروبیولوژی موادغذایی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، مل.
سمیه رهایی |
دکتری بیوتکنولوژی موادغذایی، استادیار گروه زیست فناوری میکروبی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل ، آمل.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26810_54bfbf59c9e6df4b917893fa38671878.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات