این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۷، صفحات ۳۱۷-۳۳۱
عنوان فارسی
ارزیابی اثر روشهای مختلف خشک کردن بر برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه چوچاق (Eryngium caeruleum Trautv.)
چکیده فارسی مقاله
فرآیند پس از برداشت گیاهان دارویی مانند خشک کردن، اهمیت زیادی در چرخه تولید این گیاهان دارد. جهت ارزیابی اثر روشهای مختلف خشک کردن بر روی برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چوچاق، این مطالعه در اردیبهشت 1399 در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. گیاه چوچاق از باغات شهرستان نور در مرحله رویشی جمعآوری گردید. تیمارهای این مطالعه شامل خشک کردن در سایه اتاق با دمای حدود
25
±
3 درجه سانتی
گراد و تهویه مناسب، آفتاب، آون در دمای 45 درجه سانتی
گراد، آون در دمای 55 درجه سانتی
گراد، آون در دمای 65 درجه سانتی
گراد، آون خلأ در دمای 45 درجه سانتیگراد، آون خلأ در دمای 55 درجه سانتیگراد، آون خلأ در دمای 65 درجه سانتیگراد، مایکروویو با توان 200 وات، مایکروویو با توان 500 وات و مایکروویو با توان 800 وات و همچنین گیاه تازه (تر) بودند. صفات میزان رطوبت بر مبنای وزن تر و خشک، زمان و سرعت خشک شدن، میزان اسید آسکوربیک، میزان پروتئین، میزان کربوهیدرات کل، میزان فنول و فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی مورد سنجش قرار رفت. نتایج نشان داد که روشهای مختلف خشک کردن بر صفات فیتوشیمیایی تاثیر معنیداری داشتهاند. کمترین زمان و بیشترین سرعت جهت خشک شدن نمونههای گیاهی مربوط به مایکروویو 800 وات بود. بیشترین مقدار اسید آسکوربیک (72/385 میکروگرم بر میلیگرم)، پروتئین (72/19 درصد)، فنول کل (19/47 میلیگرم گالیک اسید بر گرم ماده خشک)، فلاونوئید کل (96/50 میلیگرم کوئرستین بر گرم ماده خشک) و نیز فعالیت آنتیاکسیدانی (02/76 درصد) در گیاه تازه و پس از آن در تیمار خشک کردن با آون در دمای 55 درجه سانتیگراد مشاهده شد. بطور کلی این مطالعه نشان داد که بیشترین ترکیبات فیتوشیمیایی در گیاه تازه چوچاق یافت میشود و در صورت ضرورت نگهداری، خشک کردن گیاه در آون با دمای 55 درجه سانتیگراد توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید اسکوربیک،چوچاق،روش خشک کردن،فعالیت انتی اکسیدانی،فنول کل،
عنوان انگلیسی
Effect of different drying methods on some phytochemical traits of Chuchak (Eryngium caeruleum Trautv.)
چکیده انگلیسی مقاله
The post-harvest techniques of medicinal plants such as drying, is very important in their production cycle. The present study was carried out to evaluate the effect of different drying methods on some phytochemical traits of Chuchak in the spring of 2020 based on the completely randomized design with three replications. The chuchak samples were collected in the vegetative stage from the gardens of Noor city, Iran. The drying treatments were shade-drying at room temperature (25
±
3 °C), sun-drying, oven-drying (45, 55 and 65 °C), vacuum oven-drying (45, 55 and 65 °C), microwave-drying (200, 500 and 800 watts), and fresh samples. The studied traits were moisture content based on fresh and dry weight, drying time and speed, ascorbic acid content, protein content, total carbohydrate content, total phenol and flavonoid content and antioxidant activity. The results of the variance analysis showed the significant effect of drying methods on all studied properties of the samples (P≤0.01). The mean comparison showed that the minimum drying time and the maximum speed drying were related to the microwave (800 watts). The highest amount of ascorbic acid (385.72 µg/mg), protein (19.72%), total phenol (47.19 mg GA per 1 g dry matter), total flavonoids (50.96 mg quercetin per 1 g dry matter) as well as antioxidant activity (76.02%) was observed in the fresh plant and then in the oven-drying (55 °C).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسید اسکوربیک,چوچاق,روش خشک کردن,فعالیت انتی اکسیدانی,فنول کل
نویسندگان مقاله
سودابه نورزاد |
دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حسنعلی نقدی بادی |
1. گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران2. مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سپیده کلاته جاری |
استادیار، گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
علی مهرآفرین |
استادیار پژوهش، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
سکینه سعیدی سار |
استادیار، گروه علوم کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفهای، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26812_714ca35c5418316816d1e31bc5167b72.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات